Vés al contingut

Tema de Usuari Discussió:Alzinous

Judesba (discussiócontribucions)

Hola, Alzinous.

He vist que has esborrat aquest article. No entenc el criteri que has seguit, perquè em sembla que és un article perfectament normal, amb les seves referències d'admissibilitat incloses, al qual se li està fent una persecució cross-wiki pel motiu que sigui. Ahir mateix l'únic problema que hi havia era un avís de traducció deficient; va passar per allà un tal Eihel i li va col·locar la plantilla {{sr-a5}} que, evidentment, no era pertinent. Desfaig el canvi, em reverteix, el torno a desfer i es passa per la meva pàgina de discussió a criticar-me l'edició bàsicament intentant alliçonar-me. Posteriorment, el mateix però amb un tal Wutsje, tot i que el seu missatge no he llegit fins fa una estona. Si et passes per aquí, són els dos últims missatges.

O sigui, que no entenc com ha anat la cosa, perquè aquest article no podia eliminar-se amb el procediment de supressió ràpida (si de cas, proposta d'esborrat estàndard), però és que, a més, la plantilla {{sr-a5}} no hi pertocava en absolut.

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola Judesba,

segons la discussió que pots llegir a Yann'Sine aquesta pàgina és un cas evident de propaganda. L'article, creat per diversos usuaris (registrats o no) de dubtoses identitats i probable relació amb el biografiat, s'ha esborrat diverses vegades a diverses wikis. S'han detectat problemes de manca de cobertura, copyvio, publicitat, CI, etc. Segons la discussió esmentada, les fonts no són fiables, han estat posades en dubte i es conclou que cap de les fonts demostra prou notorietat del biografiat com per merèixer un article. A més, a la wiki francesa s'ha intentat crear l'article amb tres títols diferents (Yann'Sine, Yann'sine i Yann'Sine jebli), la qual cosa no deixa de ser una manera tramposa més d'evitar els mecanismes de control que té la Viquipèdia. Penso que vaig actuar com correspon, després de llegir la discussió que t'he comentat i vista la plantilla d'eliminació ràpida i l'avís de pàgina publicitària que hi havia a l'article. Potser en @Docosong té alguna cosa més a afegir ja que va ser ell qui va col·locar l'avís de publicitat (i que potser no vas veure) després de la teva darrera edició. Salut!

Edito el comentari: certament, la plantilla Sr-a5 no pintava res i hi havia fonts que es podrien considerar vàlides però la manera com va ser creat l'article no és la millor. A veure si Docosong vol comentar alguna cosa.

Docosong (discussiócontribucions)

La discussió principal de l'article és: fr:Wikipédia:Demande de restauration de page#Yann'Sine. Diversos administradors de la viquipèdia francesa ja van detectar que s'encobria l'admissibilitat i hi havia un interès promocional, molt probablement relacionat amb un concurs de música. Així també ho comenta en Wutsje a la Viquipèdia neerlandesa, és a a dir, sembla que té les característiques d'un spam cross-wiki d'un mateix editor, amb un possible conflicte d'interessos.

Estic d'acord que la plantilla de {{sr-a5}} no era adient però si vaig afegir la plantilla {{promoció}}, degut als arguments anteriors. N'@Alzinous ha seguit el procediment de la plantilla correctament, és a dir, depèn de l'administrador esborrar l'article o, si més no, proposar-lo per esborrar. Segons el meu parer, no sembla pas que el resultat de la votació pugui variar gaire. Però, vaja, si fos necessari, es restaura i es proposa per esborrar. Salut!

Judesba (discussiócontribucions)

Bona nit. Gràcies per les explicacions a tots dos, Alzinous i Docosong.

Efectivament, l'avís de "promoció" no l'havia vist. En qualsevol cas, no em sembla la manera correcta d'esborrar un article com aquest, menys encara perquè en altres wikis hagin considerat que era cross-wiki a través d'un procés d'esborrament normal. Podeu comprovar les referències, i són d'admissibilitat. N'hi ha més tafanejant una mica per Gúguel. El que sí em sembla spam és la campanya que han fet aquest parell d'usuaris "externs" i les seves han estat edicions vandàliques, emprant una plantilla de supressió ràpida que no pertocava amb un motiu que pertocava encara menys.

