Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Arnaugir/Fitxer de Discussions Estructurades 1

BQUB1819-CPalom (discussiócontribucions)

Bona nit, He tingut problemes amb la publicació d'imatges perquè crec que he confós el que significa afegir fotografies a una pàgina en construcció i penjar-les al Wikipedia Commons. Recentment he afegit imatges que jo creia (sense haver-me'n informat prou, segur) que podien considerar-se meves per haver-les modificat respecte de les originals. He intentat referenciar-les, de tota manera, però sembla que no he proporcionat la informació de les fonts i els autors de forma adequada o suficient... La qüestió és que no tenia present que el fet de penjar-les era tant definitiu, i ara no sé com solucionar-ho. Hi ha alguna manera de corregir-ho o simplement no puc utilitzar aquestes imatges lliurement? En el cas que siguin prohibides, què hauria de fer? Qualsevol ajuda seria profundament agraïda. Moltes gràcies!

BQUB1819-CPalom (discussiócontribucions)
Arnaugir (discussiócontribucions)

Bona tarda,

qualsevol fitxer que es penja a Commons ha de ser lliure de drets. El cas del fitxer que ens ocupa no sembla que ho sigui, d'aquí ve la proposta d'esborrat a la qual enllaces. En cas que sigui un contingut lliure, caldria que hi posessis la llicència adequada.

Quan dius "un arxiu de pdf penjat al domini públic" a què et refereixes?

Salut,

BQUB1819-CPalom (discussiócontribucions)

Segurament no he fet servir bé l'expressió perquè deu ser més complicat del que arribo a entendre...

Ho deia perquè el primer cop que vaig accedir a l'article va ser entrant a un enllaç directe a pdf des de Google, i perquè després quan ja el vaig trobar al PubMed hi era sense cap especificació de la llicència (quan tots tenen alguna indicació o algun enllaç per demanar permís a la revista). He seguit buscant la manera de consultar-ho amb la revista, perquè les normes generals del PubMed diuen això:

Articles and other material in PMC usually include an explicit copyright statement. In the absence of a copyright statement, users should assume that standard copyright protection applies, unless the article contains an explicit statement to the contrary. In case of doubt, contact the journal publisher to verify the copyright status of an article.

Però no trobo la manera, la revista British Journal of Experimental Pathology ja no existeix amb aquest nom i no sé com obtenir les dades de llicència... https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/13250116

Gràcies de nou,

Arnaugir (discussiócontribucions)

Hola company/a,

primer de tot, felicitats per les teves contribucions, si tens més dubtes pregunta'm sense problemes.

Respecte al tema de la discussió, segons el que diu el text, si no diu explícitament que el contingut és lliure de drets, es considera que està protegit per drets d'autor (com qualsevol contingut d'internet, d'altra banda). Els drets prescriuen al cap d'un temps, però essent del 1955 no crec que sigui el cas. Faig ping a en @Pere prlpz que està més al cas d'aquests temes perquè ens dongui un cop de mà.

salut,

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Benvingut a la Viquipèdia, @BQUB1819-CPalom

Veient el text de la imatge, és un fragment i una figura d'un article publicat en una revista britànica el 1955. Els drets d'autor al Regne Unit duren fins 70 anys després de la mort dels autors, cosa que no deu haver passat encara perquè no han passat ni 70 anys de la data de publicació.

Que es pugui consultar lliurement no vol dir que sigui del domini públic. Una obra és de domini públic quan ningú hi té cap dret d'autor, cosa que pot passar, per exemple, si ha transcorregut prou de temps o si l'autor ha alliberat voluntàriament tots els seus drets.

El dret de deixar accedir (o sigui, llegir i veure, en aquest cas) l'obra a qui vulguin és només un dels drets que tenen els autors. Que els autors (o més probablement, les editorials a les que els autors van cedir part dels seus drets el 1955) hagin decidit fer ús d'aquest dret deixant accedir a qualsevol a l'article, no vol dir que hagin renunciat a cap altre dels seus drets, com el de copiar la imatge, modificar-la o publicar-la en un altre lloc.

El fet que tu modifiquis la imatge com a molt pot portar a que en facis una obra derivada, sobre la qual tenen drets tant l'autor de l'obra original com l'autor de la modificació, de manera que tampoc la podries fer servir.

Aleshores, diria que no hi ha cap manera viable de publicar aquesta imatge sota una llicència lliure i fer-la servir a la Viquipèdia.

Em sap greu.

BQUB1819-CPalom (discussiócontribucions)

D'acord... Moltes gràcies de tota manera...

Resposta a «Cercant un mentor»