Usuari:Pallares/Metro-Goldwyn-Mayer

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Història[modifica]

Naixement del studio[modifica]

Els studios de la MGM l'any 1922.


Poc després de la fusió, a la continuació de la mort de Loew, el seu soci Nicholas Schenck va prendre el control del studio. Schenck va provar llavors en va de revendre la companyia a la 20th Century Fox, el que va crear de fortes tensions amb Mayer.

Als anys 1930, sempre sota la direcció de Mayer i Thalberg, MGM va esdevenir la més gran societat de producció de Hollywood. #Produir de nombrós clàssics, entre els quals Gran Hotel on la sèrie de les Tarzan i va fer de Greta Garbo i de Joan Crawford de les stars. A la continuació de freqüents altercacions amb Mayer i Schenck, Thalberg va ser rétrogradé l'any 1932. Mayer #comprometre llavors productors independents tals que David O. Selznick per prendre en carrega l'aspecte creatiu de la societat.

A la mort de Thalberg en 1936, Mayer es va trobar amb els plens poders i va comprometre la producció de nombrosos films comercials. Entra 1936 i el començament de la Segona Guerra mundial, MGM va produir entra unes altres Tant n'emporta el vent i el Magicien de Oz. A marxar de 1941, MGM va sostenir l'esforç de guerra. De nombroses stars de la firma #ajudar a vendre cupons, d'altres (James Stewart i Clark Gable per exemple) es van comprometre.

És a aquest període que MGM va esdevenir l'un dels principals productors de dibuixos animats. El servei animació hi va haver creat al fi dels anys 1930 per dos ancians de Warner Bros. : Hugh Harman i Rudolph Ising. En 1941, Tex Avery va agafar el studio a la continuació d'una altercació amb Leon Schlesinger de la Warner. Avery #realitzar clàssics tals que Red-Hot Riding Hood, Swing Shift Cinderella on la sèrie de les Droopy, però el més gran èxit de la societat al domini de l'animació va ser la sèrie Tom i Jerry creada per William Hanna i Joseph Barbera.

Després de la guerra, MGM es va especialitzar a la producció de comèdies musicals. La majoria dels grans cantants i danseurs de l'època van agafar el studio : Fred Astaire, Gene Kelly, Frank Sinatra. Croûlant sota la carrega de treball, Mayer va contractar l'autor i productor Daura Schary per ocupar-se de la producció. Des del començament, els informes entra els dos homes van ser molt estesos. Schary desitjava privilegiar els films a missatge i reprotxava a Mayer de passar més de temps sobre els camps de carreres que al seu despatx. En 1951, Mayer va posar Schenck al peu del mur en lluïdes demanant d'escollir entra lluïdes i Schary. Schenck va escollir Schary i va reexpedir Mayer de la plaça que ocupava des de 27 anys. Mayer va morir en 1957.

[[Categoria:Guanyadors de l'Oscar honorífic]]