Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Jordi G (discussiócontribucions)

Bon dia. Per quin motiu deu ser que a l'article Ermita de Sant Pau d'Arbolí (però també ho he vist en d'altres) la posició de l'ermita al mapa de la infotaula és incorrecta i, en canvi, a wikidata les coordenades són correctes i al mapa que surt allí sí que es mostra correctament?

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Jordi G (discussiócontribucions)

Sí, ara surt bé. Si en trobo algun altre que passi això ja miraré si ho puc canviar jo mateix.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

És fàcil. edites les coordenades a WD i veuràs que té una casella per indicar si la precisió és manual o no i , al costat, indica la xifra manual. Treus la marca de manual i ja està.

FranSisPac (discussiócontribucions)

Fa dies que tenia aquest tema pendent de plantejar, perquè havia detectat dos casos amb "problemes de coordenades". Ara faig l'entrada aquí desprès d'haver intentat això de "treure la marca de manual": un cop fet, no em deixa "Publicar". Els casos són:

  1. Teatre Principal (Barcelona) que, si s'amplia el mapa a WD (Q5658141), el símbol localitzador apunta bé, però en canvi si s'amplia el mapa de l'article, ja sigui tal com està ara amb el paràmetre "localitzacio=La Rambla, núm. 27" o bé agafant dades de WD, la silueta de l'edifici és al lloc correcte però en canvi el símbol localitzador se'n va al carrer de Simó Oller, continuació del carrer Avinyó.
  2. Turó d'Altrera. Fent el mateix, a WD el símbol localitzador apunta al lloc correcte. En canvi, a l'article, sense paràmetres manuals, les coordenades de WD (42°18'N, 2°55'E) es converteixen en "42° 24′ N, 3° 00′ E". Potser per això el símbol localitzador se'n va un sis quilòmetres cap al nord-est. Què passa aquí?
Pere prlpz (discussiócontribucions)

El problema no és que no deixi publicar (a mi sí que em deixa), sinó que quan canvies la precisió canvien també les coordenades: https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Q5658141&diff=1407896716&oldid=1375723550 La manera que he trobat jo ha estat clicar primer les coordenades per anar a https://geohack.toolforge.org/geohack.php?params=41.3786_N_2.17528_E_globe:earth&language=ca i d'allà tornar-les a copiar un cop corregida la precisió. Fent-ho així sí que ha funcionat: https://www.wikidata.org/w/index.php?title=Q5658141&diff=next&oldid=1407897225

No sé si bot podria llegir les coordenades i tornar-les a pujar amb la precisió canviada però sense tocar les coordenades. Tampoc sé si això que canviï les coordenades en canviar la precisió és el comportament esperat de Wikidata o si és un bug que convindria reportar.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

Ara les coordenades, tan a WD, com a les infotaules del article i de commons, apunten al mateix lloc. Ho he corregit de la forma que utilitzo habitualment i que explico més avall, forma que no difereix gens, em penso, del que explica en Pere. No sé per què, però funciona.

Coincideixo en que estalviaríem molta feina si això ho pogués fer un bot.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sembla que un bot va pujar una pila de coordenades posant-hi malament la precisió. Ho hem anat trobant amb un grapat d'articles.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

@Jordi G Em sembla que tens les coordenades de l'ermita de Sant Pau malament. Apunten a ponent d'Arbolí quan l'ermita és al nord. A la llista de monuments sí que són exactes.

@Amadalvarez M'estic fent un tip de corregir a WD les coordenades pujades pel bot del que parla el Pere. El métode que utilitzo és un xic laboriós. Com que la forma que tú indiques sembla més ràpida, et prego que l'apliquis a Cal Fèlix (Q18004051) i ja miraré com ho has fet. Gràcies.

Amadalvarez (discussiócontribucions)
Jordi G (discussiócontribucions)

Cert Isidre_blanc . Les coordenades que ara surten tampoc són les correctes. Ara mateix poso les correctes a WD.

Isidre blanc (discussiócontribucions)

@Amadalvarez Doncs no funciona bé: clica a les coordenades de WD i vés a l'ICGC, veuràs que porten exactament a la masia: vol dir que anem bé. Però mira (ampliant-lo) el mapa que es mostra a WD i veuràs que apunta a ponent de la masia, el mateix que a l'infotaula de l'article. I si mires a la Infobox de la categoria de Commons, s'en va al sud de la masia. Crec que és un problema de la precisió.

Et comento com ho corregeixo jo: Verifico que les coordenades portin correctament al punt desitjat a l'ICGC (clicar a les coord. - GeoHack - Regionals - ICGC). Si estan bé, torno enrere a GeoHack i copio les coordenades que surten a WGS84 (41.983333, 1.752222). Torno enrerere a WD i edito les coordenades: hi poso les cordenades que he copiat i cambio la precisió a = 0'00001. Prova-ho i veuràs com les infotaules apunten al mateix lloc. Veus un sistema més fàcil?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Si mirant el mapa de Wikidata pots veure que el lloc és el correcte (fàcil en un nucli urbà que coneguis o en un altre lloc on tinguis referències però difícil moltes vegades), pots estalviar-te passos si en comptes de fer servir el mapa de l'ICGC fas servir directament la pàgina que surt en clicar les coordenades, que ja et dóna les coordenades ben posades (no has de canviar-ne l'ordre com al ICGC).

Isidre blanc (discussiócontribucions)

És lo que faig, Pere: copio i utilitzo les coordenades que surten a GeoHack. Arribo fins al ICGC només per comprobar que les coordenades apuntin correctament. I, de passada, anoto l'altitud.

Resposta a «Posició incorrecta al mapa»