Usuari:S. Jimenez/proves/Long Way Round

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Long Way Round[modifica]

Infotaula de llibreLong Way Round
Long Way Round
Fitxa
AutorEwan McGregor i Charley Boorman
LlenguaAnglès
PublicacióRegne Unit, 2004
EditorialTime Warner Books
Edició en català
Publicacióno
Dades i xifres
GènereViatges/Aventures
Nombre de pàgines368
Parts12
Altres
ISBNISBN 0-7515-3680-6

Long Way Round és el títol del documental i el llibre fets pels actors Ewan McGregor i Charley Boorman, explicant el seu viatge en moto al voltant del món l'estiu de l'any 2004.

Els dos actors van sortir de Londres el 14 d'abril de 2004, i van arribar a Nova York el 29 de juliol, 16 setmanes i 30.396 kilómetres després. Viatjant sempre cap a l'est, van travessar Bélgica, Alemanya, Eslovàquia, Ucraïna, Rússia, el Kazakhstan, Mongòlia, Canadà i els Estats Units d'Amèrica. En una tercera moto els acompanyava el càmara Claudio von Planta, encarregat de filmar el viatge, i en dos cotxes de suport els productors David Alexanian i Russ Malkin.

McGregor i Boormasn es van conèixer a Irlanda al 1997, quan tots dos participaven al rodatge de la película Serpent's Kiss. L'interès comú de tots dos per les motos va fer que aviat fossin amics. Cap a 2003 McGregor proposa fer un viatge al voltant del món, i Boorman s'apunta. En principi la idea era anar només tots dos, però el gran cost del viatge els fa plantejar-se la necessitat de gravar-lo per poder finançar-lo. Se sumen al projecte els dos productors, David Alexanian i Russ Malkin, i el càmara Claudio von Planta, que viatjaran amb ells, i varies persones més que treballen des de l'oficina de Londres. Així, finalment el que havia de ser un viaje dos amics es converteix en una petita caravana que els va seguint i filmant per tot el món.

Les motos utilizades van ser dos BMW GS 1150 Adventure. La primera idea era utilizar motos KTM , però aquesta marca es va negar a cedir-les perque no van creure que serien capaços de completar el viatge. BMW sí hi va creure, i han vist disparar-se les vendes de les GS 1150 des de llavors.

A ran de l'èxit de Long Way Round , McGregor i Boorman van fer un segon viatje en moto, recorrent Àfrica de nord a Sud . D'aquest segon viatje es va pubicar al 2007 un documental i un llibre, amb el títol de Long Way Down.