Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Opinions per resoldre sobre la rellevancia enciclopèdica d'una informació

5
Pompilos (discussiócontribucions)

A l'article de Montserrat del Toro López l'usuari Daaioo i jo, l'usuari Pompilos, estem discutint la rellevància d'una qüestió que va ser tema de molts articles als mitjans de comunicació. Agrairé que aporteu el vostre punt de vista. Gràcies.

Pompilos (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pompilos Ja t'informo que no penso participar de la discussió concreta que us ocupa.

Ara bé, com que dius que vols tenir "opinions per resoldre sobre la rellevància enciclopèdica", et donaré la meva.

He llegit com si no sabés res del tema ni hagués vist el judici del procés i m'ha semblat un article que no és una biografia d'una persona, sinó la descripció d'un fet concret: "les declaracions d'una testimoni en un judici i les possibles amenaces rebudes en XS (contingut del paràgraf de la discòrdia esborrat)".

Si ho mirem con un esdeveniment, ens adonarem que:

  • és només una de les +400 declaracions de testimonis del judici que no he trobat documentades a la VP, tot i que algunes potser acaben resultant transcendentals dins la biografia de persones que sí que estan a la VP. Però és lògic perquè qui vulgui saber el detall de les narracions explicades (per tant, subjectives per definició), pot anar a la causa o als vídeos.
  • parla d'un tema (el judici al procés) encara no finalitzat. No dic la sentència, sinó el coneixement final de la veritat que potser serà d'aquí uns anys o dècades.
  • descriu la "visió de part" de la declarant, recollida pels mitjans i per tant, referenciada. Aquesta visió de part (que no qüestionaré aquí com a falsa o certa) si que pot ser considerada mancada de neutralitat, en tant que no recull el punt de vista de les defenses i d'altres testimonis que la van contradir, tenen el mateix dret a ser subjectius i també han estat documentats abastament pels mitjans.
  • el redactat de l'article, en tant que poc neutral, presenta una visió heroica i de patiment de la biografiada. Si, d'aquí uns anys -com esmento més amunt-, es demostrés una teatralització o falsedat de les seves declaracions, el mateix text que tenim ara la situaria en una posició de malvada i culpable que no voldrien veure aquells que ara defensen el text.
  • En resum, a mi em sembla un article sense cap rellevància enciclopèdica si el comparem amb tots els article que es podrien haver escrit amb declaracions d'altres testimonis i acusats del judici del procés i no s'han escrit per evitar ser -involuntàriament- partidista. Crec que s'hauria de proposar per esborrament o, si això sembla exagerat, reanomenar-lo com "declaracions de la secretària judicial del 20S" (o similar), que és el que es recull al seu contingut.

Estem a la Taverna i pots respondre'm tot el que consideris oportú, però jo no seguiré cap debat.

Salut !

CC. @Townie@Paucabot@Daaioo

Pompilos (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: trobo una falta d'educació que aclareixis per dues vegades que no contestaràs a les nostres intervencions; si no t'interessen, què et fa pensar que ens interessarà el més mínim la teva? Això es Viquipèdia, on dialoguem per arribar a acords. Per monologar et suggereixo que facis servir la barra d'un bar.

Pompilos (discussiócontribucions)
Resposta a «Opinions per resoldre sobre la rellevancia enciclopèdica d'una informació»