Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Cercar categories no enllaçades a Wikidata

13
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola.

Quina seria la millor manera de treure un llistat de tot l'arbre de subcategories que pengin una categoria concreta (Categoria:Brasil) que NO tinguin enllaç a Wikidata?

Gràcies.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Diria que amb PetScan s'ha de poder fer.

Compte que:

  • Tenim companys que pensen que no tenir enllaç a Wikidata és un problema i creen l'element a Wikidata encara que sigui buit, cosa que és igual de dolent que no tenir l'element amb l'agravant que costa més de trobar. Pot ser que al PetScan tinguis eines per trobar alguns d'aquests casos.
  • Les nostres categories tenen "fugues". Pot ser que alguna subcategoria de Brasil inclogui una categoria enorme que no tingui res a veure amb el Brasil (a l'Argentina o a Alemanya passa, al Brasil no ho sé).
Cataleirxs (discussiócontribucions)

Hola Pere. Com hauria de fer el filtre al Petscan?

Paucabot (discussiócontribucions)
Paucabot (discussiócontribucions)
Pere prlpz (discussiócontribucions)

Aquestes són una barbaritat perquè formen bucles i tot.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

No he entès aquest últim missatge.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Ho explico: a algú se li va ocórrer posar la categoria BRICS dins de la categoria "relacions internacionals del Brasil", i a més posar dins de la categoria BRICS les categories senceres del Brasil, la Xina, l'Índia, etc. D'aquesta manera, ara l'article de qualsevol tema de la Xina, l'Índia, etc. està dins d'una subcategoria de la categoria Brasil, i el mateix pels del Mercosur, de manera que cap eina que faci servir les categories pot separar aquests països.

Per acabar-ho d'adobar, això també fa que la categoria Brasil estigui dins de la categoria Brasil (i el mateix pels altres països dels BRICS i el Mercosur), cosa que el PetScan encara aguanta (suposo) però pot desmuntar moltes eines.

Tot plegat ve del costums de tractar les categories com si fossin etiquetes oblidant que són part d'un arbre i no tenint en compte les conseqüències que el que fem té a les categories superiors, i del costum (relacionat amb aquest) de posar sistemàticament les categories als llocs on hauria d'anar l'article principal.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Parlaré molt seriosament amb la persona que ha creat BRICS així. S'empenedirà!

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Fora conyes, l'he creat igual que estava el de Mercosur, aquest no és culpa meva. Com ho soluciono? Veig que a Unió Europea surten els països membres, però a Espanya no surt la UE. Faig igual?

Pere prlpz (discussiócontribucions)

No estic repartint culpes perquè la principal culpa és d'alguns criteris prou escampats.

En qualsevol cas, dins de la categoria dels països no hi posaria la categoria sencera de l'organització. Sí que s'hi pot posar l'article de l'organització o els articles de la organització relacionats amb el país.

Un sistema encara millor seria no posar tampoc dins de la categoria de la organització les categories senceres dels països.

I en qualsevol cas, com a norma general mínima, miraria d'evitar bucles.

Cataleirxs (discussiócontribucions)

Fets! Fets! Moltes gràcies.

Resposta a «Cercar categories no enllaçades a Wikidata»