Usuari:ChandraHelsinky/Wolfenstein: The New Order

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
ChandraHelsinky/Wolfenstein: The New Order

Wolfenstein: The New Order és un videojoc de trets acció-aventura en primera persona produït per MachineGames i publicat per Bethesda Softworks. Va ser llançat el 20 de maig del 2014 per la PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One i Microsoft Windows. El joc és el primer llançament de la sèrie Wolfenstein des de 2009. El joc és considerat un 'FPS' (First Person Shooter) i per tant es juga des de la perspectiva en primera persona, on el protagonista recorrerà els diferents escenaris principalment a peu.

Argument[modifica]

El joc s'inicia en un escenari històric alternatiu (Ucronía), en el qual la Segona Guerra Mundial s'apropa a la seva fi gràcies a l'aclaparador poder militar nazi. Nostre protagonista, B.J. Blazkowicz, es troba a bord d'un dels centenars de bombarders que formen part d'una desesperada contraofensiva aliada per tractar de destruir la fortalesa del Dr Calavera, un despietat científic nazi responsable dels sorprenents avanços tecnològics que han permès inclinar la balança de la victòria cap al bàndol del Tercer Reich.

Durant la primera fase del joc, B.J. Blazkowicz i els seus companys tractaran d'assaltar la fortalesa i acabar amb Calavera, però la missió no acaba com desitjarien. Després de ser capturat a l'últim moment ell i els seus companys es veuran les cares amb el mateix Dr Calavera, qui obligarà al nostre protagonista a haver d'escollir a qui desitja sacrificar d'entre dos dels seus companys per realitzar un macabre experiment (aquesta decisió no altera el final de la història, però sí que modificarà el transcurs de la mateixa). Després de la tràgica escena, Calavera abandona a la seva sort al grup de soldats perquè morin incinerats. És llavors quan la ràpida reacció d'un company permet a l'equip de supervivents escapar saltant per una finestra. Just en l'últim instant, una explosió llança metralla que s'incrusta accidentalment en el cap de B.J. deixant-ho en coma i a la deriva en el mar.

A pesar que oficialment és donat per desaparegut, B.J. és en realitat rescatat per uns pescadors que ho troben. No obstant això, a causa del seu estat catatónico ho internen en un hospital psiquiàtric en algun lloc de Polònia. Allí és atès per una família de metges i cuidadors d'entre els quals destaca la jove Anya Oliwa, la filla de l'amo de l'hospital, qui s'encapritxa especialment amb el protagonista malgrat el seu estat.

Durant els seus 14 anys d'estada a l'hospital, B.J. veu transcórrer la història davant els seus ulls des de la cadira en la qual es prostra sense comprendre exactament què ocorre en realitat. Del que sí que és conscient és que els nazis han pres el lloc i sotmès a la seva gent utilitzant el complex hospitalari com a font de cobais humans per al general Calavera malgrat l'oposició dels seus cuidadors.

Un dia arriba el general Keller per clausurar el manicomio, llavors un soldat nazi comença a matar a les persones, excepte al personal que treballava allí, llavors el pare d'Anya tracta d'impedir-ho però el soldat li dispara matant-ho a ell i a la seva esposa i deixant inconscient a Anya, a la qual porten perquè Keller decideixi que fer. En aquest moment l'assassí dels pares d'Anya està a punt de matar a B.J, però aquest el mata amb un ganivet, traient al personatge del seu estat vegetatiu.

Després de rescatar a Anya, aquesta porta a B.J. a la casa dels seus avis i s'assabenta que es troba en 1960 i que els alemanys van guanyar la guerra gràcies a la seva avançada tecnologia i que han conquistat gairebé tothom. No obstant això B.J. encara creu que existeix una resistència i després d'interrogar al general Keller, s'assabenta que la resistència es troba empresonada a la presó de Eisenwald a Berlín. B.J. juntament amb Anya, es dirigeix a Berlín a la central de la Policia Secreta nazi i d'allí a Einsenwald. Quan arriben al lloc on tenen captius els membres de la resistència s'adona que un d'ells és el personatge que vas decidir salvar en 1946. Després d'escapar de la presó amb Wyatt o Fergus, depenent de qui vas salvar, arribes a la caserna de la resistència, també conegut com a "Cercle de Kreisau" i et trobes amb Caroline Becker, antiga amiga de B.J. en el videojoc anterior Wolfenstein (videojoc), i t'envia en una missió a Londres feia el centre de recerca espacial i alhora museu London Nàutica per robar un prototip d'helicòpter indetectable als radars i silenciós en vol. En el camí de robar els helicòpters, B.J. es troba uns papers que esmenten alguna cosa anomenat Dóna'at Yichud i una llista de noms i Anya, a Berlín, esbrina qui és un d'ells i on està, Seth Rot.

