Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

(No sé si aquí és el lloc més adequat per deixar aquest comentari, però no sé on fer-ho.)

Entre els articles ques'han publicat el mes d'abril, n'hi ha un que es titula Perillositat dels transgènics. M'ha semblat que el títol no era adequat, perquè titular així un article implica que els trasgènics són perillosos, cosa que ara per ara no s'ha provat.

No m'he quedat amb el títol, però, i m'he mirat el contingut i especialment les referències (cosa que molta gent no mira quan llegeix un article). Hi tinc moltes objeccions i he deixat els meus comentaris a la pàgina de discussió de l'article. Crec que algun administrador hauria de revisar-lo. Per exemple, hi ha algunes referències que sembla que les hagi posat algú per vandalitzar l'article perquè no hi tene res a veure.

Paucabot (discussiócontribucions)

Bon dia, @Mercè Piqueras:.

Aquest article el vaig proposar jo als meus alumnes dins el marc d'un viquiprojecte escolar. El títol és, com tu dius, desafortunat, i és cert que deixa entendre que són perillosos, però l'error és meu (i no dels alumnes) ja que estava en una llista d'articles de temes pseudocientífics que vaig proposar alumnes. La idea inicial era posar-li Suposada perillositat dels transgènics, però el vaig trobar massa poc neutral. Així que assumesc l'error i miraré de canviar-li el títol. Segurament, seria una bona idea mirar cap a :en que li han posat de títol en:Genetically modified food controversies.

Respecte del contingut, encara no havia tengut temps de mirar-lo. Ara he vist que hi ha referències que són d'urbanisme. De veres: no sé com hi han pogut arribar. En tot cas, qui sigui, pot comentar-los coses als meus alumnes (no té perquè ser un administrador) i si els ho dius, t'estaré molt agraït. Això sí, tingues en compte que només tenen 15 i 16 anys!

Gràcies, Pau.

Paucabot (discussiócontribucions)
PereCarreras21 (discussiócontribucions)

Hola, demà revisaré l'article, sobretot les referències.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@PereCarreras21 (i cc @Paucabot) està molt bé que hàgiu fet aquest article com a treball escolar. I segur que el podeu millorar. A més de la revisió de les referències, hauríeu de fer correccions ortotipogràfiques (hi manquen cursives, per exemple; de vegades falta un espai després d'un punt), posar enllaços interns i comprovar-hi sigles i noms d'entitats que s'hi esmenten. Per exemple, esmenteu "l'Associació Mèdica Estatunidenca (MESTRESSA)". Sembla que aquest paràgraf hagi estat traduït automàticament del castellà i el traductor hagi traduït les sigles de l'American Medical Association, que són 'AMA', com si fos una paraula, i per això ha posat 'MESTRESSA'. Vaig estar a punt de corregir-ho i de fer altres correccions a l'article, però, si l'esteu fent com a treball escola, és millor que el seguiu treballant els mateixos usuaris que l'heu iniciat i aneu guanyant experiència en l'edició.

PereCarreras21 (discussiócontribucions)

Imagin que les faltes ortotipogràfiques venen a partir de traduïr els textos amb el traductor de Google.

Quim Roig (discussiócontribucions)

Acab de modificar totes les faltes ortogràfiques que he vist, potser no les he vist totes.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)
Resposta a «Sobre el títol d'un article»