That Sugar Film

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThat Sugar Film
Fitxa
DireccióDamon Gameau Modifica el valor a Wikidata
Protagonistes
Dissenyador de produccióGareth Davies Modifica el valor a Wikidata
GuióDamon Gameau Modifica el valor a Wikidata
FotografiaJudd Overton Modifica el valor a Wikidata
DistribuïdorNetflix i iTunes Modifica el valor a Wikidata
Dades i xifres
País d'origenAustràlia Modifica el valor a Wikidata
Estrena29 octubre 2015 Modifica el valor a Wikidata
Durada90 min Modifica el valor a Wikidata
Idioma originalanglès Modifica el valor a Wikidata
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredocumental Modifica el valor a Wikidata

Lloc webthatsugarfilm.com Modifica el valor a Wikidata
IMDB: tt3892434 Allocine: 235116 Rottentomatoes: m/that_sugar_film Letterboxd: that-sugar-film Mojo: thatsugarfilm Allmovie: v621330 Metacritic: movie/that-sugar-film TV.com: movies/that-sugar-film TMDB.org: 305091
Facebook: thatsugarmovement Modifica el valor a Wikidata


That Sugar Film (en català es podria traduir com aquella pel·lícula sobre el sucre) és una pel·lícula documental australiana del 2014 dirigida i protagonitzada per Damon Gameau.[1] El llargmetratge explora els efectes nocius que té el sucre per al nostre organisme i de quina manera el consumim quotidianament.[2][3]

Argument[modifica]

Damon Gameau protagonitza l'experiment en el qual abandona la seva dieta habitual que no conté sucres refinats per a seguir una dieta baixa en greixos i amb una ingesta de 160 grams diària de sucre, imitant la ingesta mitjana habitual a Austràlia. La dieta amb sucre es va seleccionar de manera que la seva ingesta calòrica no augmentés respecte de la seva dieta normal. El documental explica pas a pas què menja Gameau i els efectes que va patint paulatinament. Tot aquest projecte fou supervisat per un metge que explica quines modificacions pateix el seu organisme. Com a conseqüència dels dos mesos en què Gameau modificà la seva dieta, aquest no només va augmentar de pes, sinó que també es nota menys actiu, letàrgic, amb problemes de concentració i va contraure una esteatosi hepàtica.[4] Després de l'experiment, va tornar a la seva dieta anterior i els efectes nocius es van revertir en gran manera i ràpidament.

El documental conté també entrevistes amb experts que atribueixen els canvis experimentats per Gameau a l'alta ingesta de sucre. Apunten a la fructosa com la possible culpable i també es suggereix que els edulcorants artificials tenen els mateixos efectes perjudicials.[5]

Repartiment[modifica]

Damon Gameau és el protagonista i fil conductor del documental. No obstant això, el repartiment inclou aparicions de cares famoses com Hugh Jackman, Stephen Fry, Isabel Lucas i Brenton Thwaites. La banda sonora està composta per èxits de grups com Depeche Mode, Peter Gabriel i Florence and the Machine.

Referències[modifica]

  1. «That Sugar Film (película 2014)» (en castellà). La Vanguardia, 09-08-2022. [Consulta: 9 agost 2022].
  2. «I ate 40 teaspoons of sugar a day. This is what happened» (en anglès). The Telegraph, 29-06-2015. [Consulta: 9 agost 2022].
  3. Ayuso, Miguel. «Una película azucarada: el documental que desvela los peligros ocultos del dulce» (en castellà). El Confidencial, 08-03-2015. [Consulta: 9 agost 2022].
  4. Engber, Daniel. «Don’t Believe the Shoddy Science in That Stupid Sugar Film» (en anglès). Slate, 10-08-2015. [Consulta: 9 agost 2022].
  5. Revenga, Juan. «“That sugar film”: nuevo documental masoquista sobre el azúcar oculto en alimentos “saludables”» (en castellà). 20 minutos, 27-11-2014. [Consulta: 9 agost 2022].

Vegeu també[modifica]