En la caserna de la resistència, Anya explica que Set Roth està en un camp de treballs forçats anomenat Belica, en la Croàcia annexionada. B.J. és enviat allí i troba a Set Roth. Poc després d'això B.J. i Seth escapen del camp de treballs juntament amb altres presoners i a Berlín, Set els informa que Dóna'at Yichud és una organització secreta que inventa objectes des de fa segles i que la tecnologia d'aquests aquesta segles avançada a l'actual i que els nazis havien trobat un refugi dels Dóna'at Yichud i que per això van guanyar la guerra.

Set Roth repara un deslizador de túnels nazi per infiltrar-se per les catacumbes de Berlín, després B.J. roba un tren amb torpedes que es dirigeixen cap a un submarí per infiltrar-se en est i poder anar a un refugi Dóna'at Yichud i usar alguns dels artefactes d'allí. Després de robar el submarí, s'adonen que té un canó nuclear, però les claus de desxifrat per disparar-ho es troben en una base en la Lluna. En el refugi Dóna'at Yichud, Wyatt o Fergus troba un vestit que li dóna superfuerza qui ho tingui i B.J. decideix que Caroline l'hi quedi perquè pugui caminar, ja que no pot fer-ho. A més del vestit, també es porten amb si un aparell al que Set crida "Fus de Torsió".

Llavors se'ls ocorren un pla per aconseguir les claus de desxifrat, hauria de robar-li els documents a un general que aniria a la Lluna, però aquest es trobava en un tren en el Pont de Gibraltar. Usant en Fus de Torsió, B.J. per accident destrueix una part del pont. Després de robar els documents, William viatja a la Lluna, aconsegueix les claus i roba una nau per tornar a la terra però s'estavella en el London Nàutica i ha de destruir a un robot gegantesc anomenat London Monitor. Després d'això Blazkowicz s'assabenta que els nazis van descobrir el cau i van capturar a Anya, Bombate (un amic que rescatem en Belica) i a Set.

De tornada a Berlín, Blazkowicz rescata a Wyatt o Fergus i juntament amb est van en el submarí cap al cau de Calavera per matar-ho d'una vegada per sempre. Juntament amb aquests dos van sobreviure Caroline i Max Hass, un home que té un problema en el cervell i solament sap dir dues paraules: Max Hass, el seu nom. Ja en el cau de Calavera, Blazkowicz es troba amb el general Calavera, però est allibera a un robot que té el cervell de l'amic que B.J. va decidir matar en 1946. Després de "alliberar" al seu amic, apareix el general amb la seva armadura que posseeix un escut impenetrable, però solament per uns dirigibles que B.J. destrueix. Després d'això i de desactivar a la màquina de Calavera, Blazkowicz comença a clavar el seu ganivet moltes vegades en el cos del general però aquest saca una magrana i la detona, però Blazkowicz no mor, encara que si mal ferit. Després de veure que Anya i altres presoners escapaven B.J. li diu al submarí que dispari el canó nuclear i allí acaba el joc, però després d'això es pot veure els crèdits finals.

Desenvolupament[modifica]

El desenvolupament va començar en el 2010, just després que aneu Programari li va cedir els drets a MachineGames. L'equip de desenvolupament es va inspirar en jocs anteriors de la sèrie, particularment enfocant-se en el combat i elements d'aventura. En el seu llançament, el joc va rebre ressenyes positives, especialment referent al combat i la narrativa del joc.

A causa de qüestions relacionades amb la normativa sobre simbologia nazi a Alemanya, existeix una versió especial del joc per al mercat Alemany que omet aquest tipus de simbologia en el joc així com algunes lleugeres modificacions en els diàlegs per evitar esments a Hitler.

Enllaços externs[modifica]