Vés al contingut

Tema de Viquipèdia Discussió:Esborrar pàgines

Brunnaiz (discussiócontribucions)

Tenim el costum d'escriure "No s'han trobat referències". Això és una observació anònima. Seria més correcte, personal i menys apodíctic escriure "No he trobat referències" i de signar la plantilla amb el nom de l'usuari que ha constatat aquesta manca. Si no ho fem així, donem la impressió als usuaris no acostumats que és un comité de redacció que va prendre la decisió, el que no és pas el cas. L'evaluació i la proposta a l'esborrament és una tasca tan ingrata com necessària, però s'ha de desanonimitzar-la.--Flamenc (disc.) 21:26, 12 set 2023 (CEST)

Brunnaiz (discussiócontribucions)

@Flamenc: Trasllado aquesta observació aquí, a la pàgina de discussió, on és del tot pertinent. La pàgina principal està reservada a propostes d'esborrament com a tal.

Quetz72 (discussiócontribucions)

Jo no hi veig massa el problema amb el comentari tal i com ho esmentes @Flamenc. Entenc, i sempre he entès, el «No s'han trobat referències» com que ningú no n'ha afegit amb el temps a l'article corresponent, hi hagi o no les plantilles de manteniment corresponents, i alhora que qui ho proposa tampoc no n'ha trobat. No ho he mirat ni sé on mirar-ho ara mateix, però dono per suposat que és la tasca de qui normalment fa propostes i, en el cas que no consti específicament les normes, és de lògica el pensar-ho (com a mínim jo, abans d'haver portat alguna de les poques propostes, així ho he fet, d'altra banda no tindria cap mena de lògica). A parer meu és clar, potser vaig errat del tot.

Brunnaiz (discussiócontribucions)

Personalment, faig servir aquesta construcció impersonal perquè no és només que jo com a individu no hagi trobat aquestes fonts, sinó que la comunitat viquipedista al llarg dels anys (generalment, els articles proposats són de fa més d'un any) no ha pogut trobar-les: ni el creador de l'article ni els editors que li han vingut al darrere, inclòs el que hagi posat la plantilla FVA o FR. A més a més, si no trobo fonts no puc posar "no hi ha fonts fiables" perquè potser n'hi ha de no digitalitzades o d'amagades per un nom diferent/idioma diferent del de la meva cerca. Així doncs, no convé afirmar que no n'hi ha directament, perquè potser n'hi ha fora de l'abast de la cerca realitzada.

Pere prlpz (discussiócontribucions)

Jo tampoc hi veig problema amb la construcció impersonal, com tampoc n'hi trobaria a una construcció personal "no he trobat referències".

L'important és que el proponent hagi fet una mínima cerca i estigui raonablement convençut que el tema no ha rebut una cobertura significativa, i no amb quin temps verbal ho expressi..

Resposta a ««No s'han trobat referències»»