Usuari Discussió:Jahecaigut/Febrer-Juliol2005

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Benvingut a la Viquipèdia i al Coneixement lliure. A la Portada, hi ha un apartat anomenat Viquipèdia on trobaràs informació per a un inici més fàcil :-)

Aquesta és la teva pàgina de discussió, que et servirà per rebre missatges d'altres col·laboradors. A més, tens la teva pàgina d'usuari, on hi pots posar les teves dades, interessos, etc.

Disposes de la taverna, on posar-hi els teus dubtes, suggeriments o comentaris. Pots signar en les discussions amb el penúltim botó de dalt de la barra d'edició.


:-) joanjoc 18:49 15 feb, 2005 (UTC)

Viquiprojecte[modifica]

Ei, gracies per la llista, l'he separada en dues. El que passa és que hi han dos funcionaments diferents a l'hora de crear les taules, el mètode tràdcional, com a Dinamàrca que és un piló de codi, i com a Suècia que només s'ha de canviar la variable per el contingut del camp.

A Surinam[modifica]

Ei, ara tot just m'ho he mirat, mira et llisto les coses que he fet:

  • He descarregat d'escut d'armes de la wiki anglesa i l'he pujat al commons amb el mateix nom
  • El diminiTLD va sense el punt (s'afageix automàticament)
  • I l'himne que no so on va anar a parar.

A part d'això perfecte, això que m'ha estranyat quan he vist que parlaven neerlandes, sempre s'apren algo. Per cert si passes per la pàgina del viquiprojecte, s'esta parlant sobre afegir algun canvi (el gentilici de moment), si vols, opina o vota

Bé el tema del Gentilici, al final he acabat cedint, ja que era l'únic al que no l'hi agradava. He afegit un nou camp a la plantilla, just despres de la preposició. gentilic=elquesigui. Per cert, veig que t'hi has posat en serio, si vols algun cop de mà ja ho saps.--Aseques 16:10 18 feb, 2005 (UTC) Ara això que deies de les coordenades, m'acavaba de venir al cap també, em sembla que si ningú no s'hi oposa ho trauré, (de fet, en molts dels paisos no hi és, i la majoria de la gent tampoc sap llegir coordenades)


Gràcies pels teus elogis! ;-) M'apassiona la toponímia, per això sempre que puc miro de ficar´hi cullerada, hehehe. Enric 12:30 4 mar, 2005 (UTC)

Islàndia[modifica]

Hola, torno a ser jo. He fet alguns retocs en l'entrada d'Islàndia i des del mac m'he carregat les dues lletres islandeses especials, que m'han estat substituïdes directament per eth i thorn; no hi ha hagut manera de poder-les restituir. Surten uns quants cops dins el text, fins i tot cap al final, quan parla de l'Althing... Ho pots posar bé? Enric 14:21 14 abr, 2005 (UTC)

Evidentment em referia a "islandès" i no "Islàndia", veig que ets més perspicaç que no pas jo, ;-) De moment amb l'ordinador aquest no hi puc fer més, és de l'empresa i no crec que me'n vulguin posar un altre perquè no és prou compatible amb algunes fonts de la Viqui... Quan feia contribucions des de casa, on tinc un PC, això no passava, però ja fa gairebé un mes que no hi puc fer res perquè he canviat a l'ADSL, i encara no hi ha hagut manera de poder-me connectar. Ja veus, ho vaig fer per anar més de pressa, i ara no vaig de cap manera, ni de pressa ni lent. Salut! Enric 10:44 15 abr, 2005 (UTC)

Gràcies ![modifica]

Mira, començo i em trobo com un cavall dins d'una gerreria. Procuro no moure'm gaire, però penso que puc omplir prous articles que domino. El meu problema és fer-me amb la dinàmica de la wikipèdia. Abusant dels teus coneixements, em podries dir, (si vols o si ho saps), com podria posar noms d'articles que trobo que falten a subcategories de temes de ciència?.... (modestament és on puc col·laborar) (No sé si l'enllaç es crearà automàticament, de totes maneres sàpigues que som keldemi)

Benvingudes[modifica]

Hola :-) Recorda al donar la benvinguda als usuaris nous, que cal fer-ho a la seua pàgina de discussió i no a la de l'usuari/a. Així els apareixerà el rètol de que tenen missatges nous. joanjoc 15:16 17 abr, 2005 (UTC)

Ei que ningu neix ensenyat!!  :-) joanjoc 15:04 18 abr, 2005 (UTC)

Taxa de natalitat[modifica]

Hola Jahecaigut!

Perdona, però no he sabut que vas afegir el teu comentari a la discussió fins ara que m'has enviat el missatge a la meva pàgina d'usuari.

Mira, penso que la reflexió que fas és del tot encertada, raó per la qual pots fer les esmenes que creguis oportunes. Vaja, jo no sóc qui per donar-te permís de res (ja ho saps, aquest és l'esperit de la Viquipèdia: millorar-la).

