Viquipèdia:Avaluació d'articles/Goita què fan, ara!

De la Viquipèdia, l'enciclopèdia lliure

Goita què fan, ara![modifica]

Goita què fan, ara! (discussió - modifica - historial - què hi enllaça - vigila - registre) Article breu, però complet que he anat fent en els darrers mesos quan veia actualitzacions. Suposo que pot optar més pel distintiu de bo que el de qualitat per la poca llargària i perquè és una pàgina d'un tema d'actualitat, ja que han dit que hi haurà noves actualitzacions.--Mbosch (会話) 10:50, 9 abr 2023 (CEST)Respon[respon]

Article interessant, però que, al meu parer, cal treballar encara bastant perquè pugui ser considerat article de qualitat. Algunes observacions:
Nomenclatura. No és «una pàgina web» com diu a la introducció i en alguns altres llocs, sinó «un web» (són conceptes diferents). També es parla de «pàgina de Twitter»; és la primera vegada que veig aquesta expressió per referir-se a un «compte de Twitter».
Acabo de descobrir la diferència de lloc i pàgina :P editat.
Redacció. Necessita algunes millores; en alguns casos, únicament d'estil, però en d'altres per aclarir el que s'hi diu. Per exemple, hi ha un paràgraf que diu: «L'aplicació mòbil, anomenada Goita Play, va sortir per a iOS el 30 de gener d'aquell mateix any, i per a Android el 12 d'abril». Quin és «aquell mateix any»? En el paràgraf només hi ha aquesta frase i no esmenta cap any. O quan diu que «Gràcies a l'arrodoniment solidari dels supermercats Bonpreu i Esclat del mes del gener…», caldria aclarir què vol dir «l'arrodoniment solidari» (potser qui no compri en aquests supermercats no ho sàpiga). A més, ha de ser un redactat atemporal, no en present; en un lloc diu «Aquest setembre» i fa servir el present («es renova»), però no se sap a quin setembre es refereix i quan ho he llegit jo ja deu fer temps que s'ha renovat, però quant de temps? I en els cinemes no «s'emeten»pel·lícules; «es projecten».
Editat els diferents punts.
Sigles. La primera vegada que apareixen unes sigles, cal dir què signifiquen, encara que hi hagi un enllaç intern.
Això suposo que va per TMDB i IMDB, és cap regla? Ho desconeixia, i la veritat, si és un suggeriment no veig la necessitat, ja que el nom conegut són els acrònims (ni m'enrecordava que volien dir), els seus logos són les mateixes sigles i ja.
Citacions i referències. Caldria revisar que les cites corresponguin amb la referència que indica. En el paràgraf «Base de dades» el contingut no correspon amb la informació que hi ha la referència que s'hi indica, començant pel nombre de títols (23.000 en el text de l'article i «més de 22.000» en la ref.) o la descripció de les fitxes, que no hi és a la referència. I el paràgraf «Estadístiques» remet a una referència on no he sabut trobar la informació que diu el paràgraf.
Sobre el primer, no veig cap notícia, ja que les que parlen del tema és quan es va fer l'ampliació que va arribar als 22.000. Si ja ho era per llavors, continua sent la més gran ara que hi ha 1.000 més (es pot comprovar fàcilment anant a la pàgina principal). Sobre el segon enllaç, ho diu al tercer paràgraf.
Xarxes socials (a l'article hi manca una essa). On diu «…a través de Twitter on hi ha més de 8000 seguidors…», suposo que vol dir que el seu compte té més 8000 seguidors, perquè Twitter en té molts milions. La frase «També es poden compartir les fitxes per WhatsApp, Twitter, Facebook i Telegram» sobra. Qualsevol informació que es trobi a Internet es pot compartir per aquestes xarxes (i d'altres). O potser no he entès què vol dir?
Potser no m'he expressat bé, volia dir que es pot compartir fàcilment, ja que està programat per anar a aquestes xarxes socials i compartir-ho amb un clic.
Salutacions! Mercè Piqueras (disc.) 22:04, 21 maig 2023 (CEST)Respon[respon]
Mbosch (会話) 22:33, 23 maig 2023 (CEST)Respon[respon]