Em semblaria més apropiat restaurar-lo i proposar-ne l'esborrament si considereu que té un problema d'FVA, de cross-wiki, de publicitari, etc. Però, com dic, tafanejant el més mínim (una pàgina) per Gúguel se'n troben referències a tot tipus de diaris. Per tant, em sembla més una campanya contra aquest xaval (que no sé ni qui és ni, evidentment, hi tinc cap interès en particular) que un problema real. De fet, tufa una mica a xenofòbia. Pel sol fet de ser el primer que canta en àrab en un concurs francès (sabent que França és, per dir-ho suaument, molt homogènia lingüísticament i zero favorable a l'ús d'altres llengües en el seu territori), aquest xaval ja destaca.

El meu parer és que convindria restaurar-lo i netejar-lo, perquè la supressió per la via ràpida no era correcta; no el veig més "promocional" que el de qualsevol altre artista. Proposeu-ne l'esborrat, si ho creieu convenient, però aquest procediment em semblaria més just i transparent viquipèdicament parlant.

Salut!

Docosong (discussiócontribucions)

Si està d'acord n'@Alzinous, es pot restaurar i proposar el seu esborrat per a que decideixi la comunitat. Ara bé, també a l'article li cal una millora evident.

Alzinous (discussiócontribucions)

Judesba, no resulta gaire apropiat que diguis de manera tan taxativa que la supressió per la via ràpida no era correcta en aquest cas, quan l'article tenia problemes evidents i, a més, estava marcat amb la plantilla de "promoció". Si @Docosong desitja recuperar-lo, endavant.

Judesba (discussiócontribucions)

Alzinous, no ho he dit "de manera tan taxativa", sinó que he expressat les meves opinions: "no em sembla la manera correcta d'esborrar un article com aquest" + "El meu parer és que convindria restaurar-lo i netejar-lo, perquè la supressió per la via ràpida no era correcta".

Dit això, em reafirmo en el que ja havia comentat, perquè per més "problemes" que pogués tenir l'article (que, curiosament, jo no els vaig saber veure quan vaig iniciar les reversions), a cawiki es tractava d'un article correctament referenciat. El que decideixin en altres wikis és independent del que fem nosaltres a la Viquipèdia en català. La plantilla de "promocional" jo no l'hagués posada perquè no em va semblar pas promocional, com ja he expressat, però la de supressió immediata {{sr-a5}} era totalment incorrecta i és la que va desencadenar els fets. Ja només per la insistència vandàlica dels altres dos personatges, aquest moviment no em semblaria vàlid.

Cadascú té el seu criteri, i és evident que en Docosong i tu heu coincidit aquí, però estaria bé saber on heu vist tots dos el fet "promocional" que el diferenciï d'altres articles admesos de cantants. Patrullo canvis recents i noves creacions d'articles, i sento poca simpatia pels currículums que es pengen aquí; si m'hagués semblat promocional directament l'hagués proposat jo mateixa. Recalco el fet que les fonts de les referències són vàlides i que, per tant, jo no hi veig pas cap problema.

Bé, ja direu. Gràcies.

Alzinous (discussiócontribucions)

La plantilla 'promoció' té com a finalitat alertar els administradors/es sobre la possible aplicació dels criteris de supressió ràpida. En la meva interpretació, vaig entendre que s'havien de aplicar aquests criteris i estic convençut que vaig prendre una decisió adequada («correcta»). Estic segur que no era la teva intenció, però vaig percebre el teu missatge com una crítica a les meves accions. Per això, prefereixo demanar a @Docosong que restauri l'article.

Judesba (discussiócontribucions)

No he criticat res; quan ho faig solc ser molt contundent. La primera vegada vaig voler-me informar de com havia anat la cosa, i la segona vaig opinar que em semblava que havia d'haver-se fet per petició d'esborrament estàndard i en vaig explicar els motius. La tercera vegada he preguntat on heu vist la "promocionalitat" i he reiterat la meva opinió.

Si decidiu no restaurar l'article no hi podré fer res, és la vostra decisió; només comento que no estic d'acord amb l'esborrament i que no m'ha semblat correcte el procediment (bàsicament perquè ha estat enrarit a causa d'aquests altres dos usuaris).

Bé, ja direu. Salut!

