Vés al contingut

Usuari:Keanu rousse/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Georgia Pont Garcia (Andorra el 15 de novembre de 1975).

Biografia[modifica]

Va obtenir el seu baccalauréat molt jove, als 16 anys, al Liceu Comte de Foix d’Andorra i se’n va anar a estudiar a Bèlgica a una de les universitats més prestigioses per a l'aprenentatge de la traducció, la interpretació i l’alta burocràcia (a la Facultat EII de Mons-Hainaut).  On va rebre felicitacions del jurat després de cinc anys d'estudis de traducció i interpretació, terminòtica i relacions internacionals. Per la seva tesi, va crear el primer diccionari trilingüe especialitzat en el vi i les vins escumosos que va comprar el Consell d'Europa per a la seva base interna de dades terminològiques.

Després es va unir al Consell d'Europa, a Estrasburg, com a becaria en el Departament de terminologia, traducció i interpretació amb tres llengües bàsiques, francès, anglès i espanyol, però també portuguès, àrab, italià i català. Després de les práctiques va passar el concurs per ser funcionaria europea i va integrar el Consell d’Europa com a traductora-intèrpret.

Però amb la seva joventut i energia, entén ràpidament que prefereix treballar en el sector privat. I gràcies al seu domini de la llengua àrab, s’incorpora  una empresa americana basada a Paris, Transocean, especialitzada en el camp de la extracció de petroli a les plataformes d'alta mar, a les costes del continent africà i l'espai MENA. El seu paper radica en el coaching i la formació de persones in situ als Rigs Offshore, aquesta etapa de la seva vida es molt rica en experiències, els desplaçaments son importants i múltiples, sobretot a l’Africa equatorial, i en un sector professional molt dominat pels homes.

A l'edat de 33 anys, decideix tornar al seu país per establir-se, i orienta la seva carrera cap a la gestió de projectes i persones, es converteix en directora de màrqueting i comunicació d'un gran grup hoteler d'Andorra, acumula diferents rols, cap de projecte i desenvolupament d'un nou hotel de 5 estrelles ”Hermitage”, la direcció del màrqueting  i comunicació de tot el grup, o la gestió dels recursos humans.

Tot seguit, crea de zero la primera gamma de cosmètics biològics “Just Bio By Caldea” per al centre termolúdic més gran d'Europa, Caldea, a Andorra.

El seu apetit pel descobriment, la porta sempre a atrevir-se, recular les fronteres, i buscar el repte.

Des de 2014, es co-fundadora de la empresa Alkimia Capital, empresa que gestiona el patrimoni de diverses famílies. Les seves habilitats com ara la planificació estratègica i la emprenedoria, li atorguen molta credibilitat a l’hora de gestionar tot tipus de situacions.

A dia de avui continua formant-se activament en el àmbit del compliment normatiu i la prevenció de blanqueig de diners.

Al 2017, i 2018, va obtenir certificacions de KPMG i IFE (à Luxemburg) sobre la normativa de lluita mundial contra el terrorisme, el blanqueig de capitals i les sancions comercials.

A nivell personal està molt implicada en l'àmbit associatiu i humanitari.

En la seva vida, ha realitzat diverses estades humanitàries com a voluntària per ajudar a orfenats a l'Índia del Sud, sobretot a la regió de Thiruvananthapuram, especialment per a l'organització Divine Children.

També és membre del Consell Executiu d'UNICEF a Andorra.