Usuari Discussió:AREFSE

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Hola, AREFSE! Sigues benvingut/uda a la Viquipèdia i al coneixement lliure. A la columna de la dreta tens els enllaços bàsics per començar.

Aquesta pàgina on et trobes ara mateix és la pàgina de discussió del teu compte d'usuari, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. Pots contestar a la pàgina de discussió de l'usuari que t'ha escrit i que trobaràs enllaçada més avall en la seva signatura (recorda signar prement l'icona Icona per a signar). A més, també disposes de la teva pàgina d'usuari, on pots descriure't i presentar-te, posar-hi gustos, interessos, idiomes que parles, etc. Volem veure't sovint per aquí!

Guia bàsica
Breu tutorial d'edició
Recursos per a novells
Documentació i llocs on demanar ajuda
Sistema de mentorització
Demana a un mentor que t'ajudi
Proves
La teva pàgina de proves
Don't speak Catalan?

--Carles (enraonem) 19:23, 20 nov 2013 (CET)[respon]

Sobre el nom d'usuari[modifica]

Bones! Això és com allò de Sinera, no? :-) Salut! --Judesba (digues...) 00:20, 21 nov 2013 (CET)[respon]

Bona tarda, productora Esfera AREFSE,

Aniré per punts:

  1. Això és una enciclopèdia, i no una eina promocional. Per tant, la versió que vau fer en la data que em comenteu ja pot estar aprovada i consensuada pel propi Ferran, però aquest fet és absolutament irrellevant: el contingut d'aquest article no es decideix així, sinó que ha de seguir una normativa i un llibre d'estil que són aplicables a tothom i a tots els articles.
  2. Per tant, no sóc jo qui ha de respectar "el disseny i plantilles inicials de la pàgina" amb la data que em comenteu sinó que sou vosaltres qui heu de respectar el llibre d'estil de la Viquipèdia, que és el que vaig aplicar jo a l'article. L'estil correcte és el que hi havia abans de la vostra intervenció i les de l'usuari Aritzcc (que van ser fetes en un periode en el que jo no estava en actiu), que també està relacionat amb l'actor. O sigui, aquest: [1]. Per tant, l'"índex" (que no hi ha cap índex, sinó una "Taula de continguts) i els "apartats" (que són "seccions) no s'han desestructurat sinó que segueixen l'estructura que cal seguir.
  3. En quant a l'ordre descendent: el correcte és el cronològic, per tant, el que hi ha ara. Si us hi fixeu, les taules ara són "wikitable sortable", que permet endreçar cada columna en el sentit que et vingui de gust consultar. Per tant, doncs, l'ordre ascendent/descendent no és un problema.
  4. Sobre els asteriscos "que remarcaven (...) les obres en que ha treballat com a protagonista" → primer, totalment promocional; segon, no demostrable; i tercer (i principal) irrellevant i no enciclopèdic.

No m'heu comentat res del "cal citació" de la secció "Trajectòria professional", però cal aportar les referències per un tema de verificabilitat, que és clau a la Viquipèdia. Per tant, convindria que llegíssiu això i això, també. El que demano jo, doncs, és que aporteu aquestes referències.

I encara us diré més: sóc jo qui va crear l'article d'en Ferran i, tot i que l'article no és meu (perque és un article d'una enciclopèdia) sí que sóc jo l'editora principal i qui mira de tenir-lo ben referenciat i seguint els criteris de la Viquipèdia, així que amb més motiu sóc jo qui us ha de demanar a vosaltres que no canvieu el format que li vaig donar. Segons la normativa, els canvis importants cal coordinar-los a la pàgina de discussió de l'article, sempre.

Podeu veure part de la feina que faig a la meva pàgina d'usuària, on, a l'apartat Contribucions (que són desplegables) hi podeu trobar tots els articles que he creat; especialment interessant us pot resultar l'apartat "Actrius ~ Directores ~ Directors ~ Actors". No és que jo sigui l'exemple a seguir o el model ideal, però sí que d'aquesta manera tindreu a mà diversos articles que segueixen l'estil correcte i us podeu guiar. Habitualment faig articles de cinema i teatre, així que sé com es fan aqust tipus d'articles de biografies d'artistes.

Us dono les gràcies per endavant per la vostra comprensió i col·laboració. Salutacions cordials, --Judesba (digues...) 19:50, 9 des 2013 (CET)[respon]