Tema de Viquipèdia:La taverna/Multimèdia

Salta a la navegació Salta a la cerca

Església romànica (aranesa?) desconeguda

24
Resum per KRLS

S'ha descobert gràcies a Twitter que és l'església de Sant Jaume d'Òu, a l'Alta Garona.

Pere prlpz (discussiócontribucions)
ESM (discussiócontribucions)

No controlo gaire la Vall d'Aran i rodalies, però faig una crida, que això fa pinta de ser senzill d'identificar.

ESM (discussiócontribucions)

Tenim guanyador! Pel que es veu es tracta de l'església de Sant Jaume d'Òu, a l'Alta Garona!

Vriullop (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)
Isidre blanc (discussiócontribucions)
Edithsme (discussiócontribucions)

Hola a tots i bona feina, i com ja em coneixeu i sovint em poso on no em pertoca, m'he pres la llicència d'arreglar una mica la imatge, perquè s'ho val, tanmateix i si per qualsevol raó no era convenient, doncs l'elimineu i cap problema. Una abraçada.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La feina és bona. El que no sé és si una marca de fa un segle i pico té interès històric i la foto arreglada s'hauria de guardar amb un altre nom.

D'altra banda, alguns milers de les fotos de commons:Category:Photographs in Memòria Digital de Catalunya tenen marques i desperfectes o són estereoscopies que es podrien separar (per il·lustrar articles), de manera que si t'hi vols posar tens feina per estona.

Edithsme (discussiócontribucions)

Les acabo de veure i m'agradarà molt arreglar-les, tanmateix tinc una pregunta. Quan són dues imatges juntes les he de separar, això està clar, però aleshores que faig? Puc pujar-ne una amb el mateix nom, però que faig amb l'altre?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

S'han de separar però aquestes segur que NO s'han de pujar amb el mateix nom, sinó amb un altre nom. Jo triaria un nom relacionat perquè sigui fàcil aparellar les fotos, sobretot si fas sèries senceres. A més, s'hauria de posar a la descripció, com a altres versions o imatge derivada, a la vella, i com a font, a la nova.

Aquestes fotos aparellades són estereoscopies, o sigui, la mateixa foto presa des de dos punts propers (normalment amb una càmera doble) per poder-les veure en relleu, i tenen interès aparellades. Per molts usos (com ara il·lustrar articles) és útil separar-les, però com que les dues són gairebé iguals només cal pujar-ne una (la que estigui millor).

Vriullop (discussiócontribucions)

Són fotos històriques. Cal mantenir l'original i pujar les modificades amb un altre nom.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Vriullop: Creus que això val també per les fotos que estaven girades? Em refereixo a les que estaven positivades amb el negatiu per l'altra cara i donaven una imatge especular del que havia de ser. Notifico l'@Isidre blanc.

Vriullop (discussiócontribucions)
Edithsme (discussiócontribucions)

D'acord. Ho intento. En pujaré una i veurem com va. Un cop après i aprovat el procés seguiré fent. Una abraçada i gràcies com sempre.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

A veure, que no sé si et segueixo:

  • Les imatges originals s'han de deixar com estan a Commons, perquè són històriques.
  • Aquestes imatges te les pots baixar i restaurar-les com vulguis per tal de fer-les servir als articles, i les has de pujar a Commons amb un altre nom. Per exemple, afegint "- restaurada" al final del nom de la imatge, o el nom que et sembli més oportú.

A la imatge antiga hi pots afegir {{superseded|File:nom de la foto - restaurada.jpg|image restored}} per que la gent trobi la imatge nova i la faci servir.

Les estereoscopies les pots restaurar senceres, si vols, que segur que és una millora del patrimoni, tot i que crec que el més útil per la Viquipèdia és una imatge separada, pujada amb un altre nom. Aleshores pots marcar amb {{Image extracted|xxx.ext}} la imatge vella i posar {{Extracted from}} a la nova. En qualsevol cas, tant si puges la imatge restaurada conjunta com les separades, s'han de pujar amb noms diferents.

En resum, és el mateix que ja estaves fent amb la diferència que la imatge nova s'ha de pujar amb un altre nom.

Si les entenc bé, les plantilles restoration i extract image es fan servir per indicar que a una imatge li cal restauració o se'n pot extreure imatges, però si precisament ja ho fas tu no cal que indiquis que es pot fer.

Edithsme (discussiócontribucions)

Ok ara crec que si ha quedat clar. Perdona però és que sóc un desastre. Quan tingui penjada la primera us aviso.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Res a perdonar. Ja que estic fent servir aquest fil per repartir feina descaradament, el mínim que puc fer és ajudar.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Edithisme: Per si pot servir d'exemple mira l'apartat "|other_versions" en la descripció de les fotos següents:

foto original
foto retallada
Edithsme (discussiócontribucions)

D'acord, això és perfecte. Entre Pere prlpz i tu, La part tècnica es concreta. Pujo la nova versió amb un altre nom , i poso el tag "extract imatge" torno a la pàgina inicial i hi poso el tag de "other versions. Juhuuuu! Vale, ara l'única pregunta que em queda, i que hauria de ser bàsica per a tothom menys per mi, és... Quan pujo la imatge tractada , puc pujar-la des de la mateixa pàgina de base, o he d'anar a càrrega de commons. És a dir , he de tornar a posar de nou la llicencia, metas i altres?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Diria que la manera més curta és anar a la pàgina de càrrega. Des de la mateixa pàgina diria que no pots perquè la carregaries al damunt de l'altra.

Potser pots simplificar la feina posant el mínim en carregar i després copiar el codi de la pàgina de la imatge vella, amb "Edita el codi".

Edithsme (discussiócontribucions)

A veure, sento la tardança, però he hagut de rescatar els apunts que m'havia fet fa anys en Vriullop sobre càrregues i he seguit totes les pautes que m'havíeu donat (crec). Primer he carregat les tres noves versions juntes però tal com havíeu comentat amb noms diferents i amb paràmetres bàsics (que una ja no dóna per més). Després he fet el que havia dit en Pere prlpz i he copiat i enganxat tota la informació de la pàgina original a la meva, després he afegit una galeria que he trobat interessant passejant per Commons (restauració i extracció) i per últim he afegit els tags que va dir en Isidre blanc. Crec que ha quedat bé, però algú li hauria de donar una ullada, perquè no sé si he incomplert algun pas o he fet quelcom malament. Si creieu que està bé, m'ho dieu i començo amb la descàrrega massiva i si no doncs ja milloraré. Tanmateix hi ha una cosa que m'amoïna, i és que l'últim pas és ficar-me en una pàgina que no és meva i modificar-la per posar-li una galeria, i no sé si abans he de demanar permís a algú o entro i cap problema.

File: Absis de l'església de Santa Maria de Sant Martí Sarroca.jpeg


Pere prlpz (discussiócontribucions)

Bona feina.

Jo ho veig bé. L'únic dubte és que no sé fins a quin punt té interès per Commons tenir la imatge de la dreta i la de l'esquerra, perquè per gairebé qualsevol ús són iguals a efectes pràctics.

I per afegir informació a una pàgina no cal demanar permís. Això és un wiki.

Vriullop (discussiócontribucions)

Està bé. No t'amoïnis en posar-te en qualsevol pàgina, ho fem tots contínuament :-) Això sí, amb precaució.

Tampoc cal que carreguis totes les versions intermèdies. Pots fer només la que vegis que sigui més útil. De les tres segurament amb una n'hi havia prou.

Edithsme (discussiócontribucions)

Ok. Doncs. Una sola i en cas de dubte dues, però de tant en tant aneu donant una ullada que ja em coneixeu. :)