Vés al contingut

Usuari:DidaCAT/Gran Països Baixos

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Mapa /bandera de  Groot Nederland, incloent Paisos Baixos i Flandes.

Gran Països Baixos (en neerlandès: Groot-Nederland, : ) o Dietsland ("Dutchland") és un ideologia que es  va formar per fusionar les dues regions de parla holandesa, les qüals són Flandes i el Països Baixos. El concepte era originalment desenvolupat per Pieter Geyl, qui va argumentar que els dos  territoris només havien estat separats degut  Guerra dels Vuitanta Anys en contra Espanya al segle XVI.

A pesar que Geyl era fortament anti-Nazi i argumentat d'una perspectiva històrica i cultural, l'Alemanya Nazi va construir i fomentar la idea durant la Segona Guerra mundial amb un focus en nacionalisme ètnic, és a dir, que el nacionalisme flamenc esta força influenciat per dl'ultradreta.

Malgrat el nom, tal procés era per ser fet via una fusió dels dos països a una entitat nova més que una annexió holandesa. El Groot-Nederland és i va ser  el moviment el qual durant  molt temps ha estat dividit entre si era millor fer una confederació, una federació, o un estat unitari. Més expansive i menys versions comunes poden incloure la fusió addicional de Westhoek, Surinam, anteriorment àrees que parlen holandès d'Alemanya i França, o fins i tot l'ètnicament holandesos i/o Afrikaans-parlant parts de Sud-àfrica.