Tema de Viquipèdia:La taverna/Tecnicismes

Judesba (discussiócontribucions)

Hola. Tenim un bot que de vegades marca edicions com a "text sense sentit" o alguna cosa així; si no recordo malament són repetició de caràcters. En tenim cap que detecti paraulotes? Potser fóra bo que fos així i desfés canvis d'edicions vandàliques. Sinó, algun altre mecanisme en la línia, com ara no permetre publicar si es detecten insults. Últimament s'està vandalitzant molt Tsunami Democràtic, per exemple, i m'hi ha fet pensar. He vist que a Etiquetes hi diu que l'etiqueta "paraulotes", detectat pel filtre 6, ja no està en ús. Si m'he perdut res, hi ha algú que me'n pugui fer cinc cèntims, si us plau? Sinó, podem mirar de solucionar tècnicament casos així? Gràcies.

Vriullop (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Quan ho hem parlat, una bona part del problema és que hi ha molt de vandalisme que no són paraulotes i és discutible si s'ha d'etiquetar i a més si s'etiquetés hauria de ser amb una etiqueta diferent. Per exemple, hi ha molt de vandalisme polític que inclou "Espa(ny|ñ)a" o directament "Viva España", però "Viva España" no és una paraulota i és discutible que s'hagi d'etiquetar l'edició cada vegada que un novell escrigui "Espanya", i encara menys impedir-ho perquè té molts usos legítims.

A més, veient l'historial de Tsunami Democràtic sembla que el vandalisme es reverteix en qüestió de minuts sigui l'hora que sigui i no crec que una etiqueta faci revertir-lo més ràpid. Jo més aviat el que faria és demanar la semiprotecció de l'article perquè no veig que els anònims hi estiguin aportant res més que vandalisme.

Judesba (discussiócontribucions)

Gràcies, @Vriullop; m'ho hauré de llegir amb calma perque em perdo força amb aquestes coses.

@Pere prlpz, gràcies també, però no és qüestió d'un article sinó dels articles en general. Tsunami Democràtic n'és un exemple, només. Me'l vaig posar en seguiment farta ja de trobar-me'l a cada moment a canvis recents per vandalisme. No dec ser l'única que ho fa, però que tinguem patrulladors no significa que haguem d'estar patrullant tota l'estona i revertint el vandalisme compulsiu i reincident. Aquest seria el problema principal que caldria solucionar amb els canvis.

El tema del vandalisme és molt feixuc; qualsevol ajuda és bona, i qualsevol petita millora també ho és. De manera que filtrar/bloquejar/revertir paraulotes, repetició de caràcters, i coses així ajudaria força. Fer-ho amb el "canvi de banderetes" (nacionalitats, bàsicament) també, perque és una constant. Per cert, Spain sol no, però amb un "viva" al davant és clarament vandalisme en un altíssim % dels casos; i els que no ho són poden exposar-se en una petició a la pàgina de discusió de l'article, a la Taverna, o a les peticions a administradors.

Vriullop (discussiócontribucions)
Judesba (discussiócontribucions)
Resposta a «Paraulotes, etc»