Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Ssola

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Bon dia: He observat que el teu bot està canviant de majúscula a minúscula la primera lletra de les etiquetes de Wikidata que comencen amb un nom comú: castell, església, font, carrer, riu, golf, oceà, etc., etc. Per exemple: riu Delaware (Q143762), mont Carmel (Q185318). Hi ha alguna norma que digui o recomani fer-ho així?, i per què? Entenc que els noms comuns vagin en minúscula com castell (Q23413), però sembla que "Oceà Pacífic" hauria d'anar en majúscules.

Ssola (discussiócontribucions)

Hola Isidre, quan va començar Wikidata hi va haver un bot que va posar totes les etiquetes en majúscula, basant-se en el nom de la pàgina a la Viquipèdia (i en les redireccions per posar àlies). El meu bot només ha posat les pàgines en minúscula quan el nom de la pàgina apareix en minúscula i negreta a l'article de Viquipèdia, per tant he fet servir el criteri de la persona que va escriure l'article aquí. Únicament he fet el canvi generalitzat per a batalles, banderes i escuts. Reconec que és una qüestió d'estil amb discrepàncies i casos dubtosos, però per internet es troben normes de l'IEC no sé fins a quin punt "normatives". Pels accidents i llocs geogràfics diu que van en minúscula (hi ha l'exemple la mar Mediterrània).

Ssola (discussiócontribucions)

Cada llengua és diferent. En francès posen moltes coses en minúscula que en castellà no tenen. Els castells jo els posaria en minúscula llevat que sigui una institució que es diu "Castell de Blablabla".

Ssola (discussiócontribucions)

Per cert, al nomenclàtor oficial de Catalunya segueixen el mateix criteri de posar el nom comú en minúscules.

Arnaugir (discussiócontribucions)
Isidre blanc (discussiócontribucions)

Arnau: anoto a la meva pàgina d'usuari l'enllaç a "majúscules en noms de monuments". És molt interessant i, segurament, poc conegut. Més d'una vegada m'hi adreçaré. De totes maneres no deixa de ser una contradicció que Oceà Pacífic hagi d'anar en minúscula i a la pàgina de la Viquipèdia vagi en majúscula. És que, a més, la viquipèdia ni tan sols permet crear una pàgina amb la primera lletra en minúscula. Pensava que a Wikidata s'hauria de fer el mateix amb les etiquetes que són equiparables a la pàgina de la viqui.

Salvi: És veritat que al nomenclàtor oficial se segueix la normativa, per exemple oceà Pacífic. I també que en altres idiomes es fa el mateix. Entenc que Santa Maria del Castell de Saldes estigui malament i que Santa Maria del castell de Salinoves sigui correcte. Però veure a WD pic d'Aneto (Q208081), em fa mal als ulls, no ho puc evitar.

Ssola (discussiócontribucions)
Arnaugir (discussiócontribucions)

@Isidre blanc el títol d'un article de la viqui, per definició, va amb majúscula amb l'excepció puntual d'alguns casos de marques registrades (eBay, iPod...). No té res a veure que dins d'un text hagi d'anar en minúscula. En canvi, a Wikidata no se segueix la mateixa regla (no és un títol d'un article, sinó una etiqueta per identificar un concepte).

Efectivament la recopilació a Usuari:Arnaugir/Apunts diversos és molt interessant. tenim usuaris que són uns cracks :)

Resposta a «Etiquetes en minúscula a Wikidata»