Alzinous (discussiócontribucions)

D'acord Judesba, gracies pels aclariments, encara que no feien falta. La comunicació virtual és molt impersonal i em vas agafar en un moment sensible.

Alzinous (discussiócontribucions)

En quant a l'article, he estat revisant-lo de nou per mirar de recuperar-lo i realment la major part de la informació que apareix a l'article no està referenciada. A cap de les referències surt la data de naixement ni s'especifica que canti en darija, francés o anglés (sí en àrab). Tampoc estan referenciades altres informacions que podrien ser rellevants i que són les que acaben formant el cos de l'article (nominació al Africa Music Awards, primer artista marroquí a cantar en darija i francès a Hit Radio i Beur FM, participació a Plus Belle Voix el 2017, col·laboracions amb amb Asmaa Lamnawar. i Kaoutar Berrani i la productora RedOne, etc.). Segurament el millor seria escriure l'article de nou.

Docosong (discussiócontribucions)

Hola nois, veig que tenim un intens debat sobre aquest article. Sé que tots actuem de bona fe però si he de recordar de no escalar gaire el debat. Totes les postures són acceptable però hem de mirar de trobar un consens pel bé del projecte. He deixat passar uns dies (sempre va bé) per a que s'acabi d'aclarir l'assumpte. D'acord amb na @Judesba que la Viquipèdia ha de tenir criteri propi però també s'ha de tenir en compte les opinions de les altres viquipèdies. No havia sentit a parlar abans del biografiat, però sóc conscient que al món francòfon el deuen conèixer millor. Si ells han valorat que no és admissible i que hi ha una evident sospita de promoció, prefereixo confiar en el seu criteri que no pensar que hi ha una intenció xenòfoba dins del món wiki. Per altra banda, el fet que el mateix editor, que també ha utilitzat titelles anònimes, hagi fet el mateix article a totes les wikis s'assembla més aviat a un cas de cross-wiki spam

Veient la versió abans d'esborrar, no em sembla pas que les referències aportades siguin suficients per fer admissible l'article. Ara per ara trobo dos opcions:

  1. restaurar-lo i proposar-lo per esborrar aportant tot el context de l'article a la comunitat, o
  2. restaurar-lo a una subpàgina de na @Judesba i que ella faci els canvis convenients per publicar-lo a l'espai personal

En aquest sentit, comparteixo molt dels comentaris n'@Alzinous sobre l'admissibilitat de l'article.

Judesba (discussiócontribucions)

Bon dia, @Alzinous, Docosong:. Gràcies pels comentaris, nois, però encara cap dels dos no m'ha exposat els motius de la percepció de "promocional". Si de cas era una qüestió de FVA...

Les referències (sense rebuscar gaire per Gúguel, com vaig dir): , , , , , , , , , , , , , , . He trigat tres minuts de rellotge.

Jo proposaria una tercera opció, si us sembla bé, que és la de restaurar-lo i afegir-li la plantilla "editant" i a la nit l'arreglo, i així no se'n perdria l'historial (perquè, si no recordo malament, amb l'opció 2 sí que es perdria). I després d'arreglar-lo us aviso i el proposeu per a esborrament si ho considereu oportú. // Si no ho veieu convenient pel tema de qui va crear-lo (que no m'hi vaig fixar), cap problema amb l'opció 2.

D'altra banda, si a frwiki han decidit esborrar-lo és cosa seva. Aquí tenim les biografies de molts concusants de programes de cantants, i no hi veig la diferència. Bé, sí que la veig: aquest noi (a qui tampoc no conec, evidentment) "gosa" cantar en àrab en un món francòfon; permeteu-me que malfiï de les intencions d'algunes persones, doncs (no em refereixo a vosaltres). Per cert, és amazic, que pateixen més discriminació encara.

Alzinous (discussiócontribucions)

Judesba, he restaurat l'article a l'espera que l'arreglis. Compte que hi ha moltes fotos i videos a Google però poca substància. Moltes fonts es basen en un parell d'entrevistes que va fer aquest noi i van repetint l'escasa informació que hi ha a tot arreu. Al marge del tema publicitat i CI crec que l'admissibilitat és díficil de defensar.

A partir de les mateixes fonts que hi ha a l'article vaig intentar refer la bio i vaig escriure el text que et copio aquí abaix. Per si t'interessa aprofitar-ho, encara que no és gran cosa...

