Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

  Consell davant un possible bloqueig global

  17
  Carmallola (discussiócontribucions)

  Benvolguts amics, no soc el millor vikipedista del món, però intento fer textos correctes i referenciats, en la mesura del possible honestos. No entro en guerres d'edicions ni discuteixo canvis d'altri, ans al contrari, accepto consells.

  Sovint, per a evitar problemes empro traduccions d'altres vikis per a completar articles. I de fet, quan en algun text afegit per mi no hi ha referències sovint es tracta de fragments d'articles traduits d'altes vikis, p.e. l'anglesa, on originàriament ja no hi havia refs.

  Mirant el meu historial és fàcil de comprobar tot plegat.

  Darrerament he anat treballant la pàgina Estat nació, i especialment la informació referida a Espanya, que he anat redactant i polint. Òbviament deu tindre errors i interpretacions interpretables, ningú diu el contrari.

  El cas és que se'm va acudir afegir dos linies a tres pàgines (referides a la història de Catalunya, el País Valencià i les Illes) de la wiki espanyola indicant, just sota de la Guerra de successió, que l'estat nació espanyol va començar després de l'anexió de la corona d'Aragó per part de la Corona castellana, aplicant un dels dos procesos de creació dels estats nació, que és la implantació de la llengua i cultura de l'ètnia dominant (en aquest cas la castellana), a vegades agressivament. Òbviament al cap de poc es va esborrar aquesta informació i hores d'ara ja estic bloquejat, acusat de ser un compte titella (en @Docosong m'ho ha dit en una altra discussió -erròniament he demanat consell a la pag. de discussió de la Taverna-)

  En qualsevol cas, ara em trobo que un administrador del wiki espanyol ha proposat un bloqueig global al meu usuari, entenc que per a totes les wikis. Atès que no soc administrador, no puc accedir a les possibles discussions al respecte, i per tant no tinc dret a defensa.

  Algú sap si puc fer alguna cosa?

  Alzinous (discussiócontribucions)

  Estàs blocat a la Wikipedia castellana perquè se t'ha relacionat directament com un dels 155 comptes titella de l'usuari Editant. Si és així, probablement acabaràs també blocat a la Viquipèdia catalana. No és del tot cert que no tinguis dret a defensa. Qualsevol bloqueig és pot discutir de forma raonada i el bloqueig per compte titella també és apel·lable. D'altra banda, les discussions dels administradors/es són públiques i de vegades, fins i tot, hi participen usuaris i usuàries. Et suggeriria que et miressis la pàgina Viquipèdia:Comptes titella. Faig ping a @Jmrebes i @KRLS, com a verificadors de comptes, per si poden ajudar en alguna cosa.

  Carmallola (discussiócontribucions)

  Moltes gràcies @Alzinous, comentar que el primer que he fet ha sigut intentar escriure a la pàgina on es proposava el meu blocatge i és una pàgina reservada a administradors, pel que no hi puc dir res. Altrament no sé amb quina base se'm relaciona amb el comte titella Editant, perquè a un administrador li ha semblat així, sense cap altre criteri, després d'haver afegit un parell de frases. No sé què feia aquest Editant, però crec que el meu comportament dista del d'un troll, no entro en guerres d'edicions, ni esguerro res, i el que escric de primera mà ho referencio tot.

  Acabo de llegir el que em suggereixes:

  Què fer si sospiteu que un compte és un titella

  La primera cosa que heu de fer és notificar els presumptes titellaire i titella. En la majoria dels casos us mostraran prova directament per provar la seva innocència o confessaran directament les seves accions. Si l'usuari no us contesta, notifiqueu un administrador omplint el formulari de la secció següent, i notifiqueu el titellaire que heu obert una investigació. Vós, els presumptes titellaire i titella heu de presentar les vostres proves. Si la prova és contundent, l'administrador bloquejarà el titella i penalitzarà el titellaire; si no hi ha prou proves, l'administrador tancarà la investigació. Si la prova no és prou precisa, i el cas és sever, l'administrador podrà demanar que un chekuser verifiqui l'adreça IP del titella i el titellaire.


  i no veig que es compleixi el procediment (comunicacions, proves, etc.)

  Carmallola (discussiócontribucions)

  Poso un exemple del tipus de reversió aplicada per denotar que no hi prima un sentit d'objectivitat sinó una mena de feridura patriòtica. Les meves dues frases esmentaven al periode posterior als Decrets de Nova Planta. La reversió diu clarament "con ref. o sin ella", o sigui que és irrellevant la referència si el contingut no li agrada:

  Islas Baleares‎ 12:01 −1186‎ ‎Kirchhoff discusión contribs.‎ (la imposición de las características políticas y culturales de la etnia dominante, la castellana, sobre las de las otras etnias, convertidas en minorías nacionales a asimilar mediante políticas nacionalistas, en ocasiones muy agresivas,.. ni con ref ni sin ella PVNDeshecha la edición 143700668 de Carmallola (disc.)) Etiquetas: Deshacer Edición desde móvil Edición vía web móvil Edición móvil avanzada

  Alzinous (discussiócontribucions)

  Els procediments i les polítiques no tenen perquè ser iguals a totes les Viquipèdies. En tot cas, això que comentes ho hauries de plantejar a la Wikipedia en castellà. Si se t'ha relacionat amb l'usuari Editant serà perquè s'ha confirmat que fas servir la mateixa Ip que aquell, la qual cosa és un criteri força concloent.

