Vés al contingut

Tema de Viquipèdia:La taverna/Propostes

Article amb conflicte d'interessos i copyvio

5
Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)
Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Bon dia @Paddy Mc Aloon. Gràcies per mirar-t'ho. Després dels canvis, ara els articles Cacaolat i Letona tenen més sentit i les plantilles afegides al de Joan Viader Roger, també. La de CI no tenia sentit perquè les possibles edicions corporatives havien ja estat totes revertides el 2021. I pel que fa a les de fusió, si entenies que diversos articles ben referenciats i mantinguts al llarg dels anys de sobte havien d'anar junts, qui ha de proporcionar un mínim d'informació del perquè és l'usuari que l'afegeix (com bé indica la plantilla en qüestió). Jo les vaig treure amb un comentari raonat a la discussió corresponent.

Un cop esmenat això (gràcies per les millores de contingut d'aquest matí, bona feina), coincideixo amb tu en la preocupació del copyright a Joan Viader Roger: la versió més antiga de l'historial és una còpia literal del web que esmentes i, per tant, ja va néixer amb molt mal peu. El millor és que un administrador l'esborri sencer i refer-lo de nou.

Amadalvarez (discussiócontribucions)

Crec que seria més fàcil demanar-li a l'autor de la web si vol canviar la llicència.

L'article de l'Ara, com tot el que s'ha publicat, és un refregit de l'única font que és el seu net Jordi Viader, periodista, escriptor i autor d'una tesi doctoral sobre la nissaga Viader.

Aquells que els agrada pensar que això pot comportar CI, només puc dir que allò que ell ha escrit ja va ser obtingut de fonts publicades més alguna informació de documents originals. És a dir, va fer la tasca periodística i l'ha publicat.

Xavier Dengra (discussiócontribucions)

Nosaltres no tenim gaire culpa que la qualitat recent de l'Ara sigui de cada cop més refregits i publireportatges a cop de talonari, però és una font publicada i periodística amb caràcter d'allunyament del subjecte.

Sí que en tenim, de culpa, si agafem com a font 1) un blog, 2) del seu net i 3) si li diem que ens l'alliberi per tal que l'article de la Viquipèdia acabi essent una entrada íntegrament escrita per un familiar. És a dir, incompliment de VP:FF, VP:NOTI i VP:FF.

No tot el que s'ha publicat depèn del seu net i, si ho fa, ha passat moltes etapes de filtratge i revisió acadèmica per tal que el resultat sigui l'apte per a citar a la Viquipèdia. A Google Llibres, Acadèmic i especialment al RACO hi ha prou contingut per a iniciar-ne un article molt digne sense recórrer al que tenim ara, que no pot esperar a la supressió amb especulacions de possible alliberament en llicència lliure.

Paddy Mc Aloon (discussiócontribucions)

Hi ha un article al diari Ara a partir del qual es podria fer.

Resposta a «Article amb conflicte d'interessos i copyvio»