Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Gadgetolàndia: Giny per duplicar items, copiar/moure declaracions a Wikidata

3
Amadalvarez (discussiócontribucions)

Em penso que ja ho havia publicat, però no he estat capaç de trobar-ho i avui he llegit una novetat que m'han fet pensar-hi en aquest dos gadgets que us explicaré. Per aquells als que els hi havia explicat personalment, sapigueu que el moveclaims2 substitueix el moveclaims i incorpora la capacitat de copiar dins del mateix item.

moveclaims2: és un giny javascript que permet copiar o moure una declaració sencera (1 valor, amb els seus qualificadors i referències) des d'un item a la mateixa propietat d'un altre item o bé des de la propietat d'un item a una altra propietat del mateix item.

Es mostra com una petita fletxa al costat dret de cada declaració, on hem de clicar i s'obrirà una plantilla autodescriptiva.

  • Ex. Quan volem copiar dades comunes d'una professió, com el gènere, el moviment, el partit polític, etc. des d'un item de persona cap a un altre que no el té i n'és el mateix valor.
  • Ex. Quan per error posem una declaració a un item que no correspon (un càrrec amb les dates, l'antecessor i successor d'en Ramon Berenguer III, quan havia de ser en Berenguer Ramon IV), podem moure totes les dades de la declaració a l'item correcte sense haver de re-escriure'l.
  • Ex. Abans d'unes eleccions entrem la llista de Candidat (P726). Quan després de les eleccions ja tenim els Elegit (P991) podem fer una còpia dels continguts des de P726 a P991 dins del mateix item i estalviar molta feina de tecleig.

Instal·lació: cal anar a la pàgina de Wikidata user:<el vostre usuari>/common.js i afegir, darrere la última entrada, el següent codi:

mw.loader.load( '//www.wikidata.org/w/index.php?title=User:Melderick/moveClaims2.js&action=raw&ctype=text/javascript' ); // User:Melderick/moveClaims2.js

Després de guardar, cal refrescar la memòria cau del navegador; a la mateixa pàgina trobareu les instruccions de com fer-ho.

duplicate_item: és un giny javascript que permet fer un duplicat sencer d'un item, creant-ne un altre. La descripció NO es copia per evitar crear un conflicte a les cerques si tinguéssim dos items exactament iguals.

Trobarem un enllaç "Duplicate this item" al menú de l'esquerra. Aneu amb compte, perquè cada cop que el premeu estareu creant un item nou.

  • Ex. Quan hem de crear una sèrie d'articles on coincideixen els valors de moltes de les seves propietats. Podem crear un primer article amb tant sols les propietats compartides, posar-li el seu nom i descripció. A continuació, fer un duplicat al qual li hi posarem el seu nom, tornem a duplicar, i així successivament. Quan els haguem creat, a cadascun d'ells li afegirem aquelles declaracions que li corresponguin i que els fa diferents
  • Ex. Quan hem de crear un item similar en un 80-90% igual a un altre, paga la pena fer un duplicat i, a continuació, eliminar o canviar les declaracions que no li corresponguin al nou item. Si la coincidència no és molt alta, sempre podem recórrer al giny moveclaims2 i copiar les declaracions que li corresponguin.
  • Quan l'invoquem ens demana si volem "conservar els labels" i podem prémer "OK / cancel". Amb OK ens copiarà també els labels de TOTES les llengües que tingui l'original i amb Cancel, no copiaria cap label. Cal ser prudents amb la resposta en funció de si el label és reaprofitable (fent-li només un afegitó) i de quantes llengües tingui i podrem aprofitar.

Instal·lació: cal anar a la pàgina de Wikidata user:<el vostre usuari>/common.js i afegir el següent codi:

importScript( 'User:Magnus_Manske/duplicate_item.js' ); // Duplicate item [[d:User:Magnus_Manske/duplicate_item.js

Després de guardar, cal refrescar la memòria cau del navegador; a la mateixa pàgina trobareu les instruccions de com fer-ho.


Apa !. Cada cop ho teniu més fàcil per entrar dades a WD !

Pere prlpz (discussiócontribucions)

He provat el de copiar declaracions i realment estalvia feina.

Només un suggeriment: si copieu coordenades mireu de no copiar-les exactament igual. Algunes eines (com el Wikishootme) no van gens bé amb dos elements exactament al mateix lloc (només en mostren o en deixen clicar un).

Davidpar (discussiócontribucions)

Merci als dos!

Resposta a «Gadgetolàndia: Giny per duplicar items, copiar/moure declaracions a Wikidata»