Yassine Jebli (1994, Tantan), conegut artísticament com a Yann'Sine, és un cantant marroquí. Va guanyar popularitat al seu país després de la seva participació en el programa de telerealitat Studio 2M l'any 2013. Des d'aleshores, ha estat una figura influent en l'escena musical marroquina i internacional. Després de l'experiència a Studio 2M, Yann'Sine va continuar treballant en la seva música i va explorar diferents gèneres, combinant els ritmes occidentals amb la música tradicional marroquina i àrab. El reconeixement internacional de Yann'Sine va arribar l'any 2015 quan va participar en la quarta temporada del programa de televisió The Voice France. Va impressionar el jurat i va aconseguint una gran base de fans. No va arribar a la final, però va deixar empremta en l'audiència europea. Després de la seva experiència a The Voice France, Yann'Sine ha continuat treballant en la seva carrera musical. Ha llançat diversos èxits com Inta Mkhalef, Beautiful i Camélia, que han aconseguit posicionar-se a les llistes de música marroquina i àrab. Les seves cançons són una fusió de sons moderns i tradicionals, i reflecteixen la seva identitat i influències culturals. Amb la seva veu única, el seu estil musical eclèctic i el seu carisma en l'escenari, Yann'Sine s'ha convertit en una figura rellevant de la música marroquina i àrab. A més de la música, Yann'Sine també ha expressat interès en el món del cinema.

A més, vaig regirar internet buscant fonts i no vaig trobar gaire cosa. Alguns d'aquests enllaços em sembla que ja els tens a la teva llista:

Espero que aquesta tercera opció que has proposat i que jo he seguit li sembli bé al @Docosong.

Pues eso. Bona nit!

Judesba (discussiócontribucions)

Moltes gràcies, Alzinous. M'hi poso ara, doncs, a veure com queda.

Sobre les referències: entenc que TF1 és una font fiable i que RFI també (que veig que no en tenim l'article!).

Bé, gràcies novament. Bona nit!!

Judesba (discussiócontribucions)

Fet Fet! Alzinous, @Docosong: li feu un cop d'ull, a veure què us sembla?

El tema "Enta Mkhalef" va tenir molt èxit, però no he trobat la referència per "es va classificar durant un mes entre les 50 millors emissores de ràdio marroquines."

Ha aparegut a les emissores Hit Radio i Beur FM, però no he trobat la referència per "El 2020, va ser el primer artista marroquí a cantar en darija i francès" en aquestes emissores; he trobat vídeos del 2017, en canvi, però he passat d'escoltar-me'ls.

Salut!

Judesba (discussiócontribucions)

Per cert, he utilitzat el text que ja hi havia i el proposat per Alzinous, però he anat canviant coses a mesura que anava donant-hi forma i afegint-hi referències i puntualment altres informacions que anaven sorgint. Gràcies.

Judesba (discussiócontribucions)

@Alzinous, Docosong: bona nit. Encara no m'heu dit res. Podeu revisar si us sembla bé l'article Yassine Jebli així? Si encara trobeu que és promocional, m'agradaria que poguéssiu indicar-me'n els motius per intentar netejar-lo. Si considereu que ja està bé així, la plantilla de promocional podria retirar-se; si creieu que cal enviar-lo a propostes d'esborrament, endavant. Gràcies, bona nit.

Alzinous (discussiócontribucions)

Hola Judesba, en la meva opinió la biografia està una mica forçada. Analitzant les fonts hi ha algunes referències que només mencionen al cantant de passada com LeSite.info o telquel.ma, altres que no són vàlides com els llocs comercials d'Apple o Amazon o alguna entrevista i entre la resta, algunes webs que reprodueixen la mateixa informació que altres. Vist des de fora, sembla un intent d'encobriment de la manca d'admissibilitat per sobrereferenciació. En la meva opinió l'admissibilitat és molt justa. D'altra banda, l'acusació d'spam encara està en l'ambient i les darreres edicions anònimes eliminant plantilles no ajuden.

Judesba (discussiócontribucions)

Alzinous, gràcies per respondre.

Sobre el fet que "la biografia està una mica forçada": bàsicament vaig seguir el text que vas proposar més amunt i hi vaig afegir detalls biogràfics no-professionals com en qualsevol altra biografia. Vaig descartar la frase "Amb la seva veu única, el seu estil musical eclèctic i el seu carisma en l'escenari", que no em semblava neutral ni enciclopèdica.

