Vés al contingut

Tema de Viquiprojecte Discussió:Adaptació de plantilles a Wikidata/multilingüe/migració infotaules a V5/Construcció eines instal·lació

Eina de preparació per la instal·lació

11
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vriullop @Paucabot @Joutbis @Jmarchn He acabat de crear a l'entorn WD una versió complerta de mòduls i plantilles necessàries pel funcionament de la {{Global infobox person}}. A banda de les que són directament sub-plantilles d'aquesta, i per tant, noves, la resta he mirat al màxim que fossin les que ja hi havia a WD amb un caràcter pseudo-global.

He preparat una pàgina d'ajuda per analitzar l'impacte/accions a fer a l'hora de fer la instal·lació.

Podeu, si us plau, fer un cop d'ull i fer les aportacions /correccions que considereu oportú. L'eina té només el paràmetre "lang=" per indicar quina WP es vol analitzar.

Paucabot (discussiócontribucions)

Hi he fet una repassada, però hi ha coses que no acab d'entendre com funcionen per corregir-les: hi ha una plantilla en vermell, és normal? Surten codis estranys ∄ !, això és expressament? he canviat Fix them or copied this per Fix them or copy this però no acab d'estar segur si era això el que volies dir.

Hi podràs pegar una ullada?

Amadalvarez (discussiócontribucions)

La plantilla en vermell l'haig de corregir.

Els codis estranys, pretenia dir "no existeix", però si tu no ho has entès dubto que ho facin futurs usuaris d'altres cultures.

"copy" és correcte. Merci.


A banda, creus que ens deixem alguna cosa que hauríem de saber abans per planificar-nos ?

Se t'acut alguna altra cosa que podria ajudar els destinataris a avançar feina en lloc d'anar descobrint el camp de mines quan s'hi posin a fer proves ?.

Paucabot (discussiócontribucions)

A mi em costa entendre el que vols fer. Si ha de ser una pàgina d'ajuda, hauria de ser molt més clara a l'hora d'explicar l'objectiu i les passes. Potser una mica més de context?

Vriullop (discussiócontribucions)

Hi ha algunes dependències que en realitat no ho són. Per exemple Template:P, P+, P-, etc., o Template:Tl, s'usen en les pàgines d'ajuda però no en les plantilles Global. Això s'hauria de delimitar i limitar al que sigui realment necessari per a que funcioni. Quan més curta sigui la llista, millor. També m'estranya la dependència del Module:Wikibase, on s'usa? El Module:No globals només és útil pels programadors de Lua, res més. Només l'usa el Module:Delink, una llàstima que sigui una maleïda dependència només per complicar més la instal·lació.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Vriullop He mirat on es fa servir Wikibase. El cas de la funció label a Template:Collapsible conditional list, vaig considerar que feia la plantilla més global ja que tenir wikibase és més universal i bàsic que tenir Wikidades, però ho podria canviar si vols. La resta de casos són per aconseguir l'id. Em sembla que és l'única funció de wikibase que et falta incorporar a Wikidades.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Cert que són per les pàgines d'ajuda, però les documentacions de les mateixes plantilles i mòduls de la llista les fan servir.

El module:No globals, curiosament, no manca a les plataformes que he mirat.


Aprofito per respondre aquí el darrer comentari del @Paucabot. Tens raó que aquesta pàgina preparatòria hauria d'anar precedida d'alguna de les pàgines que he anat elaborant on s'explica el sistema. Però resulta que el @Jmarchn ha fet una eina que és radicalment diferent -des de la perspectiva tècnica- al que jo havia dissenyat, això sí, mantenint la idea funcional: construir una pre-infotaula on s'endreça tot el que calgui per a que la infotaula actuï amb un codi comú i independent de la llengua i dels noms dels paràmetres en versió local. Aquesta bona nova requerirà refer la documentació que tenim generada i els procediments d'actuació pels nous usuaris.

Jmarchn (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: De la conversa d'ahir he canviat els encapçalaments de la llista d'etiquetes (Mòdul:Infobox person#Llista i traducció d'etiquetes) i hi he afegit un peu de taula explicatiu. Ja estan canviats els identificadors de les propietats pels dels elements (com pots veure). Falta repassar i una mica més (incorporar TabParam).

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Gràcies. Ahir vaig pensar després de parlar en una funció que fa GetTabParam i cal contemplar:

  • Si el nom del paràmetre en llengua local (i18n) li hi posen "NONE", vol dir que no volen que aquest paràmetre es recuperi de WD, per tant, quan es traspassa a la Global infobox cal enviar "NONE" com a valor no com a nom. Òbviament, això només afecta a les propietats, no a paràmetres manuals.
Jmarchn (discussiócontribucions)

Això ja està instal·lat:

  • Si a i18n en un paràmetre es posa, com a localització, "NONE", sempre enviarà "NONE" a la plantilla.
  • Si en un article concret es posa "NONE", igualment.

Llavors ja és feina de la plantilla de no cridar en un paràmetre a WD si rep "NONE". Altrament seria passar al mòdul crides a WD (però llavors ja és canviar-ho tot).

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Merci. per simplificar el codi de la plantilla, ja vàrem incloure al mòdul:wikidades que si hi havia valor manual i era "NONE", retornava control, si no és NONE, s'agafa i es retorna control i si no hi ha manual, es recupera de WD

Resposta a «Eina de preparació per la instal·lació»