Tema de Viquipèdia Discussió:Autoritzacions

Konkordia (discussiócontribucions)

Fent el que es pot llegir en aquesta pàgina, a Petició d'autoritzacions, on surt un rectangle que dona un procediment que no funciona. Vaig rebre de Alessio Rutveno el 12 de juliol de 2019 una reversió sobre la inserció de un text en una www una vegada vaig rebre i transmetre a OTRS l'autorització per reproduir un text, Rutveno no hi era conforme dient que a la pàgina www hauria d'especificar quina era la llicència d'autorització, però el missatge rebut, que diu el procediment, no serveix. Proposo esborrar les instruccions o que algú contacti amb Rutveno per que es llegeixi la pàgina Autoritzacions. Una cosa o l'altre, no?

Pere prlpz (discussiócontribucions)
Konkordia (discussiócontribucions)

Et poso el nr. del tiquet que venia en el email:

Re: [Ticket#2019071110006201] Informació de Torre Barrina (Parc de la Marquesa)

enviat per <permissions@wikimedia.org> Carles Paredes Lanau el 19/7/2019 13:32

dient que:

Hola Ricard Recasens i Cortina,

Hem fet una nova revisió del fil de correu. Per tal que l'autorització la puguem validar i arxivar satisfactòriament necessitaríem que fos el mateix Albert Esteves qui ens envies la mateixa autorització que et va enviar a tu i que ho fes des d'un compte corporatiu.

Comentari meu: a la pàgina Autoritzacions diu "Contacteu amb l'autor del text o de la imatge explicant-li la situació i demanant-li la seva autorització." Lògicament, l'autor ho copia i ho envia a qui li ha enviat, enlloc es menciona que ha d'enviar-ho a permissions. Mentre no s'arregli el redactat, en els tallers que dono faig notar això.

Gràcies Pere per contestar.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Notifico en @KRLS que és qui crec que ens pot aclarir millor el criteri seguit en aquesta resposta.

KRLS (discussiócontribucions)

Aquí teniu el fil de fa uns mesos sobre la qüestió. A partir d'aquí jo vaig intercanvis uns e-mail amb l'agent d'OTRS i en el meu darrer missatge li vaig escriure: "Li he contestat a l'usuari demanant-li que sigui el mateix propietari de la pàgina web qui ens enviï a nosaltres la autorització." Em sorprèn, però suposo que no ho vaig arribar a fer. @Konkordia: Vaig aclarir amb l'agent que es pot alliberar una pàgina concreta de la web sense haver d'alliberar tota la web. L'única exigència és que caldria que fos el mateix propietari dels drets d'autor, qui enviés e-mail, per evitar qualsevol dubte de suplantació.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Aleshores potser hauríem de canviar les instruccions de la pàgina:

  • Al correu d'exemple posar-hi la llicència.
  • En comptes de dir que reenviem l'autorització, dir que el propietari dels drets l'enviï directament a otrs.

S'hi pot afegir també la recomanació que l'enviament sigui del compte oficial a menys que no n'hi hagi.

Resposta a «Petició d'autoritzacio no vàlida»