Tema de Usuari Discussió:Davidpar

Categoria de pel·lícules doblades al català

4
Jove (discussiócontribucions)

Bona nit. He vist que has afegit la categoria de pel·lícula doblada al català a l'article Altsasu (aquella nit). He preferit esperar a veure l'emissió per penjar la publicació però, tal com em temia, la política emprada no ha estat la de doblatge, en tot cas la de subtitulació però només per aquells diàlegs en basc (tal com va passar la setmana passada amb On és en Mikel?).

En aquest sentit, trobo pertinent fer marxa enrere amb aquesta edició. Així mateix, et convido al tema de discussió a la plantilla d'Infotaula pel·lícula que vaig obrir la setmana passada (i ningú ha respòs encara) perquè el trobo molt convenient. A veure què et sembla. Salut!

Davidpar (discussiócontribucions)

Ah! D'acord, com que s'emetia a TV3 amb el títol traduït havia presumit que era doblat. Em vaig avançar equivocadament i per tant, endavant amb la reversió.

Davidpar (discussiócontribucions)

Quant a la infotaula, justament l'altre dia parlàvem amb l'Amador sobre poder automatitzar el "tick" del doblatge amb la info de Wikidata. Està bé perquè veig que -almenys per mi- està naixent un interès per difondre l'audiovisual en català, segurament per la polèmica recent. Estaria bé poder-nos coordinar i anar ampliant el projecte. Salut!

Jove (discussiócontribucions)

Cap problema, són confusions comprensibles i d'aquelles coses que no s'entenen del tot.

Dit això, fantàstic que hagis obert el debat per tal de crear el camp pertinent a WD. De fet, seria la millor opció. Un cop es reprengui, intentaré estar al cas perquè un cop "obert el meló" penso que és interessant que també un paràmetre sobre subtitulació. El repte vindrà quan s'hagi de fer entendre que en alguns casos es fa una subtitulació parcial en funció de la llengua.

Comparteixo amb tu l'interès creixent en la difusió de l'audiovisual en català. Potser pel debat creixent a xarxes socials o potser per la necessitat vital d'oferir material en català als petits i joves de la família, m'he vist empès els darrers mesos a fer créixer aquesta temàtica a la Viquipèdia. Seguim!

Resposta a «Categoria de pel·lícules doblades al català»