Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Jspko (discussiócontribucions)

Estic traduint ara articles sobre exoplanetes i em faig un embolic a l'hora de categoritzar-los, perqué n'hi ha, pense, 2 categories que parlen del mateix, i són:

I ho vinc a dir perqué, un planeta extrasolar, orbita una estrella diferent al Sol, i per tant és alhora un planeta extrasolar i un sistema planetari. N'hi ha cap manera de reorganitzar-ho? O això o em tornaré carabassa. Per no parlar de la categoria: Estrelles amb planetes extrasolars.

Gràcies!

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Potser l'embolic és perquè hi ha articles fora de lloc, però no hi hauria d'haver més embolic que entre les categories d'illes i arxipèlags.

Un planeta no és un sistema planetari. A la categoria de sistemes planetaris hi hauria d'anar els articles i categories sobre un sistema planetari sencer.

Pot haver-hi el dubte dels sistemes amb un sol planeta, que potser tenen el mateix article pel planeta que pel sistema, però no no els posaria a la categoria de sistemes.

Jspko (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Depèn de quin sigui el tema de l'article. Per mi, si un article comença dient "HD 104067 b és un planeta extrasolar" està clar és un article sobre un planeta i no sobre un sistema, per molt que la mateixa informació podria estar en un article sobre el sistema, si no hi ha més planetes.

Si hi hagués un article que comencés "El sistema XXXX està format pel planeta YYYY que orbita l'estrella ZZZZ" podria tenir el dubte, tot i que no n'he trobat cap així i que el posaria a la categoria de sistemes planetaris.

Leptictidium (discussiócontribucions)

És que si un sistema planetari està format per un sol planeta (conegut), no té gaire sentit fer-ne un article diferent de l'article del planeta.

Jspko (discussiócontribucions)