Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Leptictidium

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon vespre! Em temo que seria una bona pràctica que un altre usuari actiu copiï el codi del bot arxivador d'AdQs de l'@Arnaugir a algun dels seus bots personals. El teu és una possibilitat? O ho provem de demanar a algú altre?

Leptictidium (discussiócontribucions)

Hola! Faig servir el bot a través del PAWS, que malauradament no permet instal·lar scripts nous.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Quin és el codi?

Joutbis (discussiócontribucions)

El meu va amb pywikibot. En tot cas, de moment es podria penjar al Github d'Amical.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

A Usuari:Arnaubot es diu que el codi prové d'un que va generar el @Gerardduenas. Però he estat remenant la seva discussió i la de l'@Arnaugir i no he aconseguit estirar de cap fil que permeti traçar on és el codi…

Forat Negre (discussiócontribucions)

Si hi ha novetats enllaceu-lo, i hi donaré un cop d'ull. No sé si podré ajudar gaire perquè encara no he remenat mai els bots, però almenys amb Python sí que hi he treballat... I sens dubte és un bot molt útil, així que val la pena tenir-ho controlat.

Coet (discussiócontribucions)

@Xavier Dengra, @Forat Negre, @Joutbis, @Pere prlpz

Disculpeu, he estat absent sense donar senyals. Si era de'n Gerardduenas hi ha possiblitats que estiguera al Toolforge, llavors tindria una còpia, ho mire. Dic alguna cosa el més aviat possible. Tinc alguns temes pendents, però si només es tractara d'engegar-lo, com a molt passar-lo de Py2 a Py3 no em suposaria un gran esforç i el podria posar en marxa amb la resta de bots que des d'un temps estan actius diàriament.

Coet (discussiócontribucions)

Disculpeu l'absència i el silenci administratiu... He trobat el fitxer, em pose en marxa.

Coet (discussiócontribucions)

He vist que és un programa interactiu que necessita de la intervenció d'una persona. De moment el passe a Python 3, però no m'hi podria dedicar a posar-lo en marxa. Entenc que si era interactiu és perquè no hi ha una manera d'automatitzar-lo consensuada. No estic familiaritzat amb la política dels AdQ, però crec que en certa manera el bot pot detectar que un cert article canvia d'estat després de complir-se uns criteris i que, per exemple, s'incorpore una plantilla de {{AdQ per arxivar}} dins de la proposta, el bot podria fer la seua feina sense interacció humana (a banda de col·locar eixa plantilla).

Coet (discussiócontribucions)

També en lloc de la plantilla el bot pot avaluar la proposta seguint les normes establertes i arxivar de manera automàtica. Tot depèn de si està permès esta automatització i de la viabilitat per a programar-la.

Leptictidium (discussiócontribucions)

Per mi, ho estaria.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

+1, en la mesura d'allò que sigui possible, millor automatitzar-ho i revertir-ho si no ha sortit bé que no pas esperar setmanes o mesos acumulant propostes ja resoltes.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Els que remenen habitualment els articles per avaluar poden parlar amb més coneixement de causa, però trobo molt més complicat tancar la proposta automàticament que posar la plantilla d'AdQ per arxivar per que el bot la tanqui. De fet, aquest sistema és el que se segueix en llocs com VP:PA i crec que a Commons en l'elecció de les Valued Images.

Entenc que si les propostes resoltes es queden per tancar no és perquè ningú no tingui temps de comptar vots, sinó per les feines que porta tancar la proposta i que podria fer el bot.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Sí, @Pere prlpz, no m'havia acabat d'expressar prou bé: endavant al mètode d'inserir una plantilla perquè el bot arxivi la proposta.

Coet (discussiócontribucions)

M'he trobat un obstacle, quan s'arxiva la proposta s'ha d'incloure a una llista d'articles de qualitat d'una subpàgina, per exemple, en cas de pertànyer a Viquipèdia:Articles de qualitat/Ciències de la vida, ens trobem amb una classificació amb molts aparts. Esta tasca es feia manualment i no sé fins a quin punt es pot automatitzar.

Sols se m'ocorre que es podria indicar a la plantilla un paràmetre amb el subapartat on es vol que aparega. Ordenar alfabèticament el subapartat no serà cap problema però sí saber a quin pertany.

De fet, potser caldria que qui posara la plantilla indicara tres paràmetres:

  • Categoria
  • Subapartat de [[Viquipèdia:Articles de qualitat/<Categoria>]]
  • resultat: Aprovat|No aprovat
  • traducció: Sí|No

D'esta manera seria molt probable que es duguera tot a terme sense cap incidència.

Es podria programar per una hora concreta, a les 0:00, per exemple i si cal només una vegada a la setmana.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Genial tot el que dius, es poden agafar totes les paraules en negreta de Viquipèdia:Articles de qualitat: Catedrals et al, Escultures i orfebreria, Obres dels primitius flamencs, etc. Si algú vol canviar-ne un en concret de lloc, que el mogui a mà després o en la pròpia pàgina creï més subapartats i au.

Resposta a «Bot arxivador»