Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Projecte "Diccionari Històriadors de l'art català, valencià i balear"

8
Guillem Carreras (discussiócontribucions)

Hola a tots,

El Diccionari d'Historiadors de l'art català, valencià i balear és un recurs en línia i alliberat de drets, que recull les biografies de 765 persones.

Crec que seria oportú replicar les pàgines d'aquelles persones que no tenen encara pàgina a la Viquipèdia. Al meu entendre, crec que en una primera fase, seria prioritari publicar les biografies de les persones ja mortes, en aquests casos no hi ha perill que el contingut sigui obsolet.

Si algú vol col·laborar-hi, ens podríem dividir la tasca segons lletres o àrees de treball dels investigadors. També es podria contemplar alguna col·laboració amb l'Associació de Museòlegs de Catalunya o altres institucions.

Tot just m'estic iniciant a la Viquipèdia, però tinc la sensació que és un projecte relativament senzill i que pot contribuir a millorar notablement el coneixement disponible al portal sobre la historiografia de l'art.

Guillem Carreras

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Em sap greu ser aixafa-guitarres (per variar), però d'alliberat de drets res de res. Està publicat amb una llicència no lliure incompatible amb la de la Viquipèdia.

Si vols fer articles sobre historiadors de l'art, aquest diccionari et pot servir de referència com qualsevol altre llibre, però no en pots copiar text.

Guillem Carreras (discussiócontribucions)

I ara, gràcies per avisar! Havent llegit els crèdits del projecte, pensava que es podia replicar el contingut.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Els crèdits diuen que es pot replicar però limitant-ne l'ús comercial, limitació que la llicència de la Viquipèdia no té. A més, tot i que el text no ho diu, la llicència que hi posen és ND, o sigui, sense obra derivada, de manera que tampoc es pot modificar.

És a dir, a la pràctica amb aquest diccionari el que pots fer és imprimir-ne còpies per repartir-les als amics.

Guillem Carreras (discussiócontribucions)

No tinc gaires esperances, però parlaré amb l'IEC perquè alliberi els continguts.

Docosong (discussiócontribucions)

Alerta! Que estigui disponible en línia, no vol dir que estigui alliberat de drets d'autor. D'acord amb els crèdits de l'obra té una llicència CC BY-NC-ND 3.0 que malauradament no és compatible amb les de la Viquipèdia, ja que no permet un ús comercial. A banda, d'acord amb la seva informació legal de l'IEC (al peu de pàgina) té una llicència copyright, és a dir, no es pot replicar el contingut web sense l'autorització expressa de l'entitat. No és estrany trobar dues llicències diferents, sense saber quina té prioritat, però això no ajuda gaire a alliberar contingut.

Per altra banda, caldria valorar (o almenys arribar al consens) si aquest recurs és fiable o és un recull de currículums: Discussió:Rosa Maria Subirana Rebull

Vriullop (discussiócontribucions)

Si hi ha dues llicències, una general i una particular, preval la particular. A la general ja diu, i solen dir, "llevat que s'indiqui una altra cosa".

Guillem, no totes les llicències Creative Commons són compatibles. A Ajuda:Republicació/Copyleft hi ha una taula d'ajuda ràpida.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Sí, veient el penúltim paràgraf de https://dhac.iec.cat/presentacio.asp el que ve a dir és que els articles (signats) sobre historiadors desapareguts de d'edat avançada podrien ser una font fiable independent del subjecte, però els dels historiadors vius (sense signar) venen a ser currículums escrits per ells mateixos.

Resposta a «Projecte "Diccionari Històriadors de l'art català, valencià i balear"»