Tema de Usuari Discussió:Docosong

Entrada Biblioteca Rafael Vilà i Barnils d'Arbúcies

7
Bibliotecaarbucies (discussiócontribucions)

Bon dia. Ahir vaig introduir dues cites a l'entrada de la Biblioteca Rafael Vilà Barnils d'Arbúcies. Una és de la web de la biblioteca i l'altra d'un article d'una revista. queda així resolt el problema de les "fonts fiables"? D'altra banda, penso que està molt bé que us assegureu de l'objectivitat del que es publica. Però crec que cal considerar el tipus d'informació que cada entrada conté. Per exemple, en el cas de l'entrada que vaig elaborar, tot són dades fiables extretes de les memòries oficials de la biblioteca. Es veu que no és una entrada que pretengui "vendre" res, ni fer publicitat amb ànim de lucre ni res d'això. És una entrada informativa per tenir presència al fantàstic projecte viquipèdia. Confirmeu, sisplau, si l'entrada ja està bé o si cal refer-la o ampliar-la quant a fonts fiables. Moltes gràcies pel suport, la dedicació i la seriositat.

Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia, no nego la quantitat i la qualitat de les dades que teniu de la biblioteca però recordeu que la Viquipèdia intenta construir una enciclopèdia neutral i fiable i en aquest cas teniu un evident conflicte d'interessos ja que esteu editant l'article enciclopèdic de la vostra pròpia institució. Per posar-vos un exemple, és com si un autor novell fes el seu propi article a la enciclopèdia, no està prohibit però comprendreu que l'article no serà gaire neutral. Se us recomana no editar l'article de la vostra pròpia institució.

Com us he dit anteriorment, trobo més adient que doneu un cop d'ull a l'article Rafael Vilà i Barnils, o tenint en compte que disposeu d'un fons local, editeu article de persones, entitats, edificis patrimonials d'Arbúcies.

Salut!

Bibliotecaarbucies (discussiócontribucions)

Bon dia altre cop. Digueu-me, sisplau, què es pot fer per tenir una entrada a la viquipèdia corresponent a la biblioteca rafael vilà d'arbúcies. Si el que hi ha publicat ara mateix, amb cites objectives, no es pot mantenir publicat, esborreu-ho. Però digueu-me què es pot fer. El pot publicar algú altre que no tingui res a veure amb la biblioteca? Algú del poble, simplement?

He mirat l'article Rafael Vilà i Barnils, com recomanes. Però no té res a veure amb l'entrada d'una institució. Hi ha altres biblioteques que tenen la seva entrada (vid. Biblioteca Pública Carles Rahola). Voldria saber què fer per tal de tenir-la, també. Si cal que la faci algú altre, d'acord. Però confirmeu-m'ho sisplau. Moltíssimes gràcies.

Docosong (discussiócontribucions)

L'article ha de rebre suficient de cobertura de fonts fiables, publicades i de tercers. Ara mateix l'admissibilitat de l'article és molt justa perquè trobo que només hi ha una referència fiable (Perxada). Com indica la política Viquipèdia:Conflicte d'interessos, quanta menys relació directa tingui l'editor amb el tema tractat, menys baixos i manca de neutralitat hi haurà. També aprofito l'avinentesa per a que li doneu un cop d'ull a Viquipèdia:Conflicte d'interessos#Professionals especialistes i del sector cultural i Viquipèdia:Guia per a professionals del sector cultural

Per altra banda, recordar-vos que la Viquipèdia és una enciclopèdia, és a dir, qualsevol tema ha de rebre suficient cobertura de fonts fiables per ser admissible, vegeu Viquipèdia:Criteris d'admissibilitat. Entenc les vostres raons, però el projecte no funciona amb la idea "vull tenir la meva pàgina a la viquipèdia", més aviat, qualsevol tema/persona que tinguin suficients fonts fiables que en parlin, pot tenir un article a la Viquipèdia.

Salut!

Bibliotecaarbucies (discussiócontribucions)

Moltes gràcies pels aclariments. Teniu raó. He ampliat el nombre de referències a la Biblioteca que apareixen a la premsa periòdica. Confirmeu-me, sisplau, si ara hi ha prou fonts fiables o si encara està en risc d'eborrar-se, l'entrada. Gràcies.

Docosong (discussiócontribucions)

Bon dia, insisteixo un cop més que NO hauríeu de continuar editant l'article de la vostra institució. Els enllaços que us he passat anteriorment us expliquen que quan més editeu l'article, més tendirà a la manca de neutralitat. Pel que fa a l'admissibilitat, sembla que té prou fonts per tenir article enciclopèdic, ara bé, en la meva humil opinió, l'article hauria de centrar-se més en la història de la biblioteca que no pas en els serveis actuals. Salut!

Bibliotecaarbucies (discussiócontribucions)

Moltes gràcies pels aclariments. Si cal que esborreu l'article, endavant. Ara entenc millor el funcionament de viquipèdia. Gràcies.