  Carmallola (discussiócontribucions)

  Estic bloquejat a la wiki en castellà, per tant no puc plantejar-los res. Altrament, et puc assegurar que ningú ha comprobat la IP, senzillament perquè noc aquest Editant. Jo no ho puc provar, pero l'admistrador de la viki catalana si que poc comprobar les IP i ho pot veure.

  Jmrebes (discussiócontribucions)

  Els checkusers ho podem comprovar, però no ens pertoca suprimir un bloqueig d'una wiki de la qual no som administradors. Jo en soc de la catalana, però no de la castellana. T'ha blocat un administrador de la castellana (LuchoCR), al qual segurament pots enviar una pregunta a la seva pàgina de discussió, tal com ell mateix ho fa constar.

  Carmallola (discussiócontribucions)

  Moltes gràcies @Jmrebes. Ja havia intentar escriure al LuchoCR però no puc, estic blocat. Però, en qualsevol cas, el meu temor no és el bloqueig a la wiki castellana, ja he vist que no hi faig res allí, sinó el bloqueig a nivell global.

  Carmallola (discussiócontribucions)

  És extraordinari, fins hi tot han revertit unes antigues correccions a la pàgina del Antonio Martín Escudero (el cojo de Málaga) en la que vaig ajustar inexactituds i interpretacions políticament interessades. El paio que ho ha fet no té remota idea del tema, però això sembla que no importa.

  Jmrebes (discussiócontribucions)

  Bon dia Carmallola. He començat a estudiar el teu cas, de moment és tot el que puc dir. Salut!

  AlbertRA (discussiócontribucions)

  Crec que ho hauries d'argumentar a la pàgina corresponent de l'article i, si vols, enllaçar-ne la discussió perquè hi puguem dir la nostra.

  Jmrebes (discussiócontribucions)

  @Carmallola: Hauries de reclamar a la castellana, només estàs blocat a eswiki. Si no pots escriure en cap pàgina segur que pots enviar un missatge als stewards mitjançant aquest enllaç.

  Carmallola (discussiócontribucions)

  Contactaré als stewards, tot i que no sé quí són. Moltes gràcies.

  Pere prlpz (discussiócontribucions)

  Has provat si pots escriure a la teva pròpia pàgina de discussió a la viquipèdia en castellà?

  Carmallola (discussiócontribucions)

  Hola @Pere prlpz, no puc editar la meva pàgina a la viquipedia castellana, estic totalment blocat. La seqüència és la seguent:

  1- escric dues frases en algunes pàgines relacionades amb la història de Catalunya, el Pais Valencià..., a la wiki castellana. Les frases indiquen la creació de l'estat-nació espanyol modern després dels decrets de nova planta, a arrel de juntar en un els dos regnes (castellà i aragonés), i com en els procesos de creació dels estats nació, l'ètnia dominant imposa a les altres la seva cultura, etc. Pot haver-se escrit millor o d'una altra manera? Les referències escollides podien haver sigut més contundents? Segurament, però no veig que això sigui causa de bloqueig.

  2- en poques hores el contingut és esborrat, i m'arriba un missatge de bloqueig, acusat de ser un compte titella

  3- poc després m'arriba un missatge que es proposa un bloqueig global (a totes les wikis) del meu compte.

  En qualsevol cas, segons consell del @Jmrebes he enviat el cas als stewards, a veure què diuen.

  Jmrebes (discussiócontribucions)

  @Carmallola, no et veig blocar només que a eswiki, amb els següents bloquejos:

  • edició (a tot el lloc)
  • la creació de comptes ha estat blocada
  • s'ha blocat l'enviament de correus electrònics
  • no podeu modificar la pàgina de discussió pròpia
  • A la resta d'espais wiki no estàs blocat, només a eswiki. El motiu del blocatge és la similitud de les teves edicions a les de l'usuari Editant en un context catalanista. La sol·licitud de bloqueig indica "Cuenta con idénticos intereses y propósito que el troll crosswiki Editant y sus interminables títeres, con similar patrón de ediciones y comportamiento". A partir de la resolució positiva del bloqueig i de les mesures addicionals, només et queda l'opció dels sterwards perquè no pots escriure en tot l'espai eswiki.
  Carmallola (discussiócontribucions)

  Moltes gràcies de debó @Jmrebes per l'interès. Comentar que hores d'ara no tinc afany per ser desbloquejat a la wiki espanyola, ja s'ho faràn. El que no m'agradaria és el bloqueig global.

  Altrament, totes les històries sempre tenen un racó ridícul/graciós, resulta que la wiki espanyola hem qualifica com el titella 155 del Editant.

  Resposta a «Consell davant un possible bloqueig global»