Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Criteris d'admissibilitat per un àlbum

9
Resum per Paucabot

Sobre els discs d'Antònia Font.

Cparres (discussiócontribucions)

Aquests darrers dies he creat tres articles de discs catalans: El pop d'Antònia Font. Versions halògenes, Ara i res i Atlantis (àlbum). El primer ha estat proposat per ser mogut a Viquinotícies, el segon sembla que ha quallat i el tercer s'ha proposat per fusionar. M'agradaria saber a què es deu aquesta diferència de criteris, especialment pel què fa a Atlantis, que ha estat tractat per moltes fonts fiables i independents de la mateixa manera que Ara i res.

Gràcies per anticipat.

Medol (discussiócontribucions)

És probable que s'hagin posat les plantilles perquè al primer li manquen referències a fonts fiables i el tercer es considera que, per la seva extensió, estaria més ben contextualitzat dins l'article del grup. En qualsevol cas, penso que el millor és preguntar-ho a qui ha posat les plantilles.

Paucabot (discussiócontribucions)

T'explic com veig Atlantis (àlbum), per exemple. Aquí no hi ha avís de manca d'admissibilitat, però sí que hi ha una proposta de fusió. Perquè? Perquè sobta que a Joan Miquel Oliver i Ripoll no se'n parli gens del disc i, en canvi, s'hagi de crear un article nou per parlar-ne. No s'hauria de, primer, explicar el més elemental del disc a l'article de l'artista i, si la cosa creix, pensar en fer-ne un article independent? Jo crec que, els dos paràgrafs que hi ha ara a l'article del disc haurien de ser, per començar, a l'article de l'artista.

I una darrera cosa: que un article no tengui avisos, no implica que hagi quallat (tot i que podria ser el cas). El més raonable és pensar que li ha passat com a la gran majoria dels articles de la Viquipèdia: que ningú no ha tengut temps de fer-li una mínima revisió.

Paucabot (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)
Cparres (discussiócontribucions)

Entesos. Quant als casos d'Atlantis i d'Ara i res, crec fermament que ambdós tenen prou cobertura i rellevància en la música catalana per ser mereixedors de sengles articles propis (tal volta és més una qüestió de quan?). Les introduccions que ara tenen podrien perfectament formar part dels articles Joan Miquel i Mishima, encara que insistesc en les seves potencialitats per créixer.

Pel que fa a El pop d'Antònia Font, coincidesc en les raons pel seu trasllat a Viquinotícies.

Paucabot (discussiócontribucions)
Cparres (discussiócontribucions)

D'acord. Així, de moment, em compromet a traslladar-ho als articles dels artistes en aquests dies pròxims.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sobre "insistesc en les seves potencialitats per créixer", compte que tenim desenes (o centenars) de milers d'articles que clarament tenen potencialitats per créixer però no creixen. De fet, tenim moltíssims articles amb moltes mancances des de fa una dècada que potencialment es podrien arreglar si uns quants milers de voluntaris hi dediquessin una estona.

Aleshores crec que les potencialitats per créixer o millorar no són un argument a l'hora de mantenir, no esborrar o no fusionar un article. Es pot donar uns dies de coll, però a partir d'aquí s'hauria de decidir d'acord amb l'estat actual de l'article i si mai algú l'amplia (a partir de l'historial o d'una versió usuarificada) en tornem a parlar.