Usuari:Pallares/Metro-Goldwyn-Mayer (1)

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Història[modifica]

Naixement del studio[modifica]

Els studios de la MGM l'any 1922.

[1]




Déboires a repetició[modifica]

MGM va ser comprat el 1969 per el milionari Kirk Kerkorian (nascut 06/06/1917). Es va procedir a fer un veritable purga de la societat, cosa que redueix significativament head i venda d'una part del patrimoni de l'empresa (de diverses hectàrees de terreny a les sabates vermelles de la Ciutat en el Mag d'Oz). En la dècada de 1970, la taxa de producció de MGM disminuir significativament. Kerkorian, va vendre la distribució braç, i ràpidament va començar a créixer cansat de la seva nova joguina. L'estudi ha aconseguit encara a obtenir un cert èxit (Eix, l'Edat del vidre o de la Fama) i comprar la United Artists en 1981.

En 1986, Ted Turner (nascut 19/11/1938) va comprar MGM i United Artists. Va quedar el propietari per a 74 dies. No podia suportar el deute del conjunt (i, en particular, de la United Artists arran del fiasco de la Porta del paradís), i en Ted Turner es va veure obligat a vendre la UA a Kerkorian. Turner no garda com a part del catàleg de la MGM. Els conjunts es van vendre a Lorimar , que es va comprar per Warner) i després, en 1990, a Sony.

En 1990, l'estudi va ser comprat per financer italià Giancarlo Parretti a través de la Pathé Communications Corporation amb el suport de la Crédit lyonnais, de $ 1.3 milions de dòlars. Parretti gaudit d'un breu estat de gràcia amb hits com Obtenir Shorty i Sortir de Las Vegas , però no va escapar a la fallida a 1992. En 1993, el Crèdit lyonnais és la inversió de $ 400 milions d'intentar, en va, a ordenen l'estudi. En 1995, la xarxa de sales de cinema a Europa, 526 habitacions es va vendre al grup Carregadors habitacions (països baixos) i Mare de déu de la xarxa (regne Unit).

El 10, Kerkorian (associat a les Set de la Xarxa i Frank Mancuso Sr.) va comprar MGM Credit lyonnais de $ 1.3 milions de dòlars. En el mateix any, MGM comprat Metromedia Internacional i absorbeix les seves filials (Orion Pictures, Goldwyn Entreteniment i Motion pictures Corporation of America), que li va permetre reconstruir un catàleg.

Però en el 2002 l'empresa és vendre, a la sintonia de $ 7 milions de dòlars.

En 2005, un consorci liderat per Sony rep la llum verda de la Comissió europea per comprar MGM per $ 5 milions de dòlars.

En 28 abril, l'estudi es troba a la vora de la fallida : la direcció del grup, va anunciar que l'estudi hauria de $ 20 milions[2].

Al setembre de 2010, l'estudi, amb $ 4 mil milions de deute, és la que proposa que els seus creditors, a canvi de la cancel·lació de deutes de l'empresa, estan per vendre la majoria de les accions. A més a més, els intercanvis d'actius s'ofereixen amb Spyglass Entertainment, a canvi que aquest estaria prendre possessió d'aproximadament un 5% del capital social de l'EMPRESA[3].

A l'abril de 2017, MGM anuncia l'adquisició dels fons propis interessos que no tenen en Epix, o el 81%, aproximadament $ 1 milions de dòlars[4].

Organització de Metro-Goldwyn-Mayer Inc[modifica]

  • Metro-Goldwyn-Mayer Studios Inc.
    • MGM Pictures
    • United Artists
    • MGM Television Entertainment
    • MGM Networks
    • MGM Distribució Co.
    • MGM Worldwide Television Distribució
    • MGM Home Entertainment
    • MGM Es Stage
    • MGM Consumar Products
    • MGM Music
    • MGM Interactiva
    • MGM Online.
  • Participació a cadenes de televisió

Filmographie[modifica]

Els films prevalguts[modifica]

Els films « oscarisés »[modifica]

La MGM ha vist deu dels seus films assolir el Oscar del millor film[5] :

Os d'or[modifica]

En 1956, Invitació a la dansa de Gene Kelly esdevé el sol film produït per la MGM a assolir l'Os d'or del millor film a la Berlinale[6].

Els films seleccionats per preservació[modifica]

23 produccions de la MGM han #estar designades « culturellement significant » per la Biblioteca del Congrés i seleccionades per preservació al Nacional Film Registry[7] :

Les franquícies més rendibles de la MGM[modifica]

Notes i referències[modifica]

[[Categoria:Guanyadors de l'Oscar honorífic]]