Si em permets, però, voldria justificar-me: el comentari de què una taxa de nat. baixa és característica d'un país ric és una convenció generalista fins fa poc vigent. Què passa, però? Doncs que sempre hi ha excepcions. És cert que en les darrers anys hi ha països rics que han incrementat llur natalitat per diverses raons: 1- per l'efecte de la immigració (p.ex. estat espanyol) 2- per què hi ha polítiques governamentals que la incentiven (p. ex. Escandinàvia)... Però si reculéssim 10-20 anys enrere veuríem com l'estat espanyol o Escandinàvia tenien unes de les taxes més baixes del món. Per altra banda, també és cert que hi ha alguns països pobres que actualment tenen unes taxes de nat. relativament baixes, semblants a la dels rics. L'explicació a aquest fet espero donar-la aviat creant l'article Transició demogràfica (que si t'hi fixes ja l'he inclòs en l'apartat Pàgines que s'hi relacionen). Res més. Gràcies per les observacions i millora'l tant com vulguis. Arreveure! --Xadaga 23:10 26 abr, 2005 (UTC)

Títol de El Pireu[modifica]

Hola jahecaigut. Gràcies per corregir el títol d´aquest article. Vaig estar buscant quin seria el nom en català però no el vaig trobar. Finalment vaig arribar a la conclusió que seria Pireu. Però no sé per quins set sous al final li vaig posar Pireo... És que vinc de la Wiki en castellà i estic una mica, diguem-ne traumatitzada. Se me´n va anar l´olla totalment. Gràcies pel cop de mà. Salutacions, --Espercius 14:18 8 mai, 2005 (UTC)

Chromosome picture at Catalan wikipedia[modifica]

Thanks for your time. Superborsuk

Thanks for information Superborsuk 16:52, 4 feb 2006 (UTC)

Bonjour. Un mot sur le tutoiement, que j'emploie de façon générale sur Internet (dans la « vraie » vie, c'est différent...). Passons aux choses sérieuses : ta traduction de la « Note sur le projet Viquipèdia:Babel », depuis ma page utilisateurs vers Viquipèdia Discussió:Babel paraît tout à fait satisfaisante. Pour autant que je puisse en juger en déchiffrant le catalan/valencien.

Si tu le souhaites, tu peux prendre note des autres modèles « roses » (utilisateurs ne parlant pas une langue) que j'ai trouvés : de:Vorlage:User de-0 (allemand), en:Template:User en-0 (anglais), fr:Modèle:User fr-0 (français), id:Templat:User id-0 (indonésien), it:Template:Utente it-0 (italien) et sl:Template:User sl-0 (slovène). Hégésippe | ±Θ± 03:46 18 mai, 2005 (UTC)

Viquipèdia:Babel Plantilles del català[modifica]

Bé, ja coneixes la meua posició respecte al tema, però he preferit seguir la tradició de la viquipèdia abans que se m'acuse de polititzar-la. Tinc altra idea que seria fer plantilles per al lloc d'origen, ja existixen unes pàgines amb eixa finalitat, però pense que estaria millor organitzat en categories. --Peleguer 14:48 20 mai, 2005 (UTC)

He esborrat Bernat Metge pq deies que era copiat de la GEC. Hi ha d'altres entrades sospitoses de ser-ho (Pep Albanell i d'altres contribucions d'Anselm Quixal). Si tens manera de comprovar-ho, pots anotar les que calgui esborrar sisplau ? Xevi 21:48 24 mai, 2005 (UTC)

Estats[modifica]

Sembla que, amb Nauru (que a fet l'Enric avui mateix), tots els estats tenen la seva entrada. Tot i que hi ha molta feina per fer, crec que hui ens podem felicitar per l'etapa superada. Potser jo no sóc el més qualificat (per 'novato') per dir-ho, però Felicitats. --BSerra 15:34 25 mai, 2005 (UTC)

Còrdova[modifica]

Perque quites lo de Còrdova. Si el nomb en catalá no es una traduccio forsossa tindra una esplicacio no? o auries de posar Córdoba, nom oficial historic i de tot. lamente el meu catalan tan mal pero com no posa q entegues castella y solament parle be en castella...

Ah y Franco era un fil de puta, no poses q es vandalisme perque no lo es, es la veritat aunque no siga adequada per auna ensiclopedis

Grasies Jahecaigut tu si q est una persona tolerant, como tu aurien de ser tots i no imperialistes. quan aprenda mes catalan ajudare a esta wiki.

