Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Cpratsferre (discussiócontribucions)

Vull carregar una imatge d'una fotografia que no té autor conegut, i que en tot cas es pot datar abans de 1910, però només puc marcar la imatge com a treball propi (i no ho és, evidentment). La imatge la necessito per a millorar l'article sobre Delfí Navàs i Ferré. Els drets d'autor, o estan extingits a causa de l'antiguitat de la foto, o no els té reconeguts ningú, perquè l'autor és anònim. He de marcar-la com a treball propi per a poder-la carregar, o hi ha alguna manera més adequada de fer-ho?

Docosong (discussiócontribucions)

Si és una fotografia sense autor reconegut, es considera una obra anònima. Si no recordo malament els drets d'autor associats tenen una validesa de 80 anys de la primera publicació de l'obra, és a dir, 1910+80=1990. Aleshores s'ha de marcar com a autor, desconegut (:commons:Template:Unknown photographer) i a la llicència s'ha d'incloure la plantila de PD-80 (:commons:Template:PD-old-80)

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Que no tingui autor conegut (o sigui, que nosaltres no en coneguem l'autor) no vol dir que sigui anònim i no afecta a que estigui en domini públic o no.

Per poder carregar una imatge a Commons cal que sigui lliure al país d'origen i als Estats Units. Que una fotografia presa a Espanya estigui en domini públic vol dir que:

  • L'autor fa 80 anys que es mort (domini públic a Espanya).
  • Estigui publicada fa més de 95 anys (domini públic als Estats Units).

Que la foto sigui del 1910 no garanteix el primer punt.

Ara bé, també és veritat que fotos de fa 110 anys sovint no s'esborren de Commons, tot i que no es pot garantir.

Crec que l'auxiliar de càrrega té opcions per imatges que no són teves. En qualsevol cas, també la pots pujar com a teva i després editar la pàgina de la foto i canviar la plantilla de llicència per commons:template:PD-old-80-expired o la que s'escaigui.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Seguint allò que diu bé en @Docosong, has d’anar a la part del formulari de càrrega que diu «Aquest fitxer no és fruit de meu propi treball» i marcar allà on hi posa «Una altra raó que no s'esmenta més amunt». Enganxa-hi aquest codi, que són les llicències que verifiquen que l'obra és anònima i en domini públic a Europa i als EUA: {{PD-anon-70-EU}}{{PD-anon-expired}}. Salut!

Resposta a «Imatge de domini públic»