Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Consulta sobre inserció d'imatges

6
Resum per Mercè Piqueras

Solucionat seguint les instruccions de @Pere prlpz

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Tinc a mig fer l'article Anna Klein i a l'hora de posar-hi imatges em trobo amb alguns problemes. Per una banda, voldria reduir la mida de la foto de la Stolperstein, però no sé com fer-ho perquè no es tracta de clicar "petita", "mitjana", "gran", etc. com en altres llocs, sinó que he de donar uns valors px determinats i no sé quins donar-hi. Per altra banda, intento fer una galeria d'imatges amb obres d'aquesta artista que hi ha a Wikimedia Commons i després de posar-hi la primera, quan torno a fer la cerca he de repetir-ho moltes vegades perquè sovint em diu "sense resultats" (i estic segura que sempre escric el nom bé). I quan aconsegueixo que em mostri les imatges i en trio una i la carrego, se'm queda col·locada dins de les referències. He buscat instruccions per posar imatges, però només vaig a parar a llocs que expliquen com fer-ho usant l'editor de codi i jo sóc molt ignorant per seguir aquelles instruccions. Algú em pot indicar com solucionar els meus problemes amb les imatges, amb l'editor visual?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sobre la galeria: Jo no faig servir gaire l'editor visual, però l'he obert i al desplegable "insereix" hi ha un botó per afegir-hi una galeria, que sembla molt intuïtiu i funciona. Posant Anna Klein a la casella de buscar m'han sortit una pila de quadres. Clicant-ne un s'hi afegeix, i hi ha un botó "afegeix una altra imatge" per seguir-n'hi posant. Ara bé, per editar qualsevol cosa que vagi més enllà del text jo recomano l'editor de codi, tot i que tot podria ser que amb l'edat tingui poca tirada a adaptar-me a les coses modernes com l'editor visual.

Sobre la mida de la imatge de la pedra: Posar un número de píxels és útil quan un està segur que amb qualsevol dispositiu (ordinadors, tauletes, mòbils, etc.) i qualsevol navegador una mida fixa quedarà millor que la mida automàtica d'aquell dispositiu, i estar segur d'una cosa així és complicat fins i tot fent proves amb uns quants aparells diferents. A més, si es posés el Stolsperstein amb una mida més petita de la que hi ha ara a mi em costaria de llegir-la, però ves a saber si també és cosa de l'edat.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Pere prlpz, he començat a fer el grup d'imatges a través de la galeria, però m'han seguit passant coses estranyes. No m'apareixien tots els quadres d'Anna Klein que hi ha a Wikimedia Commons i que abans havia vist. Per exemple, volia posar-hi el de la pagesa amb les oques, però no sortia. He tornat enrere i he tornat a començar i ara em torna a dit, com quan intentava posar-los d'un en un, "No s'han trobat resultats". Ho deixo estar i ho provaré en un altre moment.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

He provat una darrera vegada i ha funcionat! He vist tots els quadres i he pogut triar els que volia. Gràcies pels consells.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Pere prlpz, gràcies per la resposta. Deixaré la Stolperstein com està. No havia pensat que de vegades fins i to des del mòbil consultem la Viquipèdia i, efectivament, es veuria massa petita. I ara provaré això de la galeria; no m'hi havia fixat i intentava posar les imatges d'una en una. (Per cert, també deu ser cosa de l'edat que jo no em sé adaptar a la complicació --per a mi-- de l'editor de codi.)

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Suposo que tots hem après l'editor que hi havia quan vam entrar (i quan vaig entrar jo el de codi era l'únic) i aquí ens hem quedat, però en el fons el que està fent l'editor visual és canvia el codi. Per les coses poc habituals un truc és copiar copiar i enganxar el tros de codi d'un article on faci el que volem i modificar-lo, sense necessitat d'entendre'l gaire.