Uzbekistan[modifica]

He creat la taula de país de l'Uzbekistan. M'agradaria crear més taules de països. Abans de continuar, segueixo amb aquest tipus de taula? (és directament la de la Viquipèdia anglesa). Pere

Eleccions al Consell d'Administració de la Fundació Wikimedia[modifica]

Holes! Et dirigesc aquest missatge perquè, segons les estadístiques, ets un usuari actiu en haver tingut més de 400 edicions i, per tant, tens dret de vot. Des del dimarts 28 es va iniciar el termini de votacions dels candidats per a dos representants al Consell d'Administració de la Fundació Wikimedia, en representació de la comunitat d'usuaris viquipedistes. Al lloc meta: hi ha un seguiment en valencià del procés de les eleccions, on hi tenim tota la informació necessària, així com les dades i presentacions de les sis candidatures.

El procés de votacions es farà mitjançant la pàgina Especial:Boardvote/vote, i finalitzarà el dilluns 11 de juliol a les 12'00h. de la nit, i hi podran votar tots els viquipedistes amb compte d'usuari registrat abans de 90 dies d'ahir (és adir, abans del 28 de març d'enguany, aproximadament), i que tinguen més de 400 contribucions abans de les 12'00h. del dia 30 de maig d'enguany. Animeu-vos-hi a participar, només costa un grapat de pitjades al ratolí!!. --Joanot Martorell 22:17 7 jul, 2005 (UTC)

Antilles holandeses[modifica]

Perdona però he mirat a eines de traducció i les Antilles holandeses es diuen així en català i no neerlandeses...--Hei hei 00:03 11 jul, 2005 (UTC)

Hola, respecte els Països Baixos jo tb empro aquesta denominació pq no és equivalent amb Holanda. Els Països Baixos comprenen Holanda i Frísia Occidental si no vaig errat i potser d'altres entitats que no conec. Sempre uso neerlandès per als gentilicis i adjectius però en aquest cas vaig trobar el que et deia a [1] de la web de traduïm que són professionals de la traducció al català.

Aquesta web té una secció de referència que està molt bé, amb llistes multilingües en català, anglès, castellà, francès... de països, llengues, acrònims, etc...

Si que podriem posar-ho en alguna pàgina d'ajuda, com no tinc clar en quina t'ho deixo a tu... :=)

Fins aviat --Hei hei 16:02 11 jul, 2005 (UTC)

Si us plau per força[modifica]

Hola,

Pel que fa a sisplau se suposa que és una forma més col·loquial (i clarament barcelonina), i que es fa servir parlant de tu o de vostè. Però si li parlem a la gent de vós (i ho trobo perfecte!) crec que cal fer servir la forma bona, amb totes les lletres, si us plau. --Viktor 18:03 13 jul, 2005 (UTC)

incèrcia?[modifica]

En la frase «Em pregunto si no és per incèrcia del castellà (La Haya) i el francès (La Haye)...» què vol dir incèrcia? no ho havia sentit mai, i no l'he trobat a la GEC, és un error teu? Simplement he suposat que parlaves de influència, interferència, contaminació o algo per l'estil. No t'ho agarres malament que el que vull és aprendre vocabulari culte (o tècnic) català.

Sí, cagada meva. Volia dir inèrcia (que d'acord, és més aviat de la branca mecànica, més que no pas lingüística, he he). En fi, gràcies, ara ho retoco.
ha ha! l'error és mecanogràfic, si ha sigut teclejant :) els error tipogràfics són de les impremtes, pot ser et vegis influenciat per l'anglès to type. Bé aixó ja és catxondeo no t'ho agarris malament! :) --ludor
Cert, cert! Mercès.
La veritat és que si m'haguès donat compte que era inèrcia, m'haguera callat i punt, ni habera anat a la GEC. Jo estava convençut de que era un vocable que havia d'aprendre! he he! Quant al error de tipografia per mecanografia l'he fet jo mateix en alguna ocasió, per això m'ha fet gràcia! :) --ludor 23:34 22 jul, 2005 (UTC)

Bòsnia[modifica]

Sobre el tema de Bòsnia m'he basat en la wiki anglesa que redireccionen en:Bosnia cap a en:Bosnia and Hercegovina. Tens raó en què a l'article de Bòsnia i Hercegovina s'ha d'especificar bé que fa referència també a la part septentrional de l'estat, és a dir a Bòsnia. De totes maneres si creieu que hi ha d'haver un article sobre Bòsnia també hi estic d'acord. Respecte al tema de les taules m'havia trobat que a l'utlitzar la plantilla hi havia escuts o banderes que quedaven molt grans. En les taules de països he utilitzat el codi font de la plantilla de Suècia, i en les de "regions" Federació de Bòsnia i Hercegovina, República Sèrbia, República de Sèrbia i Montenegro he utilitzat el codi de la wiki anglesa. Pere 07:29 26 jul, 2005 (UTC)

Oxigen[modifica]

És veritat, m'he colat! I a més dues vegades seguides, quina vergonya "oxígen... i novament oxígen". Gràcies pel repàs i perdó per la relliscada! Ah, per cert: quan edito un article apareix a baix una advertència de copyright que diu no sé què d'aquestes pàginas. Fa mal a la vista però no sé com es pot canviar.--Misterspritz 15:32 31 jul, 2005 (UTC)