Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

KajenCAT (discussiócontribucions)

Bones! Estava elaborant l'article d'un dels principals partits polítics de Tanzània i m'he adonat que existeix una plantilla per dotar de color a un partit. Després de crear la corresponent plantilla, em salta l'error quan vull ficar-lo a la plantilla barra composició. Gràcies!

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Jmarchn (discussiócontribucions)

@KajenCAT, @Amadalvarez. Arreglat:

  1. He adaptat el mòdul a un color retornat per una plantilla.
  2. He modificat la {{Partit de la Revolució/meta/color}}, canviant <nowiki>#228B22</nowiki> a &#35;228b22
  3. Finalment l'article estava amb la crida a la plantilla del Partit errònia. La crida ha de ser {{Partit de la Revolució/meta/color}} i mai Plantilla:Partit de la Revolució/meta/color.
KajenCAT (discussiócontribucions)

Gràcies a tots dos! @Jmarchn, Amadalvarez: Respecte el "#", ho haig de posar en cada plantilla? O com funciona això? Ho dic perquè segurament faci alguns partits polítics més

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@KajenCAT En realitat l'ús de {{Partit de la Revolució/meta/color}} és una anacronia dels temps pre-WD que hauríem de començar a abandonar.

Si vols pots fer servir la {{barra escons}}, que ha estat adaptada perquè recuperi el color des de WD directament. El paràmetre 3 pot contenir la Qid del partit que vols representar i ell recupera el seu Color (hexadecimal sRGB) (P465). Si, com és el cas, estàs dibuixant la barra a l'article del partit, no cal preocupar-se del seu Qid i, deixant buit el paràmetre 3, agafarà el color de l'article en curs. La resta de paràmetres són compatibles amb la Plantilla Barra composició que has fet servir.

T'he canviat el primer cas de l'article perquè tinguis un exemple

KajenCAT (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: Ostres, això sí que em servirà moltíssim. A partir d'ara, ho faré d'aquesta manera. Gràcies de nou amador!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

@KajenCAT Bé, t'estalvies fer la plantilla amb el color, però ha de carregar-lo a WD, si no hi és. L'avantatge és que només que ho faci algú al món i no algú a cada Viquipèdia.

KajenCAT (discussiócontribucions)

@Amadalvarez: Efectivament, des de que em vas ensenyar una mica la wikidata, realment té molt de potencial per aquestes coses i més. Salut!

KajenCAT (discussiócontribucions)

Una altre cosa, hi ha alguna manera de treure o evitar el rectangle blanc o gris que envolta el número en la barra de composició? Sincerament, el trobo poc estètic.

Jmarchn (discussiócontribucions)

No havia vist la teva pregunta.

El rectangle no és ni blanc ni gris, és una semitransparència (així es veu el verd més pàl·lid en el cas que ens ocupa) i l'objectiu és el de facilitar la lectura dels números (i jo que ja sóc gran, amb els anys la dificultat de lectura augmenta). És aquest aspecte el que ha complicat la plantilla i m'ha dut a crear un mòdul per resoldre-ho. Així les lletres negres sobre un fons verd o blau intensos són de més mal llegir que sobre un fons groc intens (que és un color "mes clar"). Si tens curiositat pel tema ho pots veure en al final de les explicacions del Mòdul:SimpleArgs. en una taula d'exemples amb text amb diferents fons de color.

Altrament pots fer cas al que t'ha dit Amadalvarez i utilitzar {{Barra escons}} enlloc de {{Barra composició}}.

Jmarchn (discussiócontribucions)

@KajenCAT Com que el codi wiki en la versió que disposem no permet variables, pots seguir amb una plantilla per color tal com has fet amb {{Partit de la Revolució/meta/color}} com si fos una variable dins de l'article.

També podies haver optat per no crear la plantilla i anotar directament el color, així:

{{Barra composició|259|350|#228b22|per=1|perstyle=font-size:85%;color:blue;|width=200}}

No sé si t'he respost.. ara marxo.

KajenCAT (discussiócontribucions)

Gràcies @Jmarchn:. N'era conscient però he pensat que en un futur si calgués canviar el color seria molt més fàcil fer-ho des de la plantilla o wikidata que no pas fer-ho un per un.

Resposta a «Plantilla Barra composició»