Usuari:Mcapdevila/Canellera

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Canellera

Una canellera és una peça de vestir que es posa al voltant del canell per protegir-la.

Les canelleres són accessoris habituals en processos de rehabilitació de lesions que afecten al canell. Immobilitzen l'articulació i proporcionen calor i compressió als ossos. Estan dissenyades en teixits rígids com el neoprè que permeten una mobilitat limitada a la mà i s'ajusten canell mitjançant velcro. Per garantir la seva fixació poden abastar part de la mà cenyint al voltant del canell. En els casos més greus, incorporen platines metàl·liques per immobilitzar l'articulació. Estan indicades per traumatismes de canell sense fractura, immobilització de l'articulació, postoperatori de sinovitis, osteoartritis degeneratives, esquinços greuso inflamacions de l'articulació, entre altres.

Les canelleres exerceixen una funció protectora en activitats en què s'exigeix ​​als canells un esforç extraordinari, com la halterofília o el culturisme. En aquests casos, l'ús d'escalfor i pressió prevenen possibles torçades i esquinços.

Finalment, s'utilitzen en esports en els quals es força el joc del canell, com passa amb els de raqueta (tennis, pàdel, bàdminton) o el hoquei. En aquests casos presenten una doble finalitat: protegir el canell de possibles lesions i eixugar la suor del front. Amb aquesta finalitat es confeccionen en materials absorbents com cotó o pelfa.

Vegeu també[modifica]

Referències[modifica]

A Wikimedia Commons hi ha contingut multimèdia relatiu a: Mcapdevila/Canellera