Usuari:Quieda/proves

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula de personaMarie Christine Chilver
Biografia
Naixement12 de setembre de 1920
Londres (Regne Unit)
Mort5 de novembre de 2007(2007-11-05) (als 87 anys)
Lydney (Regne Unit)
Dades personals
Altres nomsAgent Fifi
Es coneix perTreballar com a seductora d'agents a prova dels aliats a la Segona Guerra Mundial
Activitat
Ocupacióespia

Marie Christine Chilver (19202007), també coneguda pel nom clau d'Agent Fifi, era una agent secret britànica de la Segona Guerra Mundial que, després d'escapar dels nazis i ajudar un aviador britànic a tornar a Anglaterra, va ser reclutada per una secció del Servei Secret d'Intel·ligència creada per Churchill, la Special Operations Executive (SOE), per provar la lleialtat i discreció del seu equip d'espies durant la guerra.[1][2][3][4]


Biografia[modifica]

Marie Christine Chilver va néixer a Londres, Anglaterra. Filla de pare anglès i mare letona, Chilver va passar la infantesa a Letònia, on va rebre educació en una escola alemana de Riga fins que es va traslladar a Paris. Durant l'ocupació, els alemanys van internar les dones i els nens britànics en camps de concentració, i ella va anar a parar al camp de Frontstalag 14, a Besançon, des d'on es va escapar i va arribar a Anglaterra el 1941.

Special Operations Executive[modifica]

Al 1942, Chilver va entrar al SOE i va rebre l'encàrrec de posar a prova la lleialtat i la discreció dels futurs agents mentre feien missions d'entrenament al Regne Unit. El seu nom en clau era "Fifi" i va adoptar la identitat falsa de Christine Collard.

Postguerra[modifica]

Després de deixar el SOE, Chilver va viure al barri de Chelsea, a Londres, i posteriorment a Lydney, Gloucestershire. Va morir el 5 de novembre del 2007.

Referències[modifica]

Categoria:Agents secrets