Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Proposar identificador a Wikidata (arbres d'interès local de Barcelona)

13
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per actualitzar la llista d'arbres singulars del Barcelonès vull carregar a Wikidata el catàleg d'arbres d'interès local de Barcelona i hi hauria d'incloure l'identificador. Per aquests casos, encara cal demanar la creació de la propietat a Wikidata o hi ha algun sistema més pràctic?

Vriullop (discussiócontribucions)

Una forma general és usar Codi de catàleg (P528) amb qualificador Catàleg (P972). S'usa en obres d'art pels catàlegs raonats, per exemple Arearea (Q3622074), però la definició de les propietats és genèrica. Només cal crear l'element del Catàleg d’arbres d’interès local de Barcelona.

Els codis en la llista tenen un prefix de municipi que era necessari perquè fos un codi únic pel projecte Wiki Loves Earth. Ja no caldrà es poden posar sense prefix. Els enllaços a les fitxes estan trencats. Si els carregues a Wikidata amb Descrit a l'URL (P973) llavors es podran recuperar fàcilment.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Em sembla més raonable aquesta forma general que una propietat per cada catàleg, tot i que pot complicar la query.

Els enllaços estan trencats i potser els haurem de treure, perquè el format del web ha canviat i ara no veig que hi hagi una pàgina per cada arbre. Potser hauria de preguntar a l'Ajuntament però no tinc gaires esperances que hi hagi una solució.

Vriullop (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Aquest enllaç no l'havia vist. A veure si quan obri el dataset hi surten els enllaços. Si no, no veig que a l'html de la pàgina hi surti l'enllaç, que és d'on els vaig treure l'altre cop.

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)

@Pere prlpz@Vriullop Amb aquesta fórmula, que trobo molt assenyada, no els detectaran les plantilles de proteccions patrimonials, ja que es guien per la proteccions "formals" que té com a statement el codi de propietat de l'id.

Una forma per a poder-los detectar seria que l'item del catàleg tingués una propietat que l'identifiqués com a "patrimoni protegit". Em penso com fer-ho de la millor manera i ho comparteixo. De moment, pots anar fent feina perquè no estic pensant que ho tinguin tots els elements.

Bona feina


Pere prlpz (discussiócontribucions)

@Amadalvarez Seria bonic resoldre això a la infotaula cara a futurs catàlegs però pels arbres tampoc és un problema greu perquè molt pocs tindran article.

Vriullop (discussiócontribucions)
Amadalvarez (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Des del punt de vista pràctic pot ser útil, però aquest item barreja una llista del Barcelonès amb un catàleg de Barcelona.

I segurament haurem de crear l'item d'arbre d'interès local (i variants), per posar-lo amb Estatus patrimonial (P1435).

Amadalvarez (discussiócontribucions)

D'acord. Si s'opta per crear-ho via P1435, no caldrà fer maniobres estranyes.

Pel que fa al que deies de la barreja, el catàleg ja diu que és del "Barcelonès".

Salut !

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Per la barreja em referia que l'item diu catàleg del Barcelonès i enllaça a la llista del Barcelonès a la Viquipèdia, però té el Lloc web (P856) de l'Ajuntament de Barcelona.

En qualsevol cas, encara falta molt per que m'hi posi perquè ara estic pujant monuments de les llistes a Wikidata, i havia començat ara aquest fil per si de cas calia demanar alguna cosa amb temps a Wikidata. Quan comenci us ensenyo com queden els primers i en parlem.

Resposta a «Proposar identificador a Wikidata (arbres d'interès local de Barcelona)»