Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Gotzon (discussiócontribucions)

Bon dia a tothom. Soc un editor de la Wikipedia en llengua basca. Vinc a demanar-vos ajuda amb l'edició d'un article sobre la Isabel Etxeberria Gorriti, del qual vaig publicar la versió en basc fa unes setmanes.

Ara n'he preparat un esborrany de la versió catalana, amb l'ajuda del traductor neuronal ELIA, que per sort està integrat a l'eina de ContentTranslation i que dona un resultat no gaire malmenat. L'esborrany no l'he publicat encara, és només a la pàgina de proves https://ca.wikipedia.org/wiki/Usuari:Gotzon/Isabel_Etxeberria_Gorriti.

Doncs bé, vull demanar l'ajuda d'algú que hi pogués:

- d'una banda, fer una correcció a fons del text; i

- d'altra banda, adaptar les referències, notes i enllaços externs.

A més a més, segurament caldria revisar també el codi de l'article, per tal d'assegurar que les plantilles, categories, etc. siguin adequades.

Gràcies per endavant.

Aprofitant l'avinentesa, que tingueu una bona diada!

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

@Gotzon, que interessant, la vida d'aquesta mestra! Està viva? Té 106 anys? Enhorabona per l'esforç de traduir l'article, encara que sigui amb una màquina. Potser algú ja ha fet correccions al text, però en una lectura ràpida, tot i que hi detecto algun error, en general em sembla bastant ben escrit. Sobre el contingut de l'article, jo el simplificaria una mica. Per una banda, hi veig molts subapartats (a « Origen i primers anys», eliminaria els dos encapçalament de nivell 1). A més, trobo que conté informació complementària que estaria molt bé si es tractés d'un article per a una revista, perquè és molt interessant, però no en un article biogràfic d'una enciclopèdia. Per exemple, trobo molt extens el que es diu sobre la reforma educativa de la República; penso que és un tema que mereixeria un article propi o bé ser tractat en l'article de la 2a República, però si hi és, no ho he sabut trobar. També hi alguna informació que trobo fora del lloc on penso que hauria d'anar, com la informació sota l'encapçalament «Música», que jo posaria on es parla de la família i els primers anys.

Gotzon (discussiócontribucions)

Gràcies pels teus comentaris i suggeriments, @Mercè Piqueras. I tant que està viva la Isabel Etxeberria! Viu encara a Llançà, amb la seva filla.

Tractaré d'adaptar el contingut de l'article als teus suggeriments, però, tot i així, em caldria algú disposat a fer la correcció del text, perquè el meu nivell de català no arriba a garantir que no n'hi hagi, d'errades.

CarlesMartin (discussiócontribucions)

Està molt ben escrit. Hi he fet uns petits retocs. Només un canvi significatiu: parlava del "conseller d’Educació Pública, Marcel·lí Domingo.", però no era aquest el seu càrrec, era Ministre d'Instrucció Pública i Belles Arts, i ho he canviat. Eskerrik asko artikulua sortzeagatik!.

Gotzon (discussiócontribucions)
Resposta a «Isabel Etxeberria Gorriti»