Vall d'Hebron Institut de Recerca

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure
Infotaula d'organitzacióVall d'Hebron Institut de Recerca
lang=ca
Modifica el valor a Wikidata

EpònimHospital Universitari de la Vall d'Hebron Modifica el valor a Wikidata
Dades
Nom curtVHIR Modifica el valor a Wikidata
Tipusinstitut de recerca Modifica el valor a Wikidata
Camp de treballepidemiologia, malaltia cardiovascular, nanotecnologia, neurociència, oncologia i pediatria Modifica el valor a Wikidata
Història
Creació1994
Activitat
Membre deCoalició per a l'Avançament de l'Avaluació de la Recerca Modifica el valor a Wikidata
Governança corporativa
Entitat matriuInstitut Català de la Salut Modifica el valor a Wikidata
Part deCentres de Recerca de Catalunya (CERCA)
Associació Catalana d'Entitats de Recerca Modifica el valor a Wikidata
Altres
Número de telèfon+34-934-89-30-00 Modifica el valor a Wikidata

Lloc webvhir.org Modifica el valor a Wikidata
Facebook: VHIR.org Twitter (X): vhir_ LinkedIn: vhir-vall-d-hebron-institut-de-recerca Flickr: vhir Modifica el valor a Wikidata

El Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) és un institut de recerca bàsica, clínica i translacional, creat l'any 1994. És una institució del sector públic que pertany a l'Institut Català de la Salut i que s'encarrega de promoure i desenvolupar la recerca i innovació biosanitàries de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron (HUVH).

L'objectiu de la recerca que s'hi desenvolupa és trobar solucions per als problemes de salut de la ciutadania i aconseguir millores assistencials per la pràctica clínica. Com que la majoria del personal investigador del VHIR és, alhora, personal clínic lligat a l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, la recerca que s'hi duu a terme té una traducció pràctica més immediata. L'HUVH i el VHIR, amb més de 600 assajos clínics en marxa per any, són un centre internacional líder en recerca clínica.

El VHIR és un centre acreditat per l'Institut de Salut Carlos III i forma part de la institució CERCA del Departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, sobre la base del Pla estratègic de recerca i innovació en salut 2012-2015[1] i el Pla de Salut 2011-2015 del Departament de Salut. També és un centre de recerca universitari acreditat per la Universitat Autònoma de Barcelona.

S'ubica a l'àrea urbana de Barcelona, dins del campus de l'Hospital Universitari Vall d'Hebron.[2]

El VHIR ha obtingut finançament per a projectes presentats a La Marató de TV3 [3] des de l'any 1994. Des de llavors, ha rebut en total uns 8 milions d'euros per finançar més de 60 projectes d'investigació que han permès continuar o iniciar nous treballs per trobar solució a malalties cardiovasculars, neurològiques, genètiques hereditàries, mentals o el càncer; per investigar les malalties minoritàries, pal·liar el dolor crònic o millorar la supervivència de les persones trasplantades, entre moltes d'altres.

Referències[modifica]

  1. Direcció General de Regulació, Planificiació i Recursos Sanitaris, Generalitat de Catalunya. Departament de Salut «Còpia arxivada». Pla estratègic de recerca i innovació en salut, 2012. Arxivat de l'original el 2016-06-26 [Consulta: 24 desembre 2017]. Arxivat 2016-06-26 a Wayback Machine.
  2. «Campus Universitari Vall d'Hebron» (en català). [Consulta: 8 gener 2016].[Enllaç no actiu]
  3. «La Marató de TV3». [Consulta: 18 gener 2016].