Usuari:Donatiu/Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

L'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) és un consorci d'investigació per a la recerca de qüestions econòmiques, socials i territorials en àmbits urbans, metropolitans i regionals on conflueixen els interessos de la universitat, l'administració pública i les institucions per a la promoció econòmica.

D'acord amb els estatuts, l'objectiu principal de l'IERMB és "promoure estudis, activitats i l'ensenyament dels temes metropolitans i regionals" en el marc territorial de Catalunya.[1] Les principals línies de recerca que es desenvolupen a l'IERMB se centren en els següents temes: estudi dels hàbits i condicions de vida de la població [2], victimització i seguretat ciutadana, anàlisi i planificació territorial d'infraestructures, equipaments i serveis, mercat de treball, mobilitat i transports, metabolisme urbà i eficiència territorial. Així, els seus estudis tenen una important rellevància en l'estudi de l'estructura sociodemogràfica de la població metropolitana,[3] el seu hàbitat[4] o la seua mobilitat[5]

L'Institut d'Estudis Regionals i Metropolitans de Barcelona (IERMB) és un consorci nascut l'any 1984 com un acord entre la Corporació Metropolitana de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona i la Cambra de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona. Al llarg dels anys, la base territorial de l'Institut s'ha anat ampliant, i també la seva base institucional. [6] En l'actualitat, el Consorci està format per la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Pompeu Fabra, la Generalitat de Catalunya, l'Àrea Metropolitana de Barcelona, l'Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, la Federació de Municipis de Catalunya, la Cambra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona i el Consorci de la Zona Franca.[7]

Referències[modifica]

  1. Web de l'IERMB
  2. Subirats, Marina. 2012. Barcelona: de la necessitat a la llibertat Les classes socials al tombant del segle XXI. Barcelona: L’Avenç.
  3. La Vanguardia (10/5/2008) Sólo un 13% de los inmigrantes habla y escribe en catalán
  4. La Vanguardia (7/11/2007) Uno de cada 5 barceloneses cambió de piso en los últimos cinco años
  5. La Vanguardia (10/11/2004) Todo el día es hora punta.
  6. Subirats, Marina. 2012. Barcelona: de la necessitat a la llibertat Les classes socials al tombant del segle XXI. Barcelona: L’Avenç.
  7. Recursos per a la innovació al Vallès Occidental

Enllaços externs[modifica]