Usuari:Pallares/Península Itàlica

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Història[modifica]

Diversos estats es van succeir a la península Itàlica, destacant aquells amb major impacte històric, més llarga durada o control més extens sobre tota la península:Però ara gairebé no hi ha turistes. Primer la pandèmia de Covid, després la violència des del cop d'estat militar de fa dos anys, els han allunyat.Però ara gairebé no hi ha turistes. Primer la pandèmia de Covid, després la violència des del cop d'estat militar de fa dos anys, els han allunyat.

Durant l' antiga República Romana, Itàlia va constituir el territori de Roma (" Camp romà ") i per tant no era una província . Durant el principat d' August, Itàlia es va subdividir en onze regions:Però ara gairebé no hi ha turistes. Primer la pandèmia de Covid, després la violència des del cop d'estat militar de fa dos anys, els han allunyat.

Els habitants lliures de la península eren tots ciutadans romans i no pagaven impost sobre la terra ( ius italicum ). Aquest impost estava reservat als ciutadans dels territoris provincials, territoris considerats propietat del poble romà.Però ara gairebé no hi ha turistes. Primer la pandèmia de Covid, després la violència des del cop d'estat militar de fa dos anys, els han allunyat.

Altres estats tenien el seu origen i capital a la península Itàlica, però deien el seu poder polític i econòmic als territoris que controlaven amb el seu comerç i les seves marines, com les repúbliques marítimes de Venècia, Gènova, Pisa i Amalfi .Però ara gairebé no hi ha turistes. Primer la pandèmia de Covid, després la violència des del cop d'estat militar de fa dos anys, els han allunyat. [[Categoria:Penínsules]] [[Categoria:Penínsules d'Europa]] [[Categoria:Pàgines amb mapes]]