Sobre les referències:

  • Telquel.ma esmenta Yassine "de passada", sí, però referencia allò que s'hi afirma: que va col·laborar en aquest tema amb els altres dos cantants; per això vaig afegir una altra referència extra per si de cas.
  • LeSite.info no el cita "de passada", sinó que l'article és exclusiu sobre ell i la seva cançó: "Leila, le nouveau single de Yann’SIne".
  • Amazon i Apple són fonts perfectament vàlides que jo sàpiga, perquè no surten a cap llista de fonts no vàlides o no fiables. Viquipèdia:Verificabilitat + Viquipèdia:Fonts fiables. En realitat només estan referenciant el títol d'una cançó i l'any. En qualsevol cas, tota aquesta informació discogràfica està disponible a través de la infotaula, i seguint el criteri de Viquipèdia:Citau les fonts en realitat no caldria referenciar-ho si es considera que no és informació dubtosa que calgui verificar; i no crec que ho sigui.
  • Les entrevistes són perfectament vàlides com a font d'informació fiable; enlloc no diu que no ho siguin. De tota manera, tot allò que es diu en aquesta font surt en altres mitjans; de l'entrevista pròpiament dita, en exclusiva són les frases "Té un germà i una germana, i el seu pare té un negoci de peix" i "Una de les seves aficions és dibuixar manga, activitat que ja feia de petit". Que el seu pare té un negoci de peix surt arreu; que dibuixa també surt en altres mitjans. Tampoc no seria informació controvertida.
  • Si trobes que hi ha sobrereferenciació, es poden eliminar les referències duplicades, però les he comprovat una a una, llegint-les senceres, i no n'hi havia cap de duplicada; fonts que diguéssin coses semblants, sí, però és el que passa quan un fet és notícia i surt en diversos mitjans de comunicació.

Sobre l'admissibilitat: el criteri general diu que ha de tenir "cobertura significativa", i la té perquè he trobat mitjans a punta pala que en parléssin, i n'he incorporat algunes referències.

Si cal "netejar" l'article i eliminar certes informacions superficials o redundants, endavant.

A veure si en Docosong pot dir-hi la seva, també. Salut!

Alzinous (discussiócontribucions)

A veure que diu...

Docosong (discussiócontribucions)

Com n'@Alzinous, veig l'admissibilitat molt justa i una sobrerefenciació evident. Si esteu d'acord, es pot canviar l'avís de promocional a {{FVA}} i posteriorment, proposar-ho per esborrar, tal com vaig proposar anteriorment.

Alzinous (discussiócontribucions)

Per mi, endavant!

Judesba (discussiócontribucions)

Em sembla bé el canvi a FVA. Per fer la proposta d'esborrament, si no vaig errada, hauria de passar un periode de tres mesos, i sempre és aconsellable fer la neteja abans d'enviar-lo a les propostes d'esborrament (ho diu el propi reglament). De manera que quedo oberta a les vostres propostes.

Judesba (discussiócontribucions)

Hola, @Docosong, Alzinous:. Han passat quatre dies i encara no heu dit res... podríem fer entre tots tres que aquest tema no quedi estancat, si us plau? Gràcies.

Docosong (discussiócontribucions)

No acabo d'entendre que s'ha de revisar. Hi ha consens evident que, de moment, és un article amb manca d'admissibilitat i les referències aportades no semblen pas suficients. Pel que fa a la proposta d'esborrament, no he trobat el lloc on posa que s'ha d'esperar tres mesos, per les renovacions si s'ha de complir aquest període: Viquipèdia:Esborrar pàgines#Renovació d'una proposta d'esborrament, i no sembla pas que sigui aquest cas.

Judesba (discussiócontribucions)

Hi ha un període durant el qual un article que ja s'ha proposat per a esborrament no es pot tornar a presentar; potser ho he barrejat tot, però em semblava recordar que calia esperar tres mesos.

Sobre "què s'ha de revisar": vosaltres sabreu, jo ja el veig bé. Demano les vostres aportacions i/o propostes de millora, perquè és el que s'aconsella fer abans d'enviar un article a "propostes d'esborrament".

Resposta a «Yassine Jebli»