Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom.

Com alguns de vosaltres sabeu, des de la tardor passada hi ha en marxa un projecte per a l'elaboració d'un documental dedicat a la Viquipèdia en català en motiu del 20 aniversari de Wikimedia.

El projecte comptarà amb diferents vies de finançament, que s'estan treballant en este moment, i serà realitzat de manera independent a Amical Wikimedia o qualsevol altra entitat. Quan es puguen fer oficials tots els detalls es farà una presentació oficial del projecte, que comptarà amb imatges d'arxiu, estarà llicenciat amb llicencies compatibles amb els projectes i es realitzarà des de València.

Per a la realització del mateix es vol comptar amb el testimoni de com més membres de la comunitat millor, siguen o no actius. Per això, fem una crida a la vostra col·laboració a l'hora de donar el vostre testimoni i experiència dels darrers 20 anys de projectes Wikimedia.

Una abraçada a tothom!

Amadalvarez (discussiócontribucions)

compta amb mi, si vols.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

I tant que hi comptarem!

Leptictidium (discussiócontribucions)

Ídem.

TaronjaSatsuma (discussiócontribucions)

Ja s'ha publicat a Meta la Petició de Grant, amb tota l'argumentació (en anglés) i explicació del projecte. Quan es dispose de més detalls s'anunciaran més coses.

Encara no és la fase de votació, però es pot donar feedback a la plana de discussió. Crec que també podeu donar endorsement si voleu, però fins el dia 10 no acaba el termini de presentació.

Capsot (discussiócontribucions)

AQUEST MISSATGE ES A TITOL PERSONAL

Bon dia, com ja ho he anunciat al correu, no comptes amb mi (insistisc... de manera personal, no com a tresorer d'Amical)... A més del títol "secessionista" de l'altre Grant, un projecte que té un pressupost de 25.000 euros (!!!!) sense indicar clarament com es repartiran aquests diners (o dit de manera més crua qui cobrarà sous) em sembla anar clarament en contra dels fundaments d'Amical o siga del voluntariat. Entendria alguna ajuda inferior als 5.000 euros, però 25.000 euros o fins i tot la meitat són molts diners, massa diners.

Oscarpb (discussiócontribucions)

Hola @Capsot, lamentem que no t'agrade el pressupost que hem elaborat. No se si l'hauràs pogut repassar en la pàgina en anglès del Grant. Allà especifiquem a que anirà destinat cada euro rebut. El pressupost realment està bastant ajustat i el model utilitzat s'ajusta al de les produccions audiovisuals que es fan normalment al nostre territori. Pots veure com hi ha un departament de so, un de gravació, edició, postproducció... Hi haurà professionals a càrrec de cada departament, calculem que hi haurà contractades entre 8 i 10 persones. I tot i això la quantitat nombrada no va íntegrament a salaris, altres despeses contemplades son subtítols, arxius de televisió, grafismes, despeses de producció com transport, la banda sonora creada expressament per al film (i alliberada en llicències lliures) entre altres.

En cap cas volem anar en contra de la Wikipedia ni dels valors d'AMICAL, al contrari volem que siga un homenatge a totes i tots vosaltres i una eina de difusió per a que altra gent, sobretot d'altres generacions, descobrisquen que hi ha al darrere d'una de les pàgines més visitades del món i la comunitat que la cuida i la gestiona.


Una abraçada, i restem a la vostra disposició per a qualsevol altre dubte.

Capsot (discussiócontribucions)

Bon dia Oscar (i Francesc). Perdo' si he tardat tant per a respondre però estava devorat per traduccions entre més coses... Responc de nou de manera personal i no com a tresorer d'Amical i vos pregue em perdoneu l'u's d'un (maleït) teclat francés.... Vejam, jo no so'c cap expert en audiovisual. Alhora vull dir que la idea del documental és molt bona i representa molt bé la meua percepcio' de les coses. La història no s'ha d'oblidar, i necessitem coses, suports per a saber qué va passar i com, qui va fer qué i per a poder posicionar-nos millor de cara al futur. Supose que per a un projecte en un altre marc representaria alguna cosa raonable, francament no en tinc cap idea. Ara bé que aquesta realitzacio' de pes econòmic relativament important s'incloga en un projecte que es fonamenta essencialment sobre el voluntariat em causa personalment problemes filosòfics molt greus, més encara quan el Francesc també sol.licita, gairebé alhora, un altra participacio' econòmica de la Fundacio' (no és la font el problema sino' el vincle del finançament amb les Viquipèdies). La Viquipèdia no era, crec que no és (almenys la nostra... tot i que...) i al meu parer no hauria de ser una plataforma per a guanyar-se uns quinzets... A més a més el projecte a Meta no és prou detallat al meu parer, la darrera vegada que el vaig veure només hi apareixien tres noms si no recorde malament. Molta sort pel documental i per tots els teus projectes. Gràcies pel que fas per la Viquipèdia Òscar, i espere que podràs fer més encara! Fins una altra vegada! Una abraçada!

Resposta a «Documental Wikipedia20»