Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Papapep

Heribert Julià (discussiócontribucions)

Bon dia, fa cosa d'una setmana vaig crear una pàgina sobre el fotògraf estatunidenc Alec Soth. A la poca estona de publicar l'article, vas incloure-hi l'avís "Aquest article no és enciclopèdic i s'assembla molt a un currículum."

He mirat de revisar-lo per a millorar-ho però no entenc massa bé a què et refereixes.

L'article resumeix molt escuetament els mèrits de la trajectòria del fotògraf, però em sembla correcte pel tipus de personatge públic del què es tracta. De fet, en aquest aspecte, penso que la redacció i el contingut és força semblant a altres articles com, per exemple, el dedicat al fotògraf britànic Martin Parr.

D'altra banda, vaig incloure-hi una llista de la seva obra publicada (a partir de l'article en la versió anglesa de Wikipedia), cosa que em sembla rellevant donat que el seu treball és especialment conegut pels llibres d'artista que publica.

Així doncs, agrairia si em poguessis especificar en com podria millorar-lo per a que l'article deixi "s'assemblar-se a un currículum".


Gràcies!!!

Papapep (discussiócontribucions)

Hola, @Heribert Julià. La rellevància del contingut i els fets detallats als articles ve determinada de forma directa per la repercussió als mitjans que han tingut i les referències que permetin verificar-los, no pel simple fet d'existir. Aleshores, fer una relació d'obres sense refenciar-les degudament converteix l'article en un currículum, no en un article enciclopèdic. Si et tornes a mirar el mateix article d'en Martin Parr que esmentes, veuràs que no hi ha un llistat pormenoritzat (que convertiria l'article en un currículum), si no un relat en format de prosa on es ressalta el més rellevant i, a més, afegint referències externes i fiables a cadascun d'ells.

Si us plau, fes una llegida a les pàgines que t'he referenciat i si et cal res més ho comentem.

Moltes gràcies.

Heribert Julià (discussiócontribucions)

Gràcies @Papapep! Amb això hem queda més clar on és la qüestió.

Vaig incloure la llista ja que ja exisitia en la versió anglesa i em semblava prou rellevant com a informació sobre algú que es dedica a publicar llibres.

Em sembla que aquests tipus de llistes s'utilitzen en articles sobre escriptors, per exemples. i tot i així no converteix l'article en currículum. Per exemple, pots trobar-ho en els articles dedicats a Quim Monzó, Montserrat Roig i Fransitorra o George Orwell, per exemple).

No sé si m'explico :S

Papapep (discussiócontribucions)

El fet de que altres articles tinguin mancances no justifica crear-ne de nous que també en tinguin, només significa que no es té temps material de fer tota la feina que cal fer als articles i a aquest li ha tocat abans. I del tema d'articles en altres llengües, pensa que les directrius no són homogènies molt cops entre les diferents edicions, i coses que aqui poden ser admissibles en altres potser no ho són, i a l'inrevés.

Heribert Julià (discussiócontribucions)

Gràcies Papapep, només em referia a que entenia que una llista de l'obra publicada, en casos de gent que es dedica a fer llibres, no hauria de ser considerat com "un currículum".


Papapep (discussiócontribucions)
Heribert Julià (discussiócontribucions)

Ja em vaig llegir la pàgina que indiques, gràcies. Si et refereixes al punt La Viquipèdia no és una col·lecció indiscriminada d'informació, penso que una llista d'obra publicada té prou notorietat per formar part del contingut quan l'obra publicada forma part essencial de l'activitat de la persona biografiada (probablement és més evident en el cas dels escriptors).

No considero una llista d'obra publicada com a sense referència, doncs, una obra publicada ja "referència" la seva existència. En el cas concret de la llista en l'article d'Alec Soth, aquesta incloïa fins i tot l'editorial i els ISBN.

Disculpa la meva tossuderia,


Papapep (discussiócontribucions)

Hola un altre cop. El teu criteri és un, i és respectable, però no és el consens al que s'ha arribat aquí. Per aquesta regla de tres absolutament tothom que hagi publicat qualsevol cosa, per poc rellevant que sigui, és mereixedor d'article, i les directrius de la Viquipèdia no van per aqui. Tens referències de mitjans externs, neutrals i fiables que parlin de les obres que has llistat? afegeix-les, però les auto-referències no s'admeten com a vàlides. No perdis de vista que la Viquipèdia és una font terciària i no creem treballs inèdits, pel que sempre hem de tenir referències on sustentar els articles.