Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Relacions bilaterals vs relacions exteriors vs relacions internacionals

7
KajenCAT (discussiócontribucions)

Al haver vist que no existia una categoria per les relacions bilaterals, havia pensat fer les categories corresponents, però m'he topat que realment existeixen dues categoria que fa la mateixa funció. No obstant això, discrepo absolutament utilitzar el nom "relacions exteriors" que pot englobar relacions més enllà de les bilaterals o el nom de relacions internacionals pel mateix motiu. A diferència d'altres problemes similars de coherència o homogeneïtzació, no crec que es tracti de coses similars i, per tant, advoco per la homogeneïtzació de la categorització de tots els articles de relacions bilaterals sota el nom "Relacions bilaterals d'X país" (si existeix almenys 5 articles) o si no a "Relacions bilaterals" o "Relacions bilaterals per país". Si hi hagués consens, durant aquesta setmana em comprometo fer-ho.

P.D: També es podria considerar relació bilateral un acord, tractat, projecte, una reunió, conferència (per exemple, Corea del Nord i Corea del Sud), controversia, etc sempre quan impliqui només dos països.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Les relacions bilaterals haurien de ser una subcategoria de les relacions exteriors, no? L'únic problema pot ser si hi ha algun país que tots els articles de relacions exteriors que en tinguem siguin de relacions bilaterals, i hi pot haver el dubte de si en general val la pena fer les subcategories de relacions bilaterals, però si hi ha algú disposat a fer-les i mantenir-les no hi veig cap impediment important.

KajenCAT (discussiócontribucions)

Sí cert, es pot incloure com subcategoria de les relacions exteriors. Ara mateix ho veig més desorganitzat i m'estic confonent una mica. El "problema" que menciones, és el cas de les Relacions exteriors d'Angola i no m'estranyaria que no fos l'únic cas, però m'imagino que es pot crear igualment la categoria i, encara que ara no hi hagi cap article, és possible que un futur proper sí.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Perdó. No em queda clar què diferencia una "relació bilateral" d'un tema de relacions exteriors entre tres països... o més. Altra cosa seria poder categoritzar per parelles de països (ex. Relacions exteriors Argentina - Cuba), però m'imagino que resultaria una combinatòria excessiva.

KajenCAT (discussiócontribucions)

Una categorització per parelles ho vec molt excessiva per una Viquipèdia com aquesta (i més tenint en compte el mínim de 5 categories i que realment no es necessita). El que he fet i, seguint la resta de Viquipèdies grans, és crear relacions bilaterals per cada país que fos possible. Ara bé, al igual que apunta @Leptictidium:, tots aquelles categories "relacions exteriors" s'haurien de passar a "relacions internacionals", oi? Ho dic per dos motius; el terme s'adequa millor que no pas relacions exteriors que és més específic i perquè les categories amb terme internacionals són més que les d'exteriors.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Les categories per parelles es poden fer, però n'hi haurà molt poques que es puguin omplir. Em sorprendria que no hi hagués cinc articles sobre les relacions entre Espanya i França o entre els Estats Units i la Unió Soviètica, però de la immensa majoria de les més de 3000 parelles possibles en devem tenir o un article o cap.

KajenCAT (discussiócontribucions)

Pere, he fet una categoria lo que dius tu; Relacions entre Espanya i França on he anat més enllà i també he creat Tractats entre Espanya i França (i alguna altre categoria més) basant-me en tres criteris; el personal, el de la Viquipèdia espanyola (no tots ja que també hi havien tractats multilaterals o amb la Corona d'Aragó) i en menor mesura en la de Viquipèdia anglesa. Si us sembla bé, en mica en mica aniré categoritzant-lo.

Resposta a «Relacions bilaterals vs relacions exteriors vs relacions internacionals»