Viquipèdia:Avaluació d'articles/Carvona

De Viquipèdia
Salta a la navegació Salta a la cerca

Carvona[modifica]

Carvona (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre)

Aquest article és fonamentalment una traducció del corresponent de la Wikipedia anglesa, tot i que n'he reestructurat les seccions d'una forma més lògica. --Jordi picart (disc.) 09:32, 1 abr 2020 (CEST)

Bon vespre i gràcies per aquest article.
  • Cal expandir significativament la introducció. Ara mateix, és una simple definició. Segons Viquipèdia:Secció d'introducció, hauria de resumir breument els aspectes més importants de l'article.Fet Fet!
  • Les fonts que no estiguin en català haurien de portar el paràmetre «llengua» a les plantilles de referència: exemple.Fet Fet!
  • La frase «la qual cosa els permet respondre amb més força a un enantiòmer que a l'altre» em sembla poc precisa en un article científic, crec que caldria reescriure-la amb major claredat.Fet Fet!
  • Cal traduir les imatges que continguin text.Fet Fet!
  • Cal acabar de polir-ne la llengua (exemple).
Sobre el contingut, no estic qualificat per valorar-lo detalladament, potser l'@Antoni Salvà: et poc aconsellar.—Leptictidium (digui) 22:23, 12 abr 2020 (CEST)
Bon vespre @Leptictidium:, gràcies pels teus comentaris i observacions. He ampliat la introducció de manera que sintetitzi el contingut de l'article. He afegit el paràmetre «llengua» a les referències que no estan en català. He traduït i substituït les imatges que contenen text. Pel que fa a la frase que mencionaves, l'he reescrit i crec que ara s'entén millor. He repassat l'article de cap a peus per si hi trobava algun error més, però no hi he detectat res de significatiu. --Jordi Picart (discussió) 20:10, 16 abr 2020 (CEST)

Bon article @Jordi picart:. Una cosa, a història es parla de Schweizer, Goldschmidt i Zürrer, qui són aquests homes? Tenen article? En sabem el nom? Ara mateix apareixen del no-res sense cap mena de context. D'altra banda, si tradueixes l'Article bo en finès, crec que encara hi pots afegir alguna cosa, com que "també inhibeix el creixement d'alguns fongs i llevats com Aspergillus niger i Candida albicans", amb les corresponents referències.--Arnaugir (discussió) 17:36, 26 abr 2020 (CEST)

Bon vespre, @Arnaugir: he pogut identificar els químics Schweizer i Goldschmidt i n'he creat les respectives entrades. Zürrer va ser col·laborador del segon, però no en tinc més detalls. He afegit la informació de la wiki finesa, la primera referència era la mateixa que hi havia, la segona no l'hi he afegit perquè no sé finès i, per tant, si la puc considerar font fiable.--Jordi Picart (discussió) 22:07, 26 abr 2020 (CEST)