Tema de Viquipèdia:La taverna/Ajuda

Waterpolista vs Jugador de waterpolo

7
Resum per Paucabot
Docosong (discussiócontribucions)

Hola, volia crear una nova categoria, però veig que tenim barrejat les categories de Categoria:Waterpolistes barcelonins i Categoria:Jugadores de waterpolo barcelonines. Fent una consulta a DIEC, waterpolista no existeix, però si al DNV Mentre que el TERMCAT proposa primer jugador/a de waterpolo i després waterpolista. Abans de tirar pel dret, m'agradaria saber la vostra opinió, ja que suposaria una bona feinada per moure categories en el cas de la segona opció.

Discussió precedent: Usuària Discussió:Unapeça#Jugadores o waterpolistes

Pere prlpz (discussiócontribucions)

El problema de dir igual a les categories és que el masculí i el femení de "waterpolista" es diu igual. Si la categoria general es diu waterpolistes, la categoria femenina no es pot dir waterpolistes.

Aleshores, la barreja sembla expressament, com passa amb velocistes i corredores de velocitat i algunes categories més.

Si la proposta es canviar-ho s'hauria de dir com es proposa que es digui cada una de les categories.

Docosong (discussiócontribucions)

Si entenc bé el que dius, les propostes són:

  • Waterpolistes i Waterpolistes femenines, tal com es fa amb la categoria Futbolistes, o bé;
  • Jugadors de waterpolo i jugadores de waterpolo

Més aviat, per mantenir la coherència de categories, però vaja qualsevol solució em semblarà perfecta.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Només un detallet: estàs proposant reanomenar un bon grapat de categories que porten molts mesos creades. A més, si el criteri general és la coherència, aquest canvi s'ha de fer també amb les altres categories d'esportistes on hi hagi el mateix problema, que com a mínim són totes les de fondistes i les de velocistes, que encara són més.

Aleshores, entenc que t'estàs oferint a fer una feina de reanomenar categories que com a mínim s'hi triga hores.

A més, pot ser que aquesta feina no serveixi per res si un dia decidim començar a categoritzar per gènere i en la mateixa decisió establim com s'han d'anomenar les subcategories per gènere i les categories generals.

Docosong (discussiócontribucions)

De moment, només he proposat aquest cas. No puc parlar de fondistes o velocistes que ho desconec.

No sembla que la feina sigui molt més gran quan es va fer amb hoquei patins/herba a hoquei sobre patins/herba (Tema:Vw4njg0c5sqb9bjq). Estic d'acord que un bot pot ajudar a facilitar aquesta feina. (Potser el fil l'hauria d'haver categoritzat a propostes)

Sigui el que esdevingui el futur, tal com està ara no sembla gaire lògic

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bé, qualsevol nom que englobi millor a tots els gèneres (que no són només dos) en una sola categoria és el que més s'aproxima a la presa de decisions vigents. Per tant, millor waterpolistes (DNV és normatiu, aquí no hi ha cap altra discussió sobre la conveniència lingüística o no) que no jugadors i jugadores en categories diferents.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Estem barrejant coses. El tenir una categoria per jugadores femenines de qualsevol esport fa molt que ho estem fent, amb l'argument que no és una categorització per gènere sinó per categoria esportiva. Les jugadores juguen en competicions diferents que els jugadors masculins.

El que estem discutint en aquest fil és com els diem a aquestes categories que tenim.

Resposta a «Waterpolista vs Jugador de waterpolo»