The White Buffalo

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de pel·lículaThe White Buffalo
Fitxa
DireccióJ. Lee Thompson
Protagonistes
ProduccióDino De Laurentiis
GuióRichard Sale
MúsicaJohn Barry
FotografiaPaul Lohmann
MuntatgeMichael F. Anderson
DistribuïdorUnited Artists
Village Roadshow Pictures (Austràlia)
Dades i xifres
País d'origenEstats Units
Estrena1977
Durada97 min.
Idioma originalAnglès
Coloren color Modifica el valor a Wikidata
Descripció
Gèneredrama, western, pel·lícula basada en una novel·la, western i cinema d'aventures Modifica el valor a Wikidata
Lloc de la narracióDakota del Sud Modifica el valor a Wikidata

IMDB: tt0076915 Filmaffinity: 610835 Allocine: 12796 Rottentomatoes: m/the_white_buffalo Letterboxd: the-white-buffalo Allmovie: v54286 TCM: 22290 Metacritic: movie/the-white-buffalo TV.com: movies/the-white-buffalo AFI: 67646 TMDB.org: 47914
Musicbrainz: fe425fc6-621a-4474-aab1-9193cc08804a Modifica el valor a Wikidata

The White Buffalo, és un western americà dirigit per J. Lee Thompson, amb Charles Bronson, estrenat l'any 1977. Fracàs en l'estrena, difícilment visible durant anys, la pel·lícula ha esdevingut de culte.

Argument[modifica]

Wild Bill Hickok (Charles Bronson) té sovint un malson on un monstruós búfal blanc el persegueix en un paisatge nevat. En el mateix moment, un búfal blanc fa la seva aparició a Dakota i sembra la pànic en un poble Indi, matant el fill del cap Sioux Crazy Horse (Will Sampson) que busca llavors venjar-se. Per la seva banda, Hickok decideix trobar el monstre amb la finalitat de treure de la seva ment la por i el terror que el rosega. Amb l'ajuda d'un vell amic traper (Jack Warden), Hickok es llança a la persecució de l'animal i es creuarà en el seu camí amb una vasta galeria de personatges, grotescs, sòrdids i perillosos…[1]

Repartiment[modifica]

Al voltant de la pel·lícula[modifica]

  • Greu fracàs comercial a la seva estrena, es tracta de l'últim Western que va rodar Charles Bronson.
  • Pocs westerns tenen lloc a la neu. Aquest canvi climàtic s'emparenta sovint a un canvi de codis. Anotem el western ascètic d'André de Toth: El dia del proscrit (1959), així com El gran silenci de Sergio Corbucci (1968).
  • Encara que difícilment disponible en el seu país d'origen, la pel·lícula ha esdevingut de culte als Estats Units.
  • L'escena on Hickok descobreix l'acumulació de les pells de búfal recorda certs passatges de Dead Man de Jim Jarmush (1995). Un altre exemple on l'extermini dels búfals esdevé una metàfora del genocidi dels Indis.
  • Charles Bronson, 55 anys en el moment del rodatge, interpreta Wild Bill Hickok. Llegenda de l'Oest morta d'un tret a la nuca a l'edat de… 39 anys.
  • La pel·lícula s'inspira clarament en Moby Dick de Herman Melville.
  • Després de King Kong, Orca, la balena assassina, The White Buffalo clou la trilogia de pel·lícules de monstres del productor Dino De Laurentiis.

Referències[modifica]

  1. «The White Buffalo». ‘‘The New York Times'’.