Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Novetats

Paucabot (discussiócontribucions)

Sembla que hi ha en marxa un nou viquiprojecte escolar de traducció d'articles. Van arribant dia sí, dia també nous usuaris que tradueixen articles sense el Content Translation i que tenen una plantilla bastant defectuosa. Si poguéssim parlar amb els professors, els podríem ajudar una mica més.

Les característiques comunes d'aquests articles són:

  • Cap enllaç intern (ni tan sols a la secció Vegeu també)
  • Cap referència
  • Cap categoria

Sé que és una mica impopular, però pens que, amb el Content Translation, almanco arreglaríem aquestes coses. Aquests articles tenen en comú que la traducció sol estar prou bé.

Exemples: Tracer, Upjohn, Alipogen tiparvovec, Disreflèxia autonòmica, Abdomen agut, Abrasió dental, Tifó Vera.

Cit a alguns dels editors: @Sahunir, Rosa Roger, Nugasa, Mdiazalb, Carolina Ullés: @Isabel.moya, Claudiaaliguemascaro:

Paucabot (discussiócontribucions)
Willy31igd (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)

@Willy31igd: Sí, ho he llegit. Precisament per això deia que la meva opinió potser no era gaire popular.

Alzinous (discussiócontribucions)

Val a dir que aquesta vegada els suposats alumnes hi estan posant una mica més d'interès per a fer les coses una mica millor (si voleu fer l'analogia amb el cas dels articles sobre personatges alacantins), que alguns d'aquests darrers articles són molt salvables amb uns mínims retocs i que també el feedback és millor. Sospito que una de les conseqüències del coronavirus pot haver estat l'arribada als instituts de la "creació d'articles a la Viquipèdia" com a a tasca escolar per fer a casa. Si es preveu que aquest tipus d'activitat s'ha de generalitzar (la qual cosa, a priori, no hauria de ser quelcom negatiu) pregunto: seria una bona idea crear una "pàgina d'ajuda" molt simple que fos una mena de guia didàctica per al professorat per tal d'ajudar a organitzar Viquiprojectes dins les aules? O potser existeix ja alguna cosa similar? De vegades, els i les alumnes fan el que poden i segueixen les instruccions del profe, que pot estar tan despistat com el que més, sobre el que és la Viquipèdia, la seva organització i com funciona (i ho dic amb tota l'estima envers el professorat, col·lectiu al qual pertanyo).

Paucabot (discussiócontribucions)

Un professor que volia iniciar un viquiprojecte va contactar amb mi un any abans d'iniciar-lo per documentar-se i tenir clar com ho havia de fer.

No dic que tots els professors hagin de fer això, però ja van un parell (mallorquí) de casos en què el professor ni tan sols passa per aquí ni ha tengut la mínima intenció per documentar-se. Es nota d'una hora enfora que tots venen d'allà mateix perquè tots els alumnes fan l'article amb una plantilla defectuosa que supòs que és la que els ha donat el seu professor.

Encara que clarament es podrien millorar les pàgines d'ajuda (no en faria d'específiques), jo crec que el problema rau en la planificació de l'activitat i no en la millora de les pàgines d'ajuda.

Paucabot (discussiócontribucions)

Rectific: la darrera vegada que em demanaren indicacions per crear un viquiprojecte, vaig veure que només teníem això i vaig haver de dirigir-lo a la versió en anglès. Pens que estaria bé millorar aquesta pàgina, malgrat que alguns professors, tot i necessitar-la, potser no la consultaran mai.

Resposta a «Nou viquiprojecte»