Tema de Usuari Discussió:Mercè Piqueras

Magenri (discussiócontribucions)

He vist que heu posat una etiqueta de violació de drets d'autor a la pàgina Sentinum que he referenciat. Possiblement teniu raó i he escrit passatges molt semblants a les de la referència que posava. De fet, el text original, és del llibre Dictionary of greek and roman geography. Vol. II. London: Walton and Maberly, 1854-1857, de William Smith, que em sembla que no té ja drets d'autor. M'he permès canviar la referència, però si us sembla que no és suficient puc tornar a treballar el text. A la vostra disposició.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Hola @Magenri, quan he obert la referència i he vist que era una obra del segle XIX, jo també he pensat que no tindria drets d'autor. però com que totes aquestes obres de consulta solen tenir un lloc on s'indica si tenen o no drets d'autor i les condicions per reproduir els seus textos, ho he buscat i ho he trobat aquí.

Segons he llegit, Tufts University té els drets de tot el contingut de la Biblioteca Digital Perseus i en un lloc diu: "Any commercial use or publication without authorization is strictly prohibited." Això ja fa que no sigui possible copiar els seus textos perquè està en contradicció amb les normes de la Viquipèdia, que permet que qualsevol pugui usar-ne el contingut també amb finalitats comercials i sense cap permís.

Pensava deixar-te una nota a la tarda, però t'has avançat. Gràcies per l'interès a millorar els articles

Magenri (discussiócontribucions)

La referència actual remet a un llibre gratuït digitalitzat per Glogle

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Qualsevol pot copiar una obra que estigui al domini públic i reclamar-ne els drets que li sembli, però aquests drets no es poden fer valdre. Com a molt podrien tenir drets sobre l'edició, i encara aquests són discutibles. Aleshores, si copiem o traduïm un text de domini públic no és copyvio, i que la referència la posem a una determinada versió no ho canvia.

Mercè Piqueras (discussiócontribucions)

Jo també havia pensat que una obra del s. XIX era de domini públic, però en el web de la Biblioteca Digital Perseus he vist aquest avís que diu que Tufts University en té els drets. Però ara m'adono que més avall diu: "Materials within the Perseus DL have varying copyright status: please contact the project for more information about a specific component or object." Potser és perquè hi tenen obres de diferents èpoques i n'hi haurà que siguin més recents i amb drets d'autor encara vigents. Disculpa @Magenri, perquè t'he fet perdre el temps. La propera vegada em llegiré la informació més en compte.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

La veritat és que trobaràs en molts webs material que està en domini públic (segons la interpretació que en fem a la Viquipèdia i la que en fan a Commons) amb avisos de copyright. Per exemple, a commons:Category:Images from Memòria Digital de Catalunya hi ha milers d'imatges tretes d'un web amb un avís que diu "Còpia permesa amb finalitat d'estudi o recerca, citant l'autor i la font: 'Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya'. Per a qualsevol altre ús o adquisició cal adreçar-se a arxiufotografic@cec.cat", clarament incompatible amb Commons, però les que són de domini públic estan a Commons amb una llicència lliure ignorant aquest avís. Amb textos en domini públic passa el mateix.

Naturalment, també hi ha el cas contrari, de webs que publiquen amb llicències lliures material que sobre el que no tenen els drets o que presenten material com si fos de domini públic tot i que els drets d'autor no han expirat.

Resposta a «Copivio»