Usuari Discussió:Oliver-Bonjoch

El contingut de la pàgina no s'admet en altres llengües.
De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Suspenc la meva activitat a Viquipèdia[modifica]

Ahir al vespre, en entrar a Wikimedia Commons, em vaig assabentar que un/a administrador/a havia esborrat totes les meves fotografies sobre diverses obres de l’artista eslovè Slavko Pengov. En fer una reclamació formal i pública per aquesta decisió que considero arbitrària i execrable, aquest individu que s’amaga darrere el nick Moonriddengirl s’ha justificat en la normativa de Wikipedia sobre l’ús d’imatges i la gestió dels drets d’autor. Jo no he trobat cap normativa que hagi estat violada per les meves fotografies. D'altra banda, seguint l’argument d’aquest administrador haurien de desaparèixer la majoria dels fitxers de Wikipedia.

Dues de les imatges esborrades eren composicions digitals realitzades per mi mateix a partir d’una sèrie de fotografies parcials de dos frisos pintats per Pengov en una sala del Parlament d'Eslovènia, a Liubliana, i que vaig fer amb autorització del funcionari que em va ensenyar l’edifici. D’altres eren dels frescos pintats a l’església de Sant Martí de Bled, on tampoc està prohibit fer fotografies, i d’una pintura mural realitzada a l’exterior, en la façana d’un edifici del Cementiri de Ljubljana.

Amb aquestes fotografies i amb l’article publicat a la Wikipedia eslovena, pretenia recuperar la memòria d’aquest artista i reivindicar el valor de la seva obra, de la qual no he pogut trobar encara cap monografia al seu propi país. Darrere de les meves fotografies hi ha, doncs, dues visites a l’església de Bled, en anys diferents, per a millorar les primeres que havia realitzat i que no eren prou bones, i visites ex profés al Cementiri de Žale i al Parlament eslovè.

Desprès d’un diàleg virtual estèril –i absurd- amb aquest administrador a la meva pàgina d’usuari de Wikimedia Commons, he arribat a la conclusió que no vull perdre més temps regalant hores de feina que poden ser destruïdes amb tanta facilitat i arbitrarietat.

Estic profundament decebut del funcionament jeràrquic de Wikipedia, que permet l’ús i l’abús del poder, de la mateixa forma que, malauradament, estem tips d’observar –i de patir- en la política i en tots els àmbits de la vida real. A més a més, a Wikipedia, aquests individus que abusen del poder s’amaguen darrere una identitat virtual que encara els permet actuar amb més impunitat i sense cap mena de límits.

Per tot això, com no espero cap mena de rectificació d’aquest acte de vandalisme vers el meu treball, he decidit suspendre indefinidament la meva col·laboració amb Wikipedia.--Oliver (disc.) 10:39, 25 maig 2011 (CEST)[respon]

Bon vespre, sisplau ajuda'ns![modifica]

Benvolgut company, primer de tot perdona'm aquesta intrusió. T'he de dir francament que em sap molt de greu el que t'ha passat. El costat burocràtic de certes estructures de vegades acabant devorant els objectius inicials del projecte i fins i tot el projecte en si mateix... dissortadament. T'he escrit (de nou) per a demanar-te ajuda. Ja fa molts anys que l'associació Amical de la Viquipèdia mira de donar al català un estatus equivalent al de les altres llengües demanant la creació d'un Chapter català, cosa que fins ara ha estat denegada pretextant el fet que els catalans no tenen estat propi. La nostra llengua catalana i els companys d'Amical que treballen de valent per a la promoció del català i alhora del coneixement lliure de pertot, necessiten la teua ajuda. Sisplau/fes-nos el favor, signa a l'enllaç següent per a que es puga veure internacionalment que existim i tenim empenta i sobretot que els catalanoparlants han/hem de rebre el mateix tracte que tots els altres, tinguen estat o no. Gràcies per endavant, que et vaja tot molt bé. Records, Claudi/Capsot (disc.) 20:57, 28 març 2013 (CET)[respon]

Proposta d'esborrament de la pàgina «Parròquia de Sant Francesc d'Assís de Badalona»[modifica]

Hola,

S'ha obert una proposta per esborrar la pàgina «Parròquia de Sant Francesc d'Assís de Badalona», que heu iniciat o en què heu col·laborat significativament, per incomplir algun dels criteris de la Viquipèdia després de ser avisat prèviament sense haver-se solucionat.

Esteu convidat a participar en la discussió relativa a aquesta proposta. Si no esteu familiaritzat amb el procés, podeu llegir-ne les normes i polítiques a «Viquipèdia:Esborrar pàgines». Per qualsevol dubte, podeu deixar-me un missatge, formular-lo a la La taverna o, directament, al xat. No us ho prengueu com una qüestió personal, intenteu entendre'n els motius i demaneu-ne aclariments si cal. --Sorenike (disc.) 17:12, 18 des 2021 